A keresztény hit csinálhat az emberből lelki roncsot? De hogyan csinál lelki roncsot?
Például mikor egy homoszexuális embert elítél a keresztény környezete és ő is önmagát azért mert homoszexuális. Egy konkrét esetben ezeket sorolta fel a srác egy videó alatt:
"voltam depressziós, anorexiás, bulémiás, voltak öngyilkos gondolataim"
Szerintem nem. Nem képes a keresztény hit lelki roncsot csinálni az emberből sőt, éppen hogy lelki egészség felé hajtja.
1. válaszolónak:
Egy vicc, amit írsz haver. A Keresztény ember leszarja a külvilágot, a keresztény ember Istennek kedves életet igyekszik élni, tudva, hogy lévén ő maga ember és hibázik, hibázhat. És ugyan ezt már hogyan lehetne túlhajtani, hiszen Isten minden teremtményét szereti. Ha pedig valaki egészen olyan dolgokat művel, amik isten szemében nem helyénvalók, akkor annak jelzi is. Például egy embertársat küld a gazfickónak, hogy jelezze, hogy ,,Hé haver, szerintem gáz, amit csinálsz!” mert Isten emberi lelkeken keresztül fejezi ki akaratát.
2. válaszolónak:
Mintha csak a sátán írta volna ezeket a szavakat.
3. válaszoló közel jár az igazsághoz. A hit nem egyenlő a vallással. Jézus is a hit erejéről tanított és nem a vallásról.
4. válaszoló, aki egyben a második is!
Úgy tűnhet, de ne feledkezzünk meg az emberi kapzsiságról. A Bibliának egy részét anno kapzsiságból írták és törvénykönyvként funkcionált. Ez volt az ószövetség, de mi már egy újszövetségben élünk.
Ahol egy a lényeg: Tedd azt embertársaiddal, amit szeretnéd, hogy veled is megtegyenek. Vagy pedig ne edd azt mással, amit nem szeretnéd, hogy veled is megtegyenek. ez az egy törvény van és ezt egyszerű megtartani.
1 parancsolat létezik csupán: Szeresd embertársadat, úgy mint saját magadat!
10-esnek:
Ezeknek az elvárásoknak egész egyszerűen meg lehet felelni. Nem nagy dolog. Ehhez még templomba sem kell menni és pénzt sem kell költeni.
11-esnek: A keresztény hitben járó emberek tudják, hogy az ítélkezés Isten dolga. Pontosabban Jézus ítél el bennünket. Az ő ítélete pedig úgy szól: Bocsátsd meg Atyám nekik, hiszen nem tudják, hogy mit cseleksznek.
Tehát ha valakinek a hite képes arra, hogy lelki roncsot csináljon az emberből, akkor az vagy nem érti a keresztény hitet vagy nem a keresztény hitet követi.
Az nem a keresztény hit, hanem egy Savonarola stílusú, a bűnről beszélni szerető, pokollal fenyegetőző pap és egy szorongó hívő szerencsétlen egy közösségbe tartozása.
Szerencsére lehet máshova is járni misére, így a pap elkerülhető.
"A Keresztény ember leszarja a külvilágot, a keresztény ember Istennek kedves életet igyekszik élni"
Szóval ezért kell korlátozni a mások szabadságait.
Értem :D
"Mintha csak a sátán írta volna ezeket a szavakat."
Amikor nem tudsz mit mondani csak sátánozni az eléggé kínos.
"A hit nem egyenlő a vallással."
Ezzel egyet értek.
Plusz a hívők és az egyházak között is meg kell húzni a határt.
"A Bibliának egy részét anno kapzsiságból írták és törvénykönyvként funkcionált."
Akkor miért része a Bibliának?
Vagy elfelejtetted, hogy amit az ószövettségben írtak azt is elméletileg isten parancsolja?
"Tedd azt embertársaiddal, amit szeretnéd, hogy veled is megtegyenek."
Ezek nem feltétlenül keresztény gondolatok, szóval nem értem mit keresnek itt.
Plusz leegyszerűsíted a társadalom problémáit.
"Ehhez még templomba sem kell menni és pénzt sem kell költeni."
Aham, csak aztán az emberek meg néznek rád, amikor nem raksz semmit a kosárkába :D de ez az embereken múlik.
Szóval miért nem próbálod leredezni keresztény a kereszténnyel, hogy mi helyes először?
"A keresztény hitben járó emberek tudják, hogy az ítélkezés Isten dolga."
Ha már hiszel abban, akkor nyilván.
Plusz a bírónak ugyan úgy kell ítélkeznie, mert ez a munkája, szóval megint nem értem.
"Pontosabban Jézus ítél el bennünket."
Engem ugyan nem :D
"Az ő ítélete pedig úgy szól: Bocsátsd meg Atyám nekik, hiszen nem tudják, hogy mit cseleksznek."
Aham isten tudott előre mindent mi fog történni.
Szóval ez nagyon gyenge, hogy a fiának kellene mentegetőznie, mert az ő teremtményei nem úgy alakultak mint ő gondolta.
"az vagy nem érti a keresztény hitet vagy nem a keresztény hitet követi"
Melyik keresztény hitet?
Európában legalább van vagy 10.000 különböző nézet, ág, vagy ahogy mondják szekták.
Melyik az igaz?
("A Keresztény ember leszarja a külvilágot, a keresztény ember Istennek kedves életet igyekszik élni")
"Szóval ezért kell korlátozni a mások szabadságait.
Értem :D"
Ki korlátozza? Szabadon döntheted el hiszel-e vagy sem. Szabadságában az embert nem korlátozhatja a keresztény hite. Az ateista bürokrácia viszont annál inkább, de nem az igaz hitű keresztényeket.
("Mintha csak a sátán írta volna ezeket a szavakat.")
"Amikor nem tudsz mit mondani csak sátánozni az eléggé kínos."
Sajnálom, hogy kinosnak élted meg.
("A hit nem egyenlő a vallással.")
"Ezzel egyet értek.
Plusz a hívők és az egyházak között is meg kell húzni a határt."
Ott huzogatod a határaidat, ahol neked belefér.
("A Bibliának egy részét anno kapzsiságból írták és törvénykönyvként funkcionált.")
Akkor miért része a Bibliának?"
Hogy értsd az előzményeit. És hogy lásd, hogy Isten mennyit engedett a gyeplőn.
"Vagy elfelejtetted, hogy amit az ószövettségben írtak azt is elméletileg isten parancsolja?"
Igen, de a zsidóknak.
(Tedd azt embertársaiddal, amit szeretnéd, hogy veled is megtegyenek.)
,,Ezek nem feltétlenül keresztény gondolatok, szóval nem értem mit keresnek itt.
Plusz leegyszerűsíted a társadalom problémáit."
Máté 7:12 "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük"
De valóban ez az aranyszabály más vallásokban is fellelhető.
De ezzel a társadalom problémái teljesen megoldhatók, ha mindenki betartja. Ja, te nem. Ezért kapod a savat.
("Ehhez még templomba sem kell menni és pénzt sem kell költeni.")
"Aham, csak aztán az emberek meg néznek rád, amikor nem raksz semmit a kosárkába :D de ez az embereken múlik."
Én biztos nem adok pénzt és nem látogatok olyan helyeket, akik bizniszt csinálnak a hitből. Mert még mindig a hitről beszélünk, nem vallásról. Márpedig az helytől és pénztől független és létező dolog.
,,Szóval miért nem próbálod leredezni keresztény a kereszténnyel, hogy mi helyes először?"
Ennyi? Ennyi, te troll. tudod te még nagyobb szégyenbe is hozni a viselkedéseddel az ateistákat!
("A keresztény hitben járó emberek tudják, hogy az ítélkezés Isten dolga.")
,,Ha már hiszel abban, akkor nyilván.
Plusz a bírónak ugyan úgy kell ítélkeznie, mert ez a munkája, szóval megint nem értem."
Melyik bíró ítéli el a melegeket egy keresztény országban? Ja, egyik sem. Köszönjük ezt az értékes mondatot. kincsként fogjuk őrizni.
("Pontosabban Jézus ítél el bennünket.")
,,Engem ugyan nem :D"
Akkor neked a sötétség jut, miután lehunyod a szemed. Ez olyan szomorú.
("Az ő ítélete pedig úgy szól: Bocsátsd meg Atyám nekik, hiszen nem tudják, hogy mit cseleksznek.")
"Aham isten tudott előre mindent mi fog történni.
Szóval ez nagyon gyenge, hogy a fiának kellene mentegetőznie, mert az ő teremtményei nem úgy alakultak mint ő gondolta."
Érted is könyörgött, te nagyon hülye!
("az vagy nem érti a keresztény hitet vagy nem a keresztény hitet követi")
,,Melyik keresztény hitet?
Európában legalább van vagy 10.000 különböző nézet, ág, vagy ahogy mondják szekták.
Melyik az igaz?"
Amelyiket választod.
Zsibbaggyá má Tomika, ne légy már olyan hitetlen Tamás megint. Istenem, de sötét vagy.
Szóval igen, így. Vagy mégsem?
Igyekszem jó keresztényként élni. Segíteni a válaszaimmal azt, akinek erre szüksége van. Erre jön Tomi, aki mindenhol széttrolkodja a válaszaimat. Ilyenkor kiborulok. Persze valahol hálás vagyok, hogy nem vagyok egy ilyen troll, mint ez a Tamás. Igen, felidegesített. Mert a hitemben akar megingatni. Na de miért? Talán a Jézuska nem visz neki ajándékot?
Szóval, igen ez rávilágít a