Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hogy rendezik...

A keresztények hogy rendezik le magukban azt hogy egy ember élete árán juthatnak a Mennyországa?

Figyelt kérdés
Keresztény tanítás szerint Jézus halálra kínzása kellett ahhoz hogy az emberek bűnét Isten megbocsássa. Ha valaki elfogadja Jézust mint Isten és elfogadja a megváltó halálát akkor törlődnek a bűnei. Bármit is követett el, következmény nélkül besétálhat a Mennyországba. Szerintem egy normális embert zavarna az hogy elkövet mindenféle bűnt, és elegendő egy ártatlan ember halálra kínzására hivatkoznia hogy minden bűne törlődjön és besétáljon a Mennyországba. Szerintem ordítana az ember lelkiismerete hogy ha az általa elkövetett bűnök miatt mást büntetnek, konkrétat halálra kínozták, ő pedig simán besétál a Mennyországba. Kérdésem elsősorban arra irányul hogy keresztények hogyan rendezik ezt le magukban? Elnyomják a lelkiismeretüket vagy csak nem vesznek tudomást róla? Gyakorlatilag keresztények azt mondják "ne kérje számon rajtam senki a bűneimet, rendben van az hogy egy ártatlan ember kapott büntetést az én bűneim miatt"

2022. jan. 28. 16:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"Ez keresztény tanítás, de nem Jézus tanítása. Jézus ugyanazt mondja a Bibliában mint az iszlám tanítás. Be kell tartani a törvényt, magyarul hit és jócselekedet kell a Mennyországba jutáshoz."

Nofene, leigázták a muszlimokat a zsidók? Sosem láttam még muszlimot így reklámozni és magára is érvényesnek tartani a mózesi törvényeket, ami csak Izraelnek adatott

"Ez keresztény tanítás, de nem Jézus tanítása. Jézus ugyanazt mondja a Bibliában mint az iszlám tanítás. Be kell tartani a törvényt, magyarul hit és jócselekedet kell a Mennyországba jutáshoz."

Soha nem mondta Jézus, de ne zavarjon :) Azt mondta, hogy ő betölti a törvényt és vége a törvénynek. Ha nincs törvény, hogy kell betartani?:)

A keresztény nem azért cselekszik jót, hogy a Mennybe jusson. Azért cselekszi a jót, mert gyűlöli a bűnt és hálás, mert már üdvössége van.

"Nincs még semmiféle ítélet. Az majd az Ítélet napján lesz. Benne is van a nevében. Egyáltalán hogy hirdethetné ki Isten az ítéletedet mikor még tart a próbatétel?"

Jézus maga mondta, hogy aki nem hisz benne, már el van kárhozva. Ez elég ítéletszagú:)

Amúgy Pál apostol részletezi. Gondolom nem gond, hogy nem egy muszlim trollnak, hanem Jézusnak és az Apostoloknak hiszünk

2022. febr. 1. 09:48
 22/30 A kérdező kommentje:
Nem zavar hogy nem tőled várok választ? Ebből is látszik hogy fanatikus szektás keresztény vagy.
2022. febr. 1. 11:39
 23/30 anonim ***** válasza:
12%
20-as mi benne a hülyeség? Melyik rész a rossz? Fel tudnád vázolni?
2022. febr. 1. 12:09
 24/30 anonim ***** válasza:

"Nem zavar hogy nem tőled várok választ? Ebből is látszik hogy fanatikus szektás keresztény vagy."

Igen, mást sem tudsz hajtogatni szegénykém. Amúgy meg senkit nem izgat, hogy kitől vársz választ. Nyilván nem az igazságot keresed, hanem a hülyeségednek keresel tapsolókat. Nagyon eredeti

2022. febr. 1. 13:27
 25/30 A kérdező kommentje:
A másik keresztény válaszoló sem ért velem egyet, mégis érdekel a válasza. Tudod miért? Mert ő megüt egy szintet, ami rólad nem mondható el, ezért nem szeretnék veled beszélgetni.
2022. febr. 1. 15:11
 26/30 anonim ***** válasza:
12%

"A másik keresztény válaszoló sem ért velem egyet, mégis érdekel a válasza. Tudod miért?"

Nem igazán izgat:) Mivel az összes vitában a földbe döngöltelek, nem csoda, hogy kerülni próbálsz:)

2022. febr. 1. 15:22
 27/30 A kérdező kommentje:

Földbe döngöltél persze :)

Javaslom pihenj le és ne foglalkozz olyasmivel amik meghaladják a képességeidet.

2022. febr. 1. 16:34
 28/30 anonim ***** válasza:

"Javaslom pihenj le és ne foglalkozz olyasmivel amik meghaladják a képességeidet."

Persze, semmi baj, nyugodj meg

2022. febr. 2. 09:33
 29/30 anonim ***** válasza:
Azért az jobb lenne, ha Te is el tudnád időközben mondani, hogyan élted meg.... Emlékeim szerint jobban elvoltam foglalva azzal, hogy figyeljem és értsem Istent. Az lenyűgözött, hogy értem is meghalt Jézus. Arról nem is beszélve, hogy a boldogságot kerestem addíg is. Mikor megszólított, hogy kövessem akkor vált világossá számomra, hogy Őt kerestem. Ezt az országot nekem találták ki, ímádok szeretni. A minden értelmet felülhaladó békességéről nem is beszélve. A kereszténységben is az a lényeg, hogy egyre jobban megismerjük Őt. Hagyom, hogy rajtam keresztül éljen. Benne a mennybe járok, élek perpillanat is. A sötét erők hanyat homlok futva menekülnek, ti. nem bírják, hogy Istent ímádom, az Úr Igéjét emelem fel kardként. Szóval az életem odaszánása:Jézus tanít, miközben keresem Isten országának működését. Ha bele szól a szívembe, akkor valóságosan túlcsordul az élet bennem... szárnyalnék... Kívánom, hogy még itt e földi létedben tapasztald meg ezt a Krisztusi szeretet. Mert Ő hazavár, Benne olyan érzés élni, mintha hazaérkeznél.
2022. febr. 6. 18:01
 30/30 anonim ***** válasza:
A szektás válaszoló nagyon frappáns választ adott és szeretném biztatni a kerdes feltevőjét, hogy szívlelje meg a választ ,cselekedjen aszerint nem aszerint ahogy a trollkodók biztatják mivel olyan embertől kapott választ aki valószínü hogy éveket töltött már el bibliatanulmányozással tehát a témához értő emberek véleményére adjon nem pedig amit hallani szeretne mert latszik hogy viszket a füle
2022. febr. 9. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!