Van itt olyan, aki ateistából lett katolikus?
Figyelt kérdés
2022. febr. 21. 21:03
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Olyan is van, aki katolikusbol lett ateista. Többen írták volt római katolikus hívek itt, hogy gyermekkorukban buzgó hívők voltak, később elmentek római katolikus teológiai képzésre, és annyi magyarázatot hallottak papoktól, hogy ezt nem kell szó szerint venni, amaz miért nem igaz a Bibliában, hogy a suli végére ateisták lettek.
3/4 anonim válasza:
Én ateistából lettem katolikus. Bár ezt nehéz megmondani mert gyermekkoromban katolikus hitre neveltek, szóval voltak már alapok (aktívan jártunk családdal templomba, ministráltam stb.). Aztán kamaszkoromban jött egy erős lázadó időszak, amikor megtagadtam ezt és kizárólag olyan forrásokból voltam hajlandó tájékozódni, amik ateistáktól származnak. Nem jártam misére sem és teljesen elfelejtődött a dolog. Nálam ebben az időszakomban egyébként mindig az volt a fő "ateista maradok"-faktor, hogy a lehető legképtelenebb dolgokat nyeltem be a vallásról, főleg a katolikus egyházról és mivel nem olvastam utána semminek sem ezért egy ideig ez így is maradt. Egyetemen találtam vissza a katolikus identitásomhoz és mondhatni ekkor lettem igazán hívő, amilyen gyermekkoromban sem voltam. Lassú folyamat volt de sokat segített az, hogy művelődni kezdtem és beláttam, hogy nem olyan egyszerű a világ, hogy azt vallásosokra meg ateistákra lehetne bontani. Egy ideig nem is igen volt világnézetem, semleges voltam, hosszú út vezetett ahhoz, hogy most katolikusnak valljam magam. De hozzáteszem azt továbbra is fenntartom, hogy a világ nem olyan fekete-fehér, mint ahogyan azt a szektás ateisták és a szektás vallásosok vélik. Szimpatikus a katolikus teológiában, hogy rengeteget foglalkozik árnyalt kérdésekkel. És nem biztos, hogy papjai alapján kell megítélni az egyházat, sokkal inkább arról a tudásbázisról, amivel bír és hogy mennyire tudja összességében véve hitelesen átadni a Hitet. Ajánlom például olvasásra Aquinói Szent Tamást vagy a közelmúltból Molnár Tamást és Jáki Szaniszlót. A műveik sokat segítettek ahhoz, hogy belátóbb legyek és nyíltabb gondolkodású.
4/4 anonim válasza:
én. nekem a családom nem elkötelezett vallási szempontból de meg vagyok keresztelve, és gyerekként nem értettem pl. azt hogy miért van igazságtalanság, szenvedés, stb. a földön. aztán 14 évesen volt egy misztikus élményem, és lényegében Isten létét akkor találtam meg amikor rájöttem hogy homoszexuális vagyok és úgy voltam vele hogy csak ő alkothatott engem melegnek és ennek oka van. egyből a katolicizmust kezdtem el tanulmányozni mert az építészet, műalkotások, stb már gyerekkoromban lenyűgöztek, illetve én ismertem dédanyámat aki egy nagyon művelt, nagyszerű ember volt és hívő katolikus, tehát egyfajta identitásjelölő is nálam. közösségbe nem járok sajnos, viszont imádkozok minden este, házioltáram van, rendszeresen olvasom a bibliát, teológiát, tehát gyakorlom a vallásomat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!