A vallásszabadság egy teljesen jogos és jó elv, ugyanis valóban csak hinni tudjuk a dolgokat ugyanis hitre semmi bizonyíték?
"És ma is leírom: a hit logikai bizonyítékokon és egyéb meggyőződésen alapul. "
Attól, hogy újra és újra leírod, ez még nem lesz igaz. A hit fogalmának definíciója továbbra sem ez.
Miért van szükség hitre, ha bizonyítható?
H a lenne bizonyítékod vagy érved akkor azt mondanád el és nem azt, hogy hiszel.
:D
"isten bármikor bebizonyíthatná mindenkinek hogy létezik"
Akkor félelemből hinnének benne sokan, ezt meg nem akarja, hanem a szeretetet kívánja feléleszteni az emberekben. Még a tanítványai is megrémültek, amikor meglátták feltámadva, ezért mondta, hogy ne féljetek. Tehát ez nem járható út mindenki számára.
"Attól, hogy újra és újra leírod, ez még nem lesz igaz. A hit fogalmának definíciója továbbra sem ez."
Pont egy magadfajta troll fogja ezt eldönteni, mi? Aki semmiről nem tud meggyőződni
"isten bármikor bebizonyíthatná mindenkinek hogy létezik"
A teremtett világ elég nagy bizonyíték. Mit vártok? Neon reklámfelületen villogtassa Isten, hogy "létezem"? 2000 éve lejött közénk, halottakat támasztott, csodákat tett, erre kinyírták a magadfajták
"Akkor félelemből hinnének benne sokan"
Dehogy hinnének benne. Nézd ezt a sok suttyót, aki itt van, ezek nem ateisták. Tudják, hogy van Isten és gyűlölik.
"Nem is beszélve arról, hogy ha a hit bizonyítékokon alapulna, akkor egyszerre kéne igaznak lennie az összes vallásnak"
Szerintem te ne akarj logikázni :) A hit logikai bizonyítékon alapul, de természetesen nem mindegyik vallás mondhatja el magáról ezt. Van, amelyik a vakhitet várja el. Ez mondjuk nektek való. Ettől még az egyik lehet logikus is és igaz. Én csak a keresztény hitre mondtam, hogy logika alapú, a többi vallásért nem felelek.
"Miért van szükség hitre, ha bizonyítható?"
Gyenge agyaddal 3-4 éve nem vagy képes felfogni, hogy a szellemi dolgokról való logikai meggyőződés a hit, nem a mérhető dolgokról. Jesszusom, ennyi sutyerákot hogy fújt össze a szél ide:)
Tudom, hogy nektek a logikai bizonyítás az valami ködös utópia, de az egy létező dolog. Matekból bukdácsoltatok, ugye?
"Akkor félelemből hinnének benne sokan, ezt meg nem akarja, hanem a szeretetet kívánja feléleszteni az emberekben. "
Ha valaki azért nem hisz benne, mert tudni akarná hogy létezik, abban semmi isteni szeretet nem fog feléledni attól, hogy isten direkt nem mutatja meg magát.
Szóval ez is olyan, mintha eleve kárhozatra lenne bélyegezve az adott ember, és mindez azért, mert isten nem hajlandó megmutatni magát.
"Szóval ez is olyan, mintha eleve kárhozatra lenne bélyegezve az adott ember, és mindez azért, mert isten nem hajlandó megmutatni magát."
Pontosabban nem vagy hajlandó gondolkodni. Kb. kettő perc alatt be lehet látni, hogy van Isten. Ha te erre lusta vagy és azt várod, hogy Isten parádézzon neked, arra várhatsz :) Te életedről van szó, jobb, ha összekapod magad és dobod a gyermekded kifogásokat.
Érdekes, nekem sem mutatta meg magét, mégis hiszek. Itt bukott az eleve kárhozatra teremtés elméleted
"Érdekes, nekem sem mutatta meg magét, mégis hiszek."
Csak ugye veled ellentétben nem mindenki annyira hiszékeny, hogy a vakhit is elég neki.
"Csak ugye veled ellentétben nem mindenki annyira hiszékeny, hogy a vakhit is elég neki."
HA neked így könnyebb elkárhozni, hidd ezt:) De hidd el, ítéletkor ez kevés lesz
Pont ez a gond, hogy nem hiszek se ítéletben, se kárhozatban, hisz minél többet ismertem meg a világból, annál inkább az ellenkezőjére utalt minden.
Hogy te ezt nem vagy képes megérteni, hogy mások teljesen másképp gondolkodnak, mint te, ez csak téged minősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!