Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásszabadság egy teljesen...

A vallásszabadság egy teljesen jogos és jó elv, ugyanis valóban csak hinni tudjuk a dolgokat ugyanis hitre semmi bizonyíték?

Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 22:16
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
97%

A vallásszabadság annyiban jogos dolog, hogy a tudomány egyrészt nem tud mindenre választ adni, másrészt nem tudja kizárni az istenek létét.

Egyértelmű tehát, hogy engedni kell a vallásokat - ADDIG a pontig, ahol a tudomány még nem bizonyított.

És igaz, hogy semmiféle istenre nincs bizonyíték, ezért nem lehet különbséget tenni vallások között ebből a szempontból.

Természetesen pusztító vallásokat nem lehet engedni.

2022. jan. 25. 10:59
 42/51 anonim ***** válasza:
51%

Titus ide már nem is mer írni úgy le lett rendezve.

De ki tudja, lehet emiatt fog ide írni valamit :D

2022. jan. 25. 13:58
 43/51 anonim ***** válasza:
38%

Nem azért nem írtam, hanem mert választ vártam arra, hogy tudunk-e fölényeskedés és címkézés nélkül beszélgetni. A másik threadben azt írtad, hogy igen. Akkor ezek szerint mégsem? Ha ugyanez a stílus marad, akkor nem látom értelmét.

Én szívesen válaszolok, de egy civilizációs minimumot elvárok a másiktól. Én is megadom ezt, akármennyire is nem értek egyet a másikkal, nem szoktam személyeskedni, hacsak nem rúgja fel előbb a másik a diskurzus íratlan szabályait. Tehát a kötekedés, a szavak kiforgatása, a címkézés, a vélt pszichés állapotomra való hivatkozás nem fér bele. Én is igyekszem tartani magam ehhez, amennyire tudom.

Ezt egy racionális elvárásnak tartom, és azokkal, akikkel amúgy világnézetileg nem vagyok egy platformon, de ezt megadják, azokkal tök jókat szoktam beszélgetni itt (pl. Mojjo, Abdullah, KZitus). Ha ez a minimum túl szűk neked, akkor ne húzzuk egymás idejét. Ha úgy gondolod, hogy ez tartható, akkor folytathatjuk.

2022. jan. 25. 19:07
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne ha kertelés és önsajnáltatás nélkül tudnád mondani a választ.

Mindenki napok óta rád vár, hogy rá tudj térni a lényegre.

2022. jan. 25. 20:01
 45/51 anonim ***** válasza:
29%

"azokkal tök jókat szoktam beszélgetni itt (pl. Mojjo, Abdullah, KZitus)"

A vallási fanatikusokkal akiket egyszer logikára kértem, de csak Bibliát tudnak idézgetni.

Jó barátaid vannak.

2022. jan. 25. 20:02
 46/51 anonim ***** válasza:
26%

Mojjót lehet, hogy most nagyon megbántottad, ő ugyanis tudomásom szerint ateista, a másik kettő sem kifejezetten az, akivel ne lehetne beszélgetni.

De úgy látom, ez valóban nem fog működni, máris megy a címkézés, ráadásul olyan reflexszerűen, hogy meg sem gondolod, mit írsz. Ha annyira fanatikusok, akkor hogy lehet, hogy képes vagyok beszélgetni velük? Felőlem döngetheted a melled, hogy "hú de megmutattad", ha szerinted az győzelem, hogy annyira kiállhatatlan vagy, hogy nem állnak veled szóba, akkor csak tessék.

Én befejeztem, reménytelen vagy.

2022. jan. 25. 20:14
 47/51 anonim ***** válasza:
79%

"Ráadásul olyan reflexszerűen, hogy meg sem gondolod, mit írsz."

Mi lenne ha kiidéznéd idéző jelekben, hogy mi nem fair vagy mi nem tetszik.

Hm?

Tudod ahogy én szoktam mindig.

Talán úgy egyszerűbb lenne megmutatni, hogy a saját problémáidon kapod fel a vizet.

"Ha annyira fanatikusok, akkor hogy lehet, hogy képes vagyok beszélgetni velük?"

Mi köze van ennek a két dologhoz egymáshoz?

"Felőlem döngetheted a melled, hogy "hú de megmutattad", ha szerinted az győzelem"

Mivel egy érdemi dolgot nem akartál tovább vitatni és 5 válaszon keresztül itt sírsz nekünk ahelyett hogy megmutatnád az igazad.

Vicces ezt nézni.

"hogy annyira kiállhatatlan vagy"

Még is micsodával?

Mi az amit mondtam vagy kérdeztem ami kiállhatatlan?

Idézd ide legyél olyan szives.

"hogy nem állnak veled szóba, akkor csak tessék"

Vagy lehet azért, mert érzelmileg nem bírják átgondolni, hogy lehet nincs igazuk.

Vagy lehet nem arra kellene támaszkodni, hogy neked jól esik, hanem azt kellene keresni, hogy igaz.

"Én befejeztem, reménytelen vagy."

Oké demonstráld, hogy én bármikor kihátráltam direkt a beszélgetésből.

Demonstrál: nem vagyok hajlandó specifikus dolgokra rákérdezni, hogy használhatatlan definíciókat adok, arra verem magam hogy milyen iskolám van meg milyen barátaim miközben olyan emberekre mutatsz akik nem ismernek logikát, csak Biblia idézgetést.

Ez így kezdetnek jó lenne.

2022. jan. 25. 20:45
 48/51 anonim ***** válasza:
21%

Ezzel az egész mérgező magatartással magadat minősíted. Nem vagy te kíváncsi semmire, csak bizonygatni a magad felsőbbrendűségét. Csak néhány hete, hogy itt lehetsz, én lassan tizennégy éve kommentelek errefelé. Tényleg azt hiszed, hogy majd te fogsz rólam akármit is bebizonyítani, amit az itt lévők ne tudnának már régóta? Feleslegesen próbálsz engem bölcsességről kioktatni.

Eddig egyérdemi okfejtést vagy gondolatot nem sikerült megosztanod, amit saját kútfőből mondtál volna, csak ateista mémoldalakról összeollózott szellemeskedéseket meg kötekedéseket. Szemére veted a hívőknek, hogy idézetekkel válaszolnak, de minden egyes dolog, amit mondtál, már hallottam vagy százszor. Ezért mondom, egy chatbottal tudnálak helyettesíteni, és vitára is kb annyira vagy alkalmas. Nem reflektálsz, kiforgatod a szavakat, és nyelvet öltögetve vered a nyálad. Szerinted te vagy az első ilyen "lángelme", aki majd most jól megmondja nekem? Mivel nem mondasz semmi érdekeset, senkit nem is fogsz érdekelni. A troll-lét egy szánnivaló állapot, de ezt a trollik nem látják.

Hidd el, ez a stratégia korántsem fog akkora örömet szerezni, mint amit remélsz tőle. S akkor szomorúan fogod látni, hogy igazam volt, és jobban jártál volna, ha barátként közelítesz.

Közölj további hasonló szenzációs felfedezéseket rólam a nagyérdeművel, és hidd azt, hogy nem magadból csinálsz bolondot. Nekem nem ártasz vele.

2022. jan. 25. 22:00
 49/51 anonim ***** válasza:
78%

"Nem vagy te kíváncsi semmire, csak bizonygatni a magad felsőbbrendűségét."

Szóval még ma megmondod mivel van a baj, vagy csak általánosan beszélsz, szóval pontosan nem tudjuk mi a baj?

Írd le mit használok ami toxic.

Vagy inkább idézd ki ide nekem.

De amúgy már elköszöntél, szóval nem tudom mi történt.

Mit közöltem rólad?

2022. jan. 25. 22:43
 50/51 anonim ***** válasza:
78%

Az hogy nem értünk egyet és buta érveket és ötleteket használsz, majd amikor konfrontál valaki a logikai hibákkal, akkor hiszti egyből.

"Nem vagy te kíváncsi semmire, csak bizonygatni a magad felsőbbrendűségét."

Akkor miért írsz ennyire érzelmileg töltött üzeneteket amióta nem vagy hajlandó érvelni?

Legalább harmadszorra kérdezem meg mi a franc nyomja a lelked?

De soha egy büdös konkrétumot sem mondasz, mint amikor azt kértem definiáld amit mondasz.

Amennyi posztodat láttam ez jól illene rád:

[Ami magyarázatot adsz annyira általános, hogy használhatatlan.]

2022. jan. 25. 22:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!