Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hogy rendezik...

A keresztények hogy rendezik le magukban azt hogy egy ember élete árán juthatnak a Mennyországa?

Figyelt kérdés
Keresztény tanítás szerint Jézus halálra kínzása kellett ahhoz hogy az emberek bűnét Isten megbocsássa. Ha valaki elfogadja Jézust mint Isten és elfogadja a megváltó halálát akkor törlődnek a bűnei. Bármit is követett el, következmény nélkül besétálhat a Mennyországba. Szerintem egy normális embert zavarna az hogy elkövet mindenféle bűnt, és elegendő egy ártatlan ember halálra kínzására hivatkoznia hogy minden bűne törlődjön és besétáljon a Mennyországba. Szerintem ordítana az ember lelkiismerete hogy ha az általa elkövetett bűnök miatt mást büntetnek, konkrétat halálra kínozták, ő pedig simán besétál a Mennyországba. Kérdésem elsősorban arra irányul hogy keresztények hogyan rendezik ezt le magukban? Elnyomják a lelkiismeretüket vagy csak nem vesznek tudomást róla? Gyakorlatilag keresztények azt mondják "ne kérje számon rajtam senki a bűneimet, rendben van az hogy egy ártatlan ember kapott büntetést az én bűneim miatt"

2022. jan. 28. 16:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
39%

"Én itt igazából arra vagyok kiváncsi, egy keresztény hogy dolgozza ezt fel magában. Tehát hogy elkövet nagy bűnöket, amik nem lesznek rajta számonkérve, besétálhat a Mennyországba és egy ártatlan ember kapja a büntetést helyette."

És vajon mik a nagy bünök? Mutatok neked egy bűnfelsorolást az újszövetségből:

Gal 5:16 Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.

Gal 5:17 Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok.

Gal 5:18 Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.

Gal 5:19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

Gal 5:20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,

Gal 5:21 Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom nektek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Nézd meg hova van beékelve a gyilkosság. Kivennéd az irigység és a részegség közül mi? Tekintélyben egyenértékű az irigységgel és a részegséggel a gyilkosság. Te törvény által a cselekedeteidből akarsz megigazulni. De a törvény tartalmazza az itéletet is. Mi értelme annak, hogy Isten megbocsásson amikor az itéletet már kihirdette? Ahogy nincs kegyelem a gyilkosságnak, úgy nincs kegyelem az irigységnek és a részegségnek. Keresztény tanitás szerint csak kegyelemből lehetséges megigazulni. A törvény nem képes életet adni. A megtérés és a hit gyümölcse pedig a megjavulás. A kegyelem a bűnbánatra adott válasz, és nem létezik anélkül, hogy ne hagynák el a bűnt.

"besétálhat a Mennyországba és egy ártatlan ember kapja a büntetést helyette."

Azért halt meg a kereszten mert szeretett minket. A kereszt a szeretet harcmodora a bűnnel szemben. A szeretet megmutatta, hogy ez az út a mennybe. Sokan veszik fel magukra a keresztet és halnak meg a bűn számára, mert Isten jósága inditja az embereket megtérésre. Sokkal mélyebb bizalma van egy olyan hivőnek aki tudja, hogy a Bírója meghalt érte. Sőt! Sokkal mélyebb bizalma van egy olyan hivőnek aki Atyának hivja az Istenét. Aki ugyanúgy szeret minket mint az egyszülött Fiát. Ez emeli a teremtményeket az Istenükkel való igazi egységre. Mi valódi személyes kapcsolatot ápolhatunk az Istenünkkel, és sokkal jobban szeretünk egy olyan Istent aki a vérével vásárolt meg minket, hogy a népe lehessünk. Mi nem pedálozással jutunk a mennybe hanem az Istentől megismert szeretet légköre sarkall minket sokkal nagyobb szentségre és nagyobb teljesitményre. Ezek a tények miatt különbözik a kereszténység minden más vallástól. A kereszténység nem is vallás hanem a szeretet manifesztációja: "arról ismerik meg, hogy a tanitványaim vagytok, hogy egymást szeressétek."

2022. jan. 30. 11:12
 12/30 Godaime ***** válasza:
38%
Á igen, a halhatatlan isten "meghalt" 3 napra majd hazament bulizni, a sok bírka ezt meg valamiféle áldozatnak tekinti. Hihetetlen, hogy mivel meg nem lehet vezetni az átlag embert.
2022. jan. 30. 12:53
 13/30 anonim ***** válasza:
22%
Mi úgy kezeljük, hogy Isten maga az igazság. Tehát bárhogy dönt az úgy van. Nem hiszem, hogy elvetemült lelkű embert a jóakaratú ember mellé rak a Mennyországban
2022. jan. 30. 20:07
 14/30 A kérdező kommentje:

"De a törvény tartalmazza az itéletet is. Mi értelme annak, hogy Isten megbocsásson amikor az itéletet már kihirdette? Ahogy nincs kegyelem a gyilkosságnak, úgy nincs kegyelem az irigységnek és a részegségnek."

Nincs még semmiféle ítélet. Az majd az Ítélet napján lesz. Benne is van a nevében. Egyáltalán hogy hirdethetné ki Isten az ítéletedet mikor még tart a próbatétel? Allah kegyelme pedig végtelen, de ehhez tenned is kell.

"Keresztény tanitás szerint csak kegyelemből lehetséges megigazulni."

