Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértesz azzal, hogy a...

Egyetértesz azzal, hogy a Biblia önhiteles?

Figyelt kérdés
Az önhitelesség (autopisztia) azt jelenti, hogy nincs szükség külső bizonyítékokra, hogy a Bibliát hitelesnek tartsuk. A Biblia hitelessége önmagától való.

#Biblia #önhitelesség
2022. febr. 10. 16:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Sok embernek van bizonyságtétele úgy hogy közben ő szerintük egy másik isten az igazi isten. Akkor ők most tévednek? De mire alapozva tévednek ők és nem te? Elég nagy beképzeltség kell ahhoz hogy az ember azt higgye tévedhetetlen és mindenki más téved.

"Ugyanis ez a bizonyságtétel az, hogy nekem örök életet adott Isten mert hittem az ő Fiában"

Tehát hiszel benne mert hiszel benne hogy ezt megkaptad mert hiszel benne.

Eddig nem írtál semmit ami azt mutatná hogy nem csak:

"Tehát az én Istenem az igazi mert azt mondták hogy ő az Igazi."

Így volt ezzel sok egyiptomi, viking, stb. Akkor Loki miért nem jött még és nyilvánította ki véleményét a Marvel filmekről?

Tehát a biblia önhiteles azoknak akik elég beképzeltek ahhoz hogy azt higgyék hogy sok millió másik ember aki ugyan úgy hit/hisz a (másik) saját istenében vagy isteneiben azok mind tévednek.

2022. febr. 11. 12:22
 12/20 anonim ***** válasza:

"Sok embernek van bizonyságtétele úgy hogy közben ő szerintük egy másik isten az igazi isten. Akkor ők most tévednek? De mire alapozva tévednek ők és nem te?"

Csak ismételted magadat. Kár volt ennyi betüt vesztegetni erre. Mint irtam csak önmagában van bizonysága annak aki befogadja Isten bizonyságtételét. Az enyém az nekem szól. Ha nem hiszel a Bibliának akkor ha Jézus állna előtted neki sem hinnél. Lényegében ezt mondta Jézus a farizeusoknak, és ezzel tette egyenlővé az akkori kanonizált irások tekintélyét a saját és az Atya bizonyságtételével. Szived joga azt állitani erről amit akarsz, még akár Jézust is állithatod beképzeltnek amiért ilyet mondott:

Ján 5:46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek; mert én rólam írt ő.

2022. febr. 11. 12:50
 13/20 anonim ***** válasza:
66%

"Ha nem hiszel a Bibliának akkor ha Jézus állna előtted neki sem hinnél."

Attól még hogy valaki nem hisz a bibliának az nem jelenti azt hogy nem hinné el ha Jézus felkelne és megmutatná magát.

"Csak ismételted magadat. Kár volt ennyi betüt vesztegetni erre."

Ez igaz a 12. és 10. válaszodra is.

Lényegében folyamatosan azt bizonygatod hogy hiszel mert csak. Mint akit gyerekkorától fogva úgy neveltek hogy ez az igaz ezért meg se kérdőjelezi.

2022. febr. 11. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Bizonyiték kell neked nem hit. Eszedbe se jut, hogy létezhet igaz hit, inkább a mondák közé számüzöd az összeset. Ne emberektől keress bizonyságot hanem Istentől. Az a személyes bizonyság csak a tiéd lesz és akkor jöhetsz "beképzelten" tériteni másokat ide. :d
2022. febr. 11. 13:17
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

"keress bizonyságot hanem Istentől"

Meg volt. Meg is találtam. Ami pedig az hogy a biblia kamu.

"Bizonyiték kell neked nem hit."

Kaptam bizonyítékokat. De azok is csak alátámasztották hogy kamu.

"Eszedbe se jut, hogy létezhet igaz hit,"

Másképpen vak hit?

De létezhet. De ez nem jelenti azt hogy jó is. Mire mész az igaz hiteddel ha hazugság minden amiben hiszel?

2022. febr. 11. 13:26
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Te még magadnak is hazudsz.
2022. febr. 11. 23:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Tehát mindenki akinek ellentétes a bizonysága a tiéddel az hazudik. Ez aztán a srtucc politika.
2022. febr. 12. 08:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Ján 12:47 És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.

Ján 12:48 Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a beszéd, amelyet szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.

2022. febr. 12. 11:32
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Egyetértek

"Nem. Ilyet legfeljebb valami elvakult hívő mondhat, akit nem érdekli hogy az állítása mennyire logikátlan, csak hogy önigazolást találjon a hitére."

Nem érted, hogy mit jelent, az önhiteles. Önmagában is elég bizonyítékot tartalmaz, hogy az igazsága igazolható legyen

"nem. ilyen hülyeséget nem is lehet elhinni, bizonyíték nélkül semmi sem lehet hiteles."

A kérdező azt írta, hogy KÜLSŐ bizonyíték nem szükséges, nem pedig, hogy bizonyíték nem szükséges. Próbáljunk icipicit gondolkodni!

2022. febr. 15. 14:48
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

"Így volt ezzel sok egyiptomi, viking, stb. Akkor Loki miért nem jött még és nyilvánította ki véleményét a Marvel filmekről?"

A probléma csak az, hogy ezek nem igazán tudtak olyan könyvet összepattintani, amit évezredeken át más és más írt + tudományosan is tökéletesen helytálló. Tudomány alatt nem csak a természettudományt értem.

2022. febr. 15. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!