Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény hit csinálhat az...

A keresztény hit csinálhat az emberből lelki roncsot? De hogyan csinál lelki roncsot?

Figyelt kérdés
2022. jan. 17. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
69%
Szóval ignorálod Laura összes pontját és azt is, hogy a Bibliában mennyi badarság van?
2022. jan. 25. 21:13
 72/85 anonim ***** válasza:
100%

71.

Vannak akiknek az erős hitt egyenlő a vak hittel. Hogy beállsz valami mögé és nem érdekel hogy az a valami jó-e vagy rossz-e csak követed majd azt mondod hogy a te hited már nagyon erős. Erre hivatkozva szándékosan nem látnak meg semmit ami a hitüknek egy szemernyit is ellent mond. De ez valójában nem erős hanem pont hogy a gyenge hit. Homokba dugja a fejét ne hogy észre vegye hogy rossz úton jár.

Elég sokan esnek ebbe a hibába. Annyira jó úton akarnak járni hogy pont amiatt kényszerítik magukat a rossz útra.

Egy igaz hívőnek nem kell homokba dugnia a fejét ahhoz hogy meg maradjon a hite.

2022. jan. 26. 07:44
 73/85 anonim ***** válasza:
73%

"Én csak tartottam egy tükröt."

Ezt óvónéni előtt úgy mondják, hogy "de ő kezdteeeee" - nem tükröt mutatsz, hanem azonosultál egy bizonyos szinttel. Divatos duma ez a tükörmutogatósdi, de valójában csak önámítás. Jézus a példaképed, azt nézd, ő hogyan tanít! Mikor "mutogatott tükröt"?!

"úgy viselkednek, mint azok az írástudók és farizeusok, akik folyamatosan próbára tették Jézust."

A farizeusok írástudók voltak. Nem írni tudók, hanem Írás, vagyis Szentírástudók, tehát papok. Jézus arra mutatott rá, hogy őket elvakította a hatolom, a gőgösség, a becsvágy, és a Szentírásra hivatkozva tartják fenn hatalmukat, eltávolodva Istentől.

Isten központba helyezése, a szeretet, és egyéb hirdetése helyett mindenféle egyéb dolgokkal voltak ezek elfoglalva, főleg a pénzzel és a hatalmi rendszerük fenntartásával.

Jézus "újulláma" pont ellentétes volt az érdekeikkel, ezért szúrta a szemüket.

A kötekedők tehát egyáltalán nem viselkednek úgy, mint a farizeusok, és még az indítékuk sem az. Ha farizeust szeretnél találni, akkor azokban az egyházakban, gyülekezetekben keress, ahol divat a buzeránsozás, a politizálás és még sok egyéb.

"ÉÉn egészen kellemetlenűlérzem magam ilyenkor.

ennek az az oka, hogy miután megvallottam jézust, egyből jön egy, két tag és nekiálnak okoskodni. De teszik ezt úgy, hogy a másik tábor kezdi hülyének érezni magát és megalázottnak."

Nem azért érzed magad hülyének, hanem azért, mert ostobán viselkedsz.

"Disznók elé gyöngyöt ne vess, mert a sárba tapossák".

Elmondod valakinek, hogy te hiszel Istenben, - szuper. Ő ezen gúnyolódik, te meg vitatkozol vele... minek?! Jézus hol tanította, hogy ha valaki nem ért veled egyet, akkor erőszakold rá a hited?! Épp ellenkezőleg, azt tanítja, hogy akkor lépj tovább! Máris nem éreznéd kellemetlenül, hülyének magad.

"Én mit tudok tenni keresztényként?

Megalázom magam."

Fent leírtam. Jézus sehol nem tanította, hogy verd a fejed a falba, és ha fáj, akkor jól csinálod.

"Felálítok egy kontrasztot a válaszok közt, hogy az ide tévedő érdeklődők megértsék: Sosem lesz Jézussal kapcsolatos kérdésben egyetértés."

Felesleges, ezt nélküled is mindenki tudja. Nem kell ekkora ego. Ismétlem: "elsőkből lesznek az utolsók, utolsókból az elsők!"

"Ő maga mondja, hogy nem békét hozni jött a földre, hanem fegyvert hozott."

Hát nem egészen így mondta, és nem is egészen így gondolta. Kardot mondott, nem fegyvert. Ennyi erővel jó, hogy nem hirdetsz szent háborút Jézus nevében, (más nyelven dzsihádot).

Kardot képletesen értette. Akkoriban az emberek sokkal inkább képekben beszéltek, így amikor kardot említenek, nem feltétlenül fegyverre gondolnak, és sok mást sem kell szó szerint érteni, hiszen akkor neked már a malomkőnek a nyakadban kéne lenni és tengerbe vetni téged a te érdekedben, mert neked jobb úgy...

Kardot úgy kell érteni, hogy az, ami elválasztja, elvágja a világit az istenitől. Sok lesz a meg nem értés, és választani kell... De nem kötekedni, nem harcolni, nem hivalkodni, és főleg nem elvenni a másik - Isten által adott - szabad akaratát!

Ha ezt tennéd, akkor már eltértél a helyes útról, és a Sátán röhög a markába.

"Keresztényként követem Jézust. Megalázom magam és így tanítok. Akiben van alázat, az pedig okulhat belőle."

Nem. Te szerepet játszol. Az előbb már elmagyaráztam. A megalázásban nincsen benne a veszekedés, és nem provokálod a helyzet elmélyülését mondván, hogy minél jobban csinálják, te annál jobban megalázod magad, és te annál királyabb vagy. Ez egy ostoba játszma a részedről.

Tanulság a hívőknek:

Kevesebb ego, több szeretet!

"Kigúnyóltatok, kinevettetek, leköptetek, megostoroztatok, és jelenteni akartatok. Meg is feszítettetek itt a sorok között. De én megbocsátok. Hiszen nem érthetitek. Ugy közelítetek a témához, mint az a kisgyerek, aki villával akar húslevest enni.

Béke legyen veletek! Majd találkozunk egy másik kérdésnél."

Ego, ego, ego... Egy kis messiástudat. Komolyan azt hiszed, hogy te vagy a Gyakrori Jézusa?! Rögtön a Gyakori Golgotáján a Kereszten belengetve a feltámadást is.

Biztos, hogy Jézus ezt tartja helyesnek?!

Az én hozzászólásaimra valahogy nem reagálsz elég terjedelmesen... mondjuk értem... Tényleg mindenki arra reagál csak, amire és amennyire és ahogyan tud.

2022. jan. 26. 15:40
 74/85 anonim ***** válasza:
65%

Én is megválaszoltam már arra amire válaszolsz és lehet veled sem értek mindben egyet, de ez tényleg több a soknál.

2022. jan. 26. 15:55
 75/85 anonim ***** válasza:
0%

Én vagyok: Gyakori Jézus!

Köszönöm, hogy nevet adtál nekem.

Ez kedves az Úr szemében.

Szerintem ez az, amiért itt vagyok.

Úgy hiszem, bőven kifejtésre kerűltek az álláspontok.

mindenkinek megvan a saját igazsága. Minden embernek egyedi rálátása van az életre és a kereszténységre, mert minden ember egyszeri és megismételhetetlen érteék. Ha elvesznétek, az jóvátehetetlen lenne.

Nem vitatkozom tovább és nem is okoskodni vagyok itt. Kifejtettem, hogy én miért nem tartom elképzelhetőnek, hogy a kereszténység lelki roncsot csinálhat az emberből.

Vitapartnereim rámutattak, hogy nem a keresztény hit, hanem az embertársaink igyekeznek lelki roncsot csinálni egy hívőből, akik nem értenek egyet a hitével.

Ilyen egyszerű az egész!

Végig lehet olvasni a válaszokat és hívőként is illetve nem hívőként is le lehet vonni a tanulságot.

Aki Krisztusba veti a hitét, támadásoknak van kitéve. Ez teljesen független attól, hogy az illetőnek milyen a bőrszine, szexuális identitása vagy hogy szegény-e vagy gazdag az illető. Nem számít.

Támadva van. A támadók a józan és és a logika szavak mögé rejtőzve támadják a hívőket belegázolva a lelkébe. Nem is értik, hogy miért probléma ez, hiszen sokan a lélekben sem hisznek. De mindeközben a szeretetről papolabak.

A Biblia sátánnak nevezi a támadót.

Mindig ez van, de megszokható, sőt idővel meg is szerethető ez a támadás. Ugyanis, ha támadják a hívőt ily módon, akkor igen is jó uton jár és ettől erősödik a hite. aki végig olvassa, az láthatja, hogy ez történt.

Fel pontoztok-e vagy talán le? Számít ez?

Már nem.

Kérdező! a feltett kérdés negyon jó és a válasz is egészen érdekesen érkezik, mint láthatod.

Aláírás: Gyakori Jézus

2022. jan. 26. 16:24
 76/85 anonim ***** válasza:
0%
Gyakori Jézus, vagyis a 69-es válaszoló.
2022. jan. 26. 16:25
 77/85 anonim ***** válasza:
69%

"Ez kedves az Úr szemében."

Le nem sz*rjuk az úr szemét :D

"mindenkinek megvan a saját igazsága."

Szerintem ugyan abban a valóságban élünk, szóval alapvető dolgokat az életről meg kellene tudnunk állapítani a saját részlehajlásunk nélkül.

"Ha elvesznétek, az jóvátehetetlen lenne."

Szóval ki kerül a pokolba? :D

"Nem vitatkozom tovább és nem is okoskodni vagyok itt."

Normálisan nem tudtál eddig vitatkozni és csak veszekedni jöttél miután rávilágítottunk, hogy nem logikus amit gondolsz és semmi köze sincs a valósághoz.

"Kifejtettem, hogy én miért nem tartom elképzelhetőnek, hogy a kereszténység lelki roncsot csinálhat az emberből."

Úgy hogy aztán úgy viselkedtél, mint egy lelki roncs aki enélkül nem tudna élni.

Aha!

"Vitapartnereim rámutattak, hogy nem a keresztény hit, hanem az embertársaink igyekeznek lelki roncsot csinálni egy hívőből, akik nem értenek egyet a hitével."

Szóval mindenkivel értsünk egyet, ne kérdezzünk és hagyjunk minden rossz gondolatot és logikátlanságot egy szó nélkül.

A logika akkor is logika akárki használja.

Lehet a saját pozíciód védésén kellene gondolkodnod.

Te tényleg azt várod, hogy mondhatsz akármilyen hülyeséget és senki nem fog megkérdőjelezni?

"Ilyen egyszerű az egész!"

Az elmédben lehet, de a valóságban nem.

"Végig lehet olvasni a válaszokat és hívőként is illetve nem hívőként is le lehet vonni a tanulságot."

Én levontam, nulla konkrétumot tudtál a vallás mellett felhozni aztán elmentél ragelni.

"Aki Krisztusba veti a hitét, támadásoknak van kitéve."

Ki támadott téged?

Kiírtál egy ötletet és nem értettünk egyet, majd elkezdtél személyes támadást indítani.

"Ez teljesen független attól, hogy az illetőnek milyen a bőrszine, szexuális identitása vagy hogy szegény-e vagy gazdag az illető. Nem számít."

Mi vs ők mentalitás ami a legnagyobb népírtásokat kreálta.

Gondolom jó ötlet ez.

"Támadva van."

Idézd ide ki nekem mivel lettél megtámadva.

Szeretném látni.

"A támadók a józan és és a logika szavak mögé rejtőzve támadják a hívőket belegázolva a lelkébe."

Mi volt az ami nem logikus?

Te nem ismered a logikai hibákat.

"Nem is értik, hogy miért probléma ez, hiszen sokan a lélekben sem hisznek. De mindeközben a szeretetről papolabak."

Mondja az a szerető hívő aki személyes hadjáratot akar indítani, miután normálisan meg lett neki mondva, hogy amit írt semmi köze a valósághoz.

Saját Bibliádban nem tudod mi van beleírva.

Még idéztem is belőle erre csak káromkodsz.

"Mindig ez van, de megszokható, sőt idővel meg is szerethető ez a támadás."

Igen úgy hívják, hogy véleménybuboréktól való megerősítés.

Vallások nagyon szeretik ezt, vajon miért?

"Ugyanis, ha támadják a hívőt ily módon, akkor igen is jó uton jár és ettől erősödik a hite."

A lehető legbugyutább és óvodás foglamazás.

Plusz ha valakinek nincs igaza azt hogyan adod tudtára?

Talán egyet értesz vele? :D

Látszik te teszed magad áldozattá a saját viselkedésed által.

"aki végig olvassa, az láthatja, hogy ez történt."

Végig olvastam, de nem találom az igazad.

Legyél olyan szíves foglald össze amit eddig írtál, minden érved (lehet csak érvtípust) és gondolataid, miért jó a vallásod és miért nem tehet semmi rosszat.

"Kérdező! a feltett kérdés negyon jó és a válasz is egészen érdekesen érkezik, mint láthatod."

Káromkodó és érzelmileg túltöltött keresztény bácsi jól megmondta ;)

-Impenetrátor69

2022. jan. 26. 16:47
 78/85 anonim ***** válasza:
85%

Ez is egy jó példa arra hogy árthat a kereszténység az embernek:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2022. febr. 18. 18:58
 79/85 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, ez beteg ember, semmi köze a kereszténységhez. Meg kellene valahogy gyógyítani ebből az állapotból.
2022. febr. 19. 11:18
 80/85 anonim ***** válasza:
100%

79.

Egyet értek.

Többen javasolták is neki hogy hagyja a vallásokat amik megbetegítették.

2022. febr. 19. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!