Én pl. ezt nem hiszem el, nem hiszem hogy Isten olyan hogy azért büntet hogy nem hiszel benne úgy hogy közben rejtőzködik.. nekem így az Isten túl kicsinyes lenne, aki szereti tesztelni az embereket..
Márk evangéliuma...
16.16 "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik."
Az egész Biblia Istentől ihletett könyv. Én minden részét elhiszem. Vannak részek amit szó szerint kell érteni és vannak részek melyek jelképesek.
2022. febr. 3. 10:03
22/33 anonim válasza:
Szerintem nem kell túlbonyolítani a kerdést, Pál egyertelmüen irja a Róma levélben hogy a teremtett vilagból megláttatik… tehát az alkotás visszamutat a teremtőre hogy a szép gyönyörű teremtett vilagot a természetet szemlélve minden ember ejut arra a következtetesre h a dolog mögött lennie kell egy készítőnek sőt kinyilatkoztatas hianyaban lesznek emberek nyilvan fejletlen civilizacioban elő emberek akiknek ez a puszta meggyőződes eleg lesz az üdvössegükhez… máshol pedig azt irja a zsoltáros a balgatag mondja nincs Isten.. tehat nem a hitetlen hanem a balgatag ( bolond, együgyű) tehat ezek szerint azt állitani Istenről hogy nincs pusztán bolondság.Arra a kerdesre pedig hogy minden szava igazsag szinten maga az irás nyilatkoztatja ki a te igéd igazsag tehat abszolut és teljesen igaz nem is lehet benne semmi ami hazug különben rögtön megbizhatatlanná válna
2022. febr. 7. 08:24
23/33 anonim válasza:
22-es, ezek szerint (mivel a Biblia "teljesen és abszolút igaz") a hörcsögök és a nyulak valójában kérődző állatok, igaz (3Móz 11:5-6)?
2022. febr. 7. 09:55
24/33 anonim válasza:
Most akkor végül is ki ölte meg a Góliátot, Dávid, vagy Elkhanán?
Samuel II 21:19
Azután újra lőn háború a Filiszteusokkal Góbnál, hol Elkhanán, a Bethlehemből való Jaharé Oregimnek fia megölé a Gitteus Góliátot, kinek kopjanyele olyan vala, mint a szövőknek zugolyfája.
2022. febr. 7. 10:51
25/33 anonim válasza:
Jó-jó, most a két utóbbi író látom próbálkozik keresztkérdéssel amit kapasból nem tudok utána fogok nézni de tuti két felreértés lehet pl ha eredeti nyelvet nézzük lehet csak akkor lehet feloldani majd az ellentmondást
2022. febr. 7. 14:44
26/33 anonim válasza:
Tuti két félreértés?
Az első elég egyértelműen téves kijelentés, a másodikban meg valószínűleg Dávidnak akartak egy hőskölteményt kreálni, mert később elég ellentmondásos a személye, komoly negatív cselekedeteiről számol be a bibliai történet, ezt akarták valamiképpen szépíteni, csak azt elfelejtették, vagy nem vették észre a Biblia írói, hogy máshol meg, ahol a csatában kiemelkedő hősökről írnak, ott megmondják az igazat a Góliáttal kapcsolatban.
Hoppá, malőr!
2022. febr. 7. 14:56
27/33 anonim válasza:
Dávid történetében amúgy is van téves írás, nem is egy, például a Góliát levágott fejét Dávid Jeruzsálembe(!) viszi a történet szerint, csakhogy olyan még nincs, azt a várost akkor még Jabúznak hívják és a jebezeusok városa.
Majd vagy két évtized múlva foglalja el maga Dávid és nevezi el Jeruzsálemnek a történet további folytatásában, amelyet azóta neveznek állítólag így.
Ebben a részben sajnos hemzsegnek a hibák, a halandzsák, a képteleségek, amelyeket maga a Biblia cáfol meg, megcáfolva saját szavahihetőségét is.
2022. febr. 7. 15:03
28/33 anonim válasza:
25: Én nem annyira akarom az eredeti nyelvet nézni, mivel nem beszélek héberül. Ha a Biblia magyar nyelven megbízhatatlan, akkor ugye megint ott tartunk, hogy el kéne tudd mondani, hogy mi alapján lehet megmondani a Biblia egy tetszőleges részéről, hogy az most akkor megbízható vagy sem.
De mondok mást is, amit nehéz nyelvi dolgokkal magyarázni: hányan mentek Jézus sírjához, miután meghalt? Egyvalaki (János 20:1), ketten (Máté 28:1), hárman (Márk 16:1), vagy többen (Lukács 23:55, 24:1)?
És akkor a beszélő kígyót meg sem említem, az tényleg nagyon könnyű célpont :)
2022. febr. 7. 15:24
29/33 anonim válasza:
Ezt én is kérdeztem mert egyik evangélium igy masik ugy ez vegülis azt tudom mondani hogy csak szőrszálhasogatas mivel mas irta es nem ugyanugy hallotta pl lukacs aki nem volt apostol hanem utanajart mindennek ezen én konkratan nem ütközök meg mint azon sem h állatok allitolag beszeltek pl a szamár is emberi hangon szolt amikor bálám ütötte hogy menjen már illetve ha összsségében Isten direkt helyzett el a szent írásban megütközesre alkalmas szituáciokat hogy azok akik erre rendeltettek meg is ütközzenek tehat vmilyen szinten én is hiszek a predesztinácioban hogy eleve elvan rendelve hogy egyik ember ütközzön meg a masik meg ne de ez szamomra v szamunkra titok miert ragalunk maskepp Isten a szivek legrejtettem motivumainak vizsgáloja
2022. febr. 7. 16:29
30/33 anonim válasza:
Illetve bocsi még az előző kommenthez hogy én nem hinném hogy bki aki közeledni akar istenhez ilyen pitiáner dolgokban megütköznének aki viszont megütközik mint a előbbi vitapartnerem szerintem nem ez jelentektelen pár apró dolog az ami miatt ellenáll úgymond szerintem bmilyen élmény bármilyen emberi meggyőzés hiábavaló lenne hogy meggyőzze tehat nem ezeken mulik szerintem a közeledés elmaradása
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!