Felebarátunkkal erőszakosan viselkedni vétek a szeretet ellen?
Szia!
Minden erőszakos viselkedés vétek, nem a szeretet ellen, hanem az ellen aki ellen irányul. A szeretet az erőszak ellentéte. Sajnos sokan félreértik Jézus parancsát a tanítvánnyá tevésről, és erőszakosan próbálnak téríteni.
A Biblia szerint azonban éppen a viselkedésünkkel, cselekedeteinkkel tudunk mások számára tanúságot tenni Krisztusról, ha ugyanaz a lelkület valósul meg az életünkben, ami Jézusban is volt, akkor nincs szükség erőszakoskodásra, mert az emberek maguk fognak keresni, és érdeklődni.
Üdv. Péter
Velem senki nem erőszakoskodott. Bepróbálkoztak, de udvariasan megköszöntem a lehetőséget, hogy nekem van saját vallásom és elégedett vagyok vele. Elfogadták és távoztak.
Egészséges személyiségeket nem lehet ilyesmibe belerángatni, ha valaki zakkant, azt meg nagy részt a szüleinek köszönheti. Sajnos.
én is így gondolom Péter,nagyon szépen leírtad.
csak az a kérdés,hogy sokan miért nem így gondolkoznak,holott ugyanolyan vallásosak mint te?
Én soha nem találkoztam még olyan hittérítövel, aki engem eröszak útján próbált volna megtéríteni.
Próbáltak többen, többféleképpen. Jártak nálam hittérítök, akiket meghallgattam, mert érdekelt, vajon meddig mennek el, a vége cska annyi lett, kértek, menjek el a gyülekezetükbe, s adtak egy szórólapot.
Próbált pap templomlátogatáskor megtéríteni, buszon, utcán emberek, barátok, rokonok.
Soha nem tapasztaltam, hogy bárki, ha azt mondtam neki, hogy nem, azt ne fogadta volna el.
Kérdezö, te találkoztál ilyennel? és mit nevezel eröszakos megtérítésnek?
12:22 további példák:munkahelyemen történt szintén,az utcáról bejött egy nő,és köszönés nélkül elkezdte mondani szinte már agresszíven,hogy meg fogok halni,térjek meg istenhez,eközben a karomat szorítja.ez erőszakos stílus.
másik:egy rokonom,szabadkeresztyén gyülekezetes,kioktatott nem egyszer,hogy csak a Biblia és Jézus álltal nyerhetem el az örök életet.én vonzódom a buddhizmus felé mert nekem az jön be,ezt is fikázta,holott én nem tettem megjegyzést az ő vallására.
Ha valakiben van egy kis szeretet,az a minimum,hogy megkérdezi a másikat,nem zavarja-e,ha a saját vallásáról akar beszélni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!