Ha egy igaz keresztény ember öngyilkos lesz, kerülhet a Mennyországba?
Szia,
Ha annyira bízik Istenben akkor mérnem hívja akkor is Őt segítségül, azzal hogy elmenekül a fekete álomba egyben elutasítja azt is, hogy Isten képes volna rajta segíteni a helyzetében és boldoggá tenni. Hiszen Isten a szeretet és Ő az aki csodákat képes tenni. Mint Izraelt is hányszor megmentette vagy Dávid és a góliát története stb. A Jézusi csodákról nem is beszélve..
Nekem ez jutott eszembe így most..
Sajnos előfordul ilyesmi. Vannak olyan depresszió elleni gyógyszerek, nyugtatók, amik öngyilkos gondolatokat okozhatnak és depressziót is (irónikus, de így van). Egy ismerősöm is valószínűleg ilyen gyógyszertől lett öngyilkos. (Az orvosa azt mondta a férjének, hogy még elég sokáig is bírta, mert a legtöbben, akik ugyanazt a gyógyszert szedték, már sokkal hamarabb öngyilkosok lettek).
Hogy ki lesz feltámasztva, és ki nem, az Jézus dolga, nem a miénk. Ő biztos, hogy igazságosan és irgalmasan fog megítélni minden élő és halott felett (I. Tim. 4:1). Mi emberek is figyelembe vesszük az enyhítő körülményeket az igazságszolgáltatásban. Biztos vagyok abban, hogy ő is így fog tenni.
Kedves Kérdező!
A Mennybe kerülés nem azon múlik, hogy mit tettél! Azon múlik, amit Isten tett! A bűnök árát kifizette, neked már nem kell érte fizetni, ha elfogadod. Tehát felmerül a kérdés, hogy az "igaz keresztény" fogalmát úgy érted, ahogy az első magyarázó mondatodban leírtad? Mert akkor olvasd tovább a Bibliát, és rájössz, hogy kereszténynek lenni nem ezt jelenti. Igaznak lenni nem ezt jelenti.
Isten már nem képes megbocsátani több bűnt - már régen túlvan rajta, minden bűnöd és bűnöm már régen meg van bocsátva! Az is, amit még nem követtünk el. Azoké is, akik még nem születtek meg. Az összes!
A halál neme nem változtat azon, hogy a Mennybe kerülsz-e.
Viszont.
Ha azért kérdezed ezt, mert véget akarsz vetni az életednek, és nem vagy biztos benne, hogy jól teszed, akkor ha gondolod, írj rám privátban. Elmesélem, én miért gondoltam meg magam, amikor huszonévesen, keresztényként öngyilkos akartam lenni.
Pacsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!