Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia minden részét elhiszi...

A Biblia minden részét elhiszitek?

Figyelt kérdés

Én pl. ezt nem hiszem el, nem hiszem hogy Isten olyan hogy azért büntet hogy nem hiszel benne úgy hogy közben rejtőzködik.. nekem így az Isten túl kicsinyes lenne, aki szereti tesztelni az embereket..

Márk evangéliuma...

16.16 "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik."

2022. jan. 20. 13:00
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
34%

Nem szó szerint értelmezem. Nagyon sok tanulságos történet van benne, ami hasznos, és érvényes még ma is.

Nem tartom jónak egy-egy mondatot kiemelni és elemezni.

De amit beszúrtál, nekem annyit jelent, hogy ha egy csoporthoz akarsz tartozni, akkor be kell tartanod a szabályaikat, szokásaikat.

2022. jan. 20. 13:09
 2/33 anonim ***** válasza:
79%

A gond ezzel a szemlélettel, hogy ha nem hiszed el minden részét, akkor kell tudnod mutatni valamilyen döntési mechanizmust arra nézve, hogy amit nem fogadsz el, azt miért nem. Mert ugye ha kiszedem belőle, ami nekem tetszik, és aszerint élem az életem, akkor igazából semmi szükség nincs a könyvre, hiszen én magam döntöm el, hogy mit szeretnék csinálni, az meg megy Biblia nélkül is.

Persze ha meg mindent betartasz, ami a Bibliában van, akkor egyet kellene értened azzal, hogy aki nem keresztény, azt öljék meg (2Mózes 22:20), szóval, ja, nehéz döntés ez :)

2022. jan. 20. 13:21
 3/33 anonim ***** válasza:
16%

"A Biblia minden részét elhiszitek?"

Persze. Kis utánajárással meg lehet győződni, hogy igaz.

"Én pl. ezt nem hiszem el, nem hiszem hogy Isten olyan hogy azért büntet hogy nem hiszel benne úgy hogy közben rejtőzködik.. "

Na várj! Te nem akarsz hinni, nem akarsz örök életet és ezt reklamálod, hogy azt kapod, ami akarsz?

Isten nem rejtőzködik, kb. 70-es IQ felett kettő perc alatt meg lehet győződni arról, hogy Isten létezik, ennyire nem rejtőzködik.

2022. jan. 20. 13:29
 4/33 anonim ***** válasza:
74%

"kettő perc alatt meg lehet győződni arról, hogy Isten létezik"

Rám szánnál két percet, hogy mutass erre valami bizonyítékot?

2022. jan. 20. 14:01
 5/33 anonim ***** válasza:
19%

"Rám szánnál két percet, hogy mutass erre valami bizonyítékot?"

Tudom, hogy igényled a társaságom, de már milliószor átrágtuk.

2022. jan. 20. 14:59
 6/33 anonim ***** válasza:
67%
Ja, gondoltam, hogy semmi értelmeset nem fogsz tudni mondani. Én vagyok a hülye, hogy megkérdeztem. :)
2022. jan. 20. 15:43
 7/33 anonim ***** válasza:
19%
@6, és így most már nyugodtabban kárhozol el? :) Vagy mit nyertél ezzel pontosan? Tudod, nem velem szúrsz ki.
2022. jan. 20. 15:57
 8/33 anonim ***** válasza:
87%

7, azt a részét nem érted, hogy én nem hiszek ebben az egészben, tehát nem gondolom, hogy el fogok kárhozni. De ez amúgy mellékes. Azt mondtad, hogy két perc alatt meg lehet győződni Isten létezéséről, és kíváncsi voltam, hogy vajon mivel fogod igazolni ezt a meggyőződésedet. Nagyjából persze erre számítottam, amit aztán sikerült felhoznod.

A semmire.

2022. jan. 20. 16:22
 9/33 anonim ***** válasza:
34%

"Nagyjából persze erre számítottam, amit aztán sikerült felhoznod."

Magadtól nem megy az utánajárás? Mindent én csináljak, mint anya a hülyegyerekének? Ha érdekel az igazság, járj utána, ha nem, akkor meg maradj csendben!

" tehát nem gondolom, hogy el fogok kárhozni."

Tehát úgy gondolod, hogy örök életed lesz Krisztusban? Nem vagy kissé tudathasadásos?

2022. jan. 20. 16:30
 10/33 anonim ***** válasza:
69%

"Magadtól nem megy az utánajárás?"

De éppen menne, csak két probléma van vele. Az egyik, hogy én sokáig hívő voltam (már elmúlt). Tehát mondhatom azt is, hogy én 20+ évig "utánajártam" a dolognak, és ide jutottam. A másik (még ha nem is "jártam volna utána"), hogy nehogy már az legyen, hogy te kitalálsz itt valamit, és én járjak utána, és bizonyítsam be, hogy _neked_ igazad van. Aki kijelent valamit, azon van a bizonyítási kényszer. Te kijelentettél valamit, szerintem minimum elvárható lett volna, hogy alátámasztod valamivel. Ez a te dolgod lett volna, nem az enyém.

"Tehát úgy gondolod, hogy örök életed lesz Krisztusban?"

Tényleg ennyire nehéz értelmezni, hogy "nem hiszek az egészben"? Nem én vagyok tudathasadásos, hanem te vagy látszólag képtelen megérteni, hogy előfordulhatnak emberek, akik nem azt gondolják, mint te. Hogy megértsd: én úgy gondolom, hogy halálom után megszűnök létezni. Ha ezt el akarod képzelni, akkor képzeld el, hogy mi volt, mielőtt megszülettél volna. Na, az lesz akkor is, miután meghalsz. Én ezt gondolom.

Amúgy részemről ezt a beszélgetést befejeztem. Négy üzenet során nulla konkrétumot sikerült felhoznod, sértegetéssel próbálsz érvelni, plusz a mondókámból kiragadott félmondatokra reagálsz, anélkül, hogy értelmezted volna az egészet. Nem látom, hogy sok értelme volna ezt folytatni.

2022. jan. 20. 16:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!