Ez keresztény tanítás, de nem Jézus tanítása. Jézus ugyanazt mondja a Bibliában mint az iszlám tanítás. Be kell tartani a törvényt, magyarul hit és jócselekedet kell a Mennyországba jutáshoz.

Máté 19:16 -19 Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? 17 Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat. Monda néki: Melyeket? Jézus pedig monda: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.

"A kegyelem a bűnbánatra adott válasz, és nem létezik anélkül, hogy ne hagynák el a bűnt."

Te például elhagytad a bűnt? Vagy más keresztények? Mert én ezt egyáltalán nem látom. Például állandóan azt tapasztalom hogy keresztények gátlástalanul hazudnak. Egyáltalán nem érdekli őket hogy ezzel bűnt követnek el. Szóval ez egy mese amit előadtál de kze nincs a valósághoz. Egyébként is lehetetlen hogy ne kövessünk el egész életünkben valamilyen bűnt, tehát még képtelenség is az amit állítasz.

"Azért halt meg a kereszten mert szeretett minket. A kereszt a szeretet harcmodora a bűnnel szemben. A szeretet megmutatta, hogy ez az út a mennybe."

Szerintes Isten úgy tudja csak kimutatni a szertetét hogy emberi alakban megszületik és megöleti magát?

"Sokkal mélyebb bizalma van egy olyan hivőnek aki tudja, hogy a Bírója meghalt érte."

Miért is? Isten számára nem nagy dolog hogy eljön aztán meghal, aztán feltámad. Persze Isten nem tenne ilyet, de megtehetné milliószor. Ha egy ember feláldozza az életét máskorért az nagy dolog, de Isten ha ilyet tenne, amit egyébként nem tett, nem lenne senkinek nagyobb bizalma benne. Szóval totál logikátlan.

"Mi valódi személyes kapcsolatot ápolhatunk az Istenünkkel, és sokkal jobban szeretünk egy olyan Istent aki a vérével vásárolt meg minket, hogy a népe lehessünk."

Istennek nincs vére és nem kér emberáldozatot. Ez az egész Jézus feláldozása dolog egy pogány hamisítás. Ha jobban belegondolsz egy pogány emberáldozati szertartás. Pogány vallások jellemzője hogy a hamis istenségeiknek emberáldozatra, vérre volt szüksége ahhoz hogy valamit adhassanak az embereknek. Itt is ez van. Egy ártatlan ember vérét ontják aki ugye Jézus, azért hogy Isten meg tudjon bocsátani.

"Mi nem pedálozással jutunk a mennybe hanem az Istentől megismert szeretet légköre sarkall minket sokkal nagyobb szentségre és nagyobb teljesitményre. Ezek a tények miatt különbözik a kereszténység minden más vallástól. A kereszténység nem is vallás hanem a szeretet manifesztációja: "arról ismerik meg, hogy a tanitványaim vagytok, hogy egymást szeressétek"

Hol látszt te ebben szertetet? Szikrája sincs a szeretetnek. Aki ezt a tanítást vallja, az konkrétan azt akarja hogy ne kérjék számon az ő bűneit, és kapjon helyette büntetést egy ártatlan ember plusz még tapsikol is egy emberáldozati szertartáshoz. Ez egy sátáni tanítás. Nem tudom szépíteni a dolgot. Egyszerűen nem fér a fejembe hogy gondolhatod hogy ez Istentől ereded és hogy bármi köze van a szeretethez.

2022. jan. 30. 21:25
 15/30 anonim ***** válasza:

"Szerintem ordítana az ember lelkiismerete hogy ha az általa elkövetett bűnök miatt mást büntetnek, konkrétat halálra kínozták, ő pedig simán besétál a Mennyországba. Kérdésem elsősorban arra irányul hogy keresztények hogyan rendezik ezt le magukban? Elnyomják a lelkiismeretüket vagy csak nem vesznek tudomást róla?"

Eleve rossz a premisszád. A lelkiismeretünk ordít, de nem azért, amiért te írod. Azért ordít, hogy térjünk meg és gyűlöljük a bűnt

2022. jan. 31. 09:20
 16/30 anonim ***** válasza:
Amúgy ezt tavaly is megkérdezted. Úgy kb. huszonhétezerszer
2022. jan. 31. 09:28
 17/30 A kérdező kommentje:
Nem kérdeztem meg tavaly és ahogy írtam nem érdekel primitív gyűlölködő szektás keresztények véleménye. A másik keresztény hozzászól válaszát várom.
2022. jan. 31. 09:52
 18/30 anonim ***** válasza:

"Nem kérdeztem meg tavaly és ahogy írtam nem érdekel primitív gyűlölködő szektás keresztények véleménye."

Minden troll ezt írja. Ez van írva a troll kulbszalvétára:)

"és ahogy írtam nem érdekel primitív gyűlölködő szektás keresztények véleménye"

Akkor jó, mivel én nem gyűlölködtem:)

Így 27001-edre mit vársz? Hogy mást írunk, mint az előző 27000 alkalommal?

2022. jan. 31. 12:23
 19/30 anonim ***** válasza:
Mi volt a baj a 13-as hozzászólással?
2022. jan. 31. 21:02
 20/30 Godaime ***** válasza:
Azon kívül, hogy nettó hülyeség semmi.
2022. jan. 31. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!