Egyetértesz azzal, hogy a Biblia önhiteles?
Nem tudom, de nem hiszem, hogy így volna. A kereszténység nem egy könyv-vallás. A biblia egy tradíció írott formája, de nem követelménye a kereszténységnek, hiszen a kereszténység évszázadokig úgy létezett, hogy nem létezett biblikus kánon.
A kereszténység a hitelét a szentek és vértanúk tanúságtételéből meríti, így a bibliai kánonnak is ez adja a hitelét.
Igen.
Ha Jézus azt állitja, hogy az Atya igéje igazság, akkor az számomra hiteles. Az apostolok ebben hittek: a teljes irás Istentől ihletett. A görög szavak azt jelentik ki, hogy olyan mintha Isten lehellte volna. Ha nem az Isten igéje áll a hitetek középpontjában akkor mi? Mire épitkeztek mégis? Az Ige testté lett és lakkzott köztünk. De előtte is volt mint személy, meg közben és azóta is az: Jézus Krisztus. Akiben ha nem maradunk meg akkor kivágnak mint száraz szőllővesszőt.
@9!
Ján 3:33 Aki az ő bizonyságtételét befogadja, az megpecsételte, hogy az Isten igaz.
Aki befogadja annak bizonyságtétele van önmagában. Az én bizonyságtételem magamban az neked nem bizonyiték, de ha neked nincs ilyen akkor nem vagy igaz. Ugyanis ez a bizonyságtétel az, hogy nekem örök életet adott Isten mert hittem az ő Fiában. Ebben a hitben benne van az is, hogy Isten Fia az Ige, akit a SzentLélek által irásban is közölt velünk Isten, hogy részesedjünk az ő természetéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!