A keresztény hit csinálhat az emberből lelki roncsot? De hogyan csinál lelki roncsot?
40es!
Hány rabszolgája volt Jézusnak? Egy sem!
Bizony, Pál váltott pár szót Jézussal, de ezt had mesélje el ő maga:
,,Azonban útközben, mikor már Damaszkuszhoz közeledtem, délfelé hirtelen mennyei fény sugárzott körül. A földre zuhantam, majd egy hangot hallottam: Saul, Saul, miért üldözöl engem? Erre én megkérdeztem: ki vagy te, Uram? Ő pedig így válaszolt: én vagyok a názáreti Jézus, akit te üldözöl. Társaim látták ugyan a fényt, a hozzám szóló hangot azonban nem hallották. Mit tegyek hát Uram? – kérdeztem ekkor. Az Úr pedig azt mondta nekem: kelj föl és menj be Damaszkuszba, ott majd megmondják neked mindazt, amit tenned kell." (Apostolok cselekedetei 22:6-10)
ma 19:35
Ha már idézel, utalsz, akkor igehellyel kontextus kiragadása nélkül tedd!
"Vagy nem tudjátok, hogy a gonoszok nem részesülnek Isten országában? Ne ámítsátok magatokat: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem kéjencek, sem férfiakkal paráználkodó férfiak, sem tolvajok, sem kapzsik, sem iszákosak, sem átkozódók, sem rablók nem részesülnek Isten országában."
(1Kor 6,9-10)
Érdekes, a te hozzászólásodban kárörömöt érzek, semmi szeretetet, együttérzést, szánalmat stb. a melegek iránt, szimpla megvetést, ítélkezést. Te is gonosz vagy tehát, és te se ámítsd magad! Nem attól jutsz be a menynek országába, hogy mást taposol, hanem attól, hogy szeretsz, és követed az Úr parancsát, Jézus tanítását. Elsőként a legfőbb parancsolatot a személyválogatás nélküli szeretetet!
Milyen érdekes nagyon sok gyakorló, de közben eltévedt hívő nagy ítélkezéssel, mély megvetéssel beszél a melegekről: buzeráns, stb. míg a gyilkosokkal sokkal toleránsabbak, őket nem vetik így meg, arra nem használnak ócsárló szavakat, az ő elitélésükről nem beszélnek annyit a miséken, istentiszteleteken.
Mint ahogy a házasságon kívül szeretkezőkről sem. Pedig a listán ők is éppen úgy fent vannak.
De ha nem jutnak be a menyországba, az az ő bajuk, egy keresztény ember ne rúgjon még beléjük még egyet!
Aki megteszi, bizony még nála is távolabb áll Istentől, és ezt ő is érzi, frusztráltságában teszi.
Mindenesetre Sátán ezen nagyon jót szórakozik:
"egyik golyóért se kár, amit egymásra lőnek" - ez egy filmidézet de nagyon találó.
Szóval ha az istened azt parancsolja hogy hogyan tarts rabszolgát, hogyan vedd és honnan őket, de ha a fiának egy sincs akkor ez megváltoztatta a törvényeket?
Jó vicc.
mellesleg honnan lett volna rabszolgája mire használta volna?
Neki nem volt kellő vagyona.
Látod 44!
Se rabszolgája nem volt, se vagyona. Kivégezték.
Mégis róla elmélkedünk itt így 2000 év után is.
Jézus nem parancsolt ilyeneket. Nem is értelek, hogy ezt honnan szeded.
Egy parancsa volt:
"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. 35Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”
Isten parancsolta és Jézus nem mondott nemet rá.
Gratula.
Jézus nem mondott nemet rá?
Miért talán voltak rabszolgái?
Király volt és se szolgái sem rabszolgái nem voltak.
Példát mutatott, hát nem látjátok?
Ő mindenki szolgája volt.
Hogy vitatkozhatunk erről?
ez egy vicc.
Nem volt király, csak egy asztalos.
"Ő mindenki szolgája volt."
Engem igazán nem szolgált.
"Jézus nem mondott nemet rá?"
Jézus nem mondott nemet arabszolgaságra, idézz nekem a Bibliából légyszives.
"Példát mutatott, hát nem látjátok?"
Nem látom.
Isten megengedte, "megszabályozta" és előírta a rabszolgatartást.
Jézus alig beszélt a rabszolgákról, de csak annyit mondott: engedelmeskedjetek a rabszolgatartóitoknak, még a könyörteleneknek is
"Hogy vitatkozhatunk erről?"
Mondjuk talán mert a logika kihagy az agyadban amikor Jézusról van szó.
"Mi tesszük pokollá az életedet."
Nem érezném, hogy ezt tennéd, de én a szemellenzőre nem lennék büszke.
"Folyamatosan Jézusozni fogunk, addig, amig csak élünk."
Egyészségedre, legyél olyan szíves akkor helyettem is Jézusozz.
"Szeretjük a Mestert!"
Mondjuk ezen jót röhögtem köszi XDDD
"Ő egy fegyver a kezünkben"
Fegyver tartási engedély van-e?
"amivel az agyadra mehetünk"
Tudod ez fura, mert eddig azt vettem észre, hogy hívők egy pár üzenet után elvesztik a cérnát, amíg a maradékunk tud civilizáltan beszélgetni.
"Őrökké azt fogod hallani"
Nem hiszem, szerinted ha meghalok akkor a pokolba jutok, jó is lesz ezen téboly nélkül létezni.
"Minden évben minimum karácsonykor és húsvétkor elszabadítjuk számodra"
Hát sajnos Krisztus nem ekkor született, szóval a karácsony nekem a szeretetről szól és nem a kitalált Jézusodról.
Plusz a húsvét még mindig a tojás festésről szól, már talán arról sem.
Kezdesz kikopni a divatból jelzem.
"Mert élvezzük, hogy azt teszi veled a Mester, amit anno tett a farizeusokkal is."
Tudod Jézus nem örülne, hogy mások szenvedésében leled örömöd.
Bár nem szenvedek, szóval próbálkozz jobban :D
"Csak a különbség annyi, hogy minket már nem tudsz kiírtani."
Viccelsz? Ki akart téged kiírtani?
Az hogy nem gondollak okosnak és baromságokban hiszel nem akarlak kiírtani. Ugyan olyan ember vagy mint én vagy bárki.
"Életed végéig Jézus műve fog kísérteni"
Téged is minden tragédia is végig fog kísérni amit az istened teremtett.
Tudod ez is gyakori logikai hiba, amikor megszámolsz minden jót tehát az istened valós, de ignorálsz minden rosszat amit szintén a saját istened okozott.
"Istennek köszönik meg, amikor az ateista mentős megment egy életet."
Szóval most arra vagy büszke, hogy másokat degradálhatsz és semmibe veheted a munkájukat? Hmmm... nem én írtam :D
"ezt a tudatlanságot és sötétséget kell elviselned az emberektől"
Tudom, egy ideje már tőled is viselem, de mindig hajnal előtt van a legsötétebb.
"mi hívők élvezzük, ha megvetnek minket jézus igazságáért és a feltámadásba vetett hitünkért"
Nem megvetlek, hanem sajnállak.
Kettő között nagy különbség van.
Mellesleg demonstrálnod kell, hogy Jézus a földet járta és csodákat tett.
Ha erre képes vagy, akkor el fogom hinni.
"Ez van. boldog életet kívánok."
Aham, viszont.
"Én amúgy is feketebárány vagyok még a keresztények közt is."
Nem értem mire célzol ezzel.
"Érted vagyok, hogy az őrületbe kergesselek a csőlátáésommal."
Nah ez is az egyetlen dolog amire csak akkor lehet az ember büszke, ha vallásos.
Viszont nem azt jelenti, hogy ez jó.
"Mögötted mi van? Pénz? tudomány? logika?"
Igen, demonstrálhatóan a tudomány és logika mögöttem áll, de pénz nem.
"Kit érdekel, ha mögöttem pedig Isten áll."
Attól még hogy azt mondom hogy ez van, attól nem lesz igaz.
Valahogy nem fogod fel, hogy nem hiszek benne, tehát nem hiszem hogy bármi is van tényleg mögötted.
"legyen meg velem is és veled is Isten akarata!"
Inkább ne.
Szekularista nézet nélkül még mindig rabszolgákat tartanánk.
"Kívánom, hogy a világ minden gazdagságával verjen meg téged úgy ahogy engem a világosság gazdagságával vert meg."
Engem világon a lehető összes területen balszerencse ért nyugi, eléggé drasztikus módon.
Viszont én csak jót kívánok neked és remélem egyszer megtanulod, hogy milyen nem amiatt jót cselekedni és tenni, mert az istened kínozna az idők végezetéig, hanem tényleg törődsz az embertásaiddal.
"Engem nem köt az egyház."
Elképzelheted engem sem, de attól még a Biblia köt téged.
Annak meg már ellene mentél jó párszor.
"Itt a logika."
Hol?
"Imádom szekálni a Jézus ellenes gyökereket."
Ennél azért többet kell tenni, hogy szekálj.
Ha csak vak hitből csinálod érvek nélkül, a végén én fogom jól érezni magam, mert látom nem neked van igazad.
Mellesleg nem vagyok Jézus ellenes.
Ha igazad van és meg tudod mutatni, akkor el fogom hinni.
"Mázlista vagyok."
Kicsit ironikus.
"megtehetem és élvezem és mellette teszek a többi keresztény véleményére"
Meg arra is teszel közben hogy mit parancsolt az istened, Jézus és a többi szent.
"Mert én így szeretlek titeket. Én ilyen szar tanítvány vagyok. ez van."
Imádlak szívem, de azért lehet azon kellene gondolkodni, hogy egy ilyen párbeszéd hogyan lehetne tisztább és érthetőbb, esetleg egyszerűbb.
Merj gondolkodni.
Nincsen megtiltva.
De ahogy látom nem is próbálkozol.
Bár egyszerű kérdések után eléggé kifakadtál érzelmileg.
De ez sem rólam árulkodik.
"Ezenfelűl b@szok a véleményedre."
Akkor nem írtál volna ennyit.
Vagy csak a saját lelkiismeretedet akarod a helyén tudni és az egót védeni?
Ez is egy lehetőség.
"hogy a logikába vetett bizalom csinál lelki roncsot az emberből, mert kizárja a lehetőségét annak, hogy létezhet valaki, aki simán felül írja."
tehát azt mondod: a valóság ijesztő és kell valami más kitalált mese amiben hihetsz.
jó, most már tudjuk 100%-ig, hogy érzelmi indíttatású nálad az egész.
"Hol van Isten? Ott, ahol nincs magyarázat a csodákra."
Szóval isten dobálja a villámokat?
"Mi történt veled 49? Karácssonykor Jézuska belesz@rt a cipődbe? Miért vagy ilyen Jézus gyűlölő?"
Mivel gyűlöltem Jézust?
Számomra egy kitalált alak.
Nem mondtam, hogy szemét vagy rossz ember vagy dög*ljön meg.
Semmi ilyet.
Nem gyűlölködtem.
Olvasd csak vissza.
aztán olvasd el a saját szent könyved ha mered.
De amúgy köszi, hogy személyeskedsz, de elég jó ajándékokat kaptam karácsonyra a szüleimtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!