A Biblia minden részét elhiszitek?
Én pl. ezt nem hiszem el, nem hiszem hogy Isten olyan hogy azért büntet hogy nem hiszel benne úgy hogy közben rejtőzködik.. nekem így az Isten túl kicsinyes lenne, aki szereti tesztelni az embereket..
Márk evangéliuma...
16.16 "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik."
A gond ezzel a szemlélettel, hogy ha nem hiszed el minden részét, akkor kell tudnod mutatni valamilyen döntési mechanizmust arra nézve, hogy amit nem fogadsz el, azt miért nem. Mert ugye ha kiszedem belőle, ami nekem tetszik, és aszerint élem az életem, akkor igazából semmi szükség nincs a könyvre, hiszen én magam döntöm el, hogy mit szeretnék csinálni, az meg megy Biblia nélkül is.
De ez hit kérdése mivel nem bizonyított csak hit kérdése ezért mindenki abban hisz amiben akar
"A Biblia minden részét elhiszitek?"
Hiszek a csodatevesekben, de azert azt mar en sem hiszem, hogy a nyuszi tojja Husvetkor a pirostojast!? :)))
"De ez hit kérdése mivel nem bizonyított csak hit kérdése ezért mindenki abban hisz amiben akar"
Igen, de ha így közelíted meg a dolgot, akkor nincs szükséged a Bibliára. Ha amúgy is azt hiszel el belőle, amit akarsz, akkor az azt jelenti, hogy felül tudod bírálni az abban leírtakat. Ha pedig tetszőlegesen felülbírálható, akkor súlytalan az egész.
"De éppen menne, csak két probléma van vele. Az egyik, hogy én sokáig hívő voltam (már elmúlt)."
Na, állhatatlan kis nyomoronc vagy:) Mi van, Isten nem szolgálta az egódat, ezért bosszúból inkább letagadod? Hát jól kiszúrsz vele :)
"Amúgy részemről ezt a beszélgetést befejeztem"
Igen, egy jó ideje már ezt írod, de még anniy önfegyelmed sincs, hogy betartsd. Kb. az elmúlt hónapban hatvanszor fogadtad ezt meg :)
"plusz a mondókámból kiragadott félmondatokra reagálsz, anélkül, hogy értelmezted volna az egészet"
Ha majd nem suttyóként viselkedsz és írsz, akkor másképp foglak kezelni. Szedd össze magad!
"Tényleg ennyire nehéz értelmezni, hogy "nem hiszek az egészben"? Nem én vagyok tudathasadásos"
Tényleg nem fogod fel, hogy bár nem hiszel, szerinted nem kárhozol el? Te kis agyhalott, a kárhozat az örök halált is jelenti, sőt inkáűbb azt, mint a poklot, mivel a pokol is meg lesz semmisítve Krisztus visszajövetelekor. Te sosem voltál hívő, az tuti. Na most már leesett, hogy mekkora hülyeséget írtál?
És ezért beszélek így veled, mert annyira sötét vagy, hogy mindig oldalakat kellene írnom, hogy felfogd a legegyszerűbb dolgokat is. És még te akarsz belemenni olyan bonyolult témakörbe, mint az Isten létének a bizonyítása.
Vagy akkor magyarázd már el nekem, hogy mégis hogyan lesz örök életed, ha nem hiszel az egészben? Rámenne a fél életem, mire felfognád, hogy 2+2 az miért 4. ÉS ez a téma még bonyolultabb.
Úgyhogy tényleg jobban járunk, ha csendben maradsz
"De ez hit kérdése mivel nem bizonyított csak hit kérdése ezért mindenki abban hisz amiben akar"
Másik agyhalott. Meg sem tudja indokolni, csak mantrázza ezt a mondatot. Akkor hidd ezt. Ezek szerint nem tudtad magadnak bebizonyítani, mert csak hiszed ezt. Na látod? Ennyire ostoba dolog azt mondani, hogy a hit bizonyíték nélküli.
Képletes értelmet lehet a hihetetlen részeknek tulajdonítani, de mégis, ki mondja meg, hogy melyik résznek van képletes értelme?
A teremtéstörténet nyilván eléggé képletes értelmű, mivel ma már tudjuk, hogy hemzsegnek benne a természettudományos képtelenségek, de nem lehet határt vonni, hátha más is az, hátha az ezer éves krisztusi királyság is képletes?
Miért nem csinálta meg ott helyben? Miért kell neki ezért majd egyszer valamikor visszajönni? Na és ha visszajön, akkor mi lesz? Az ezer év lehet, hogy a kereszténység megalakulásakor valami baromi soknak tűnhetett, de mára elvesztette a jelentőségét, mert ugye ha Jézus még az életében megvalósította volna az ezer éves királyságot, akkor is már cirka ezer évvel ezelőtt véget ért volna, így láthatjuk, hogy ezer év az túró, semmi, már régen túl lennénk rajta ezért sanszos, hogy ez is képletes értelmű, de lehet, hogy a Mennyország is, vagy maga Jézus, mert lehet, hogy csak képletes értelemben volt, vagy lesz jelen, valójában az egész keresztény hitvallás lehet képletes.
Honnan tudod, hogy melyik része nem az?
Na nézzük miért pontoztak le.
"Na, állhatatlan kis nyomoronc vagy:)"
Első sorban hogy beszélsz a másikkal?
Nah ez az igazi keresztény szeretet.
Istened arra parancsolt, hogy
"Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet."
1. Péter 3:15
Szóval nem akarsz arra válaszolni miért hiszel, pedig az istened is felszólít rá.
Másodszor meg lenézed azokat akik nem hisznek és káromkodsz és lekicsinyíted őket.
A szerető istened erre mit mondana?
"Mi van, Isten nem szolgálta az egódat, ezért bosszúból inkább letagadod?"
Nem látjuk miért és hogyan van rá szükség.
Nem látom rá sehol sem a bizonyítékot, a szükséget, egyátalán egy rendes érvet.
Egyre jobban érzelmileg kezdesz elfajulni, szerintem gondold át még egyszer mit írsz, mert lehet az istened nem venné jó néven, hogy ahelyett hogy őszintén beszélgessünk, csak káromkodsz és félsz rendesen beszélni istenedről és a hitedről.
"Hát jól kiszúrsz vele :)"
Ha létezne akkor sem tudnék vele.
De ha már olyan lusta, hogy nem tudja megmutatni magát, akkor én sem fogok hinni benne.
Mellesleg nem rakj ":)" <-ezt bele.
Látszik mennyire ideges vagy.
"Igen, egy jó ideje már ezt írod, de még anniy önfegyelmed sincs, hogy betartsd"
Ha jól tudom te kezdtél el káromkodni, a másik felet támadni és ignorálni mindent amire nem tudsz válaszolni és kiforgatni azt amit ki tudsz.
Ilyen emberrel nem érdemes beszélgetni, de tudod nekem, mint Impenetrátor69- nek van időm.
Szóval a te önfegyelmedről ennyit.
"Kb. az elmúlt hónapban hatvanszor fogadtad ezt meg :)"
Mivel név nélkül ír ki és hasonló hangnemet és logikát használ mint jó pár másik ember itt, ezért nem hiszem hogy ez releváns / igaz vagy egyszerűen semmi köze ehhez a témához.
"Ha majd nem suttyóként viselkedsz és írsz, akkor másképp foglak kezelni. Szedd össze magad!"
Teljes mértékben civilen viselkedett itt mindenki, amíg te be nem böfögtél káromkodást és lekicsinyítő beszédet.
Szerintem taka visszaolvasni amit írtál barátom.
"Szedd össze magad!"
Ha tudnád mennyire ironikus ez, lehet a sarokban sírnál minden este.
"Tényleg nem fogod fel, hogy bár nem hiszel, szerinted nem kárhozol el?"
Azt tudtak, hogy attól még hiszel benne nem lesz igaz?
"Te kis agyhalott"
Keresztény szeretet megint.
"Na most már leesett, hogy mekkora hülyeséget írtál?"
Azt tudtad, ha a muzlimoknak van igazuk akkor megyünk mindannyian a pokolba vagy ahova ők gondolják?
Na most már leesett, hogy mekkora hülyeséget írtál?
Rajtunk nem fog működni ez a félelem keltés.
Nem hiszünk benne, ha meggyőzöl és megmutatod hogy igazad van akkor igen hinni fogok benne.
De amíg nem, addig rugdalózhatsz és sírhatsz, káromkodhatsz.
"És ezért beszélek így veled, mert annyira sötét vagy, hogy mindig oldalakat kellene írnom, hogy felfogd a legegyszerűbb dolgokat is."
Nekem a soraidat olvasva a logikai hibák jutnak eszembe és az hogy nem olvasod el figyelmesen amit neked írnak.
Lehet nem direkt. De lehet direkt.
Plusz mindenki normálisan szólt hozzád, ettől még nem lesz jó dolog így beszélni.
Keresztény szeretet megint.
"És még te akarsz belemenni olyan bonyolult témakörbe, mint az Isten létének a bizonyítása."
Mivel semmi bizonyítékod sincs ezért igen.
De az istened felszólított, hogy minden körülmény között bárkinek el kell mondanod miért hiszel Istenben. Lásd fentebb. Mondjuk nem tudom, hogy tudsz-e újat mondani.
"hogy mégis hogyan lesz örök életed, ha nem hiszel az egészben?"
Nem hiszek örök életben, nem lesz attól örök élet, mert te hiszel.
Ennyire egyszerű.
Most demonstráld az igazad, tehát mutasd meg hogy valakiknek van örök életük.
"Rámenne a fél életem, mire felfognád, hogy 2+2 az miért 4."
Nyugi szerintem neked fogalmad sincs a filozófiáról.
Szóval mond el nekünk sértegetés nélkül miért hiszel.
"ÉS ez a téma még bonyolultabb."
Igen egy logikai játék.
Viszont te folyamatosan logikai hibákat követsz el.
Valahogy úgy érzem neked semmid sincs és személyesen érzed sértve magad amikor nem tudsz válaszolni.
Kínos.
"Úgyhogy tényleg jobban járunk, ha csendben maradsz."
Nah ez a másik még érdekesebb dolog amit írtál.
Leírhatnám itt is hogy ez mennyire ironikus, de ha komolyan gondolod, akkor sajnállak.
Szóval összeszámoltam 8 személyeskedést káromkodással egybekötve.
Számos logikai hibákat és alap dolgokat amit nem értesz meg az álláspontunkról és folyton ignorálod. Lehet akár direkt.
Személyesen sértve érzed magad amikor senki nem támadott meg.
Nulla érvet számoltam ami bebizonyítaná istened létezését.
De ott az idézet is, szóval követed istened szavát?
Lehet az előbbi beszélgető partnerednek elfogyott a türelme, de most már kíváncsi vagyok milyen titkot védsz.
De itt vagyok ém, Mr. Impenetrátor69
Nekem mond el.
Eskü nem fogok káromkodni, mint te.
Nem foglak lekicsinyíteni és fenyegetni, mint te.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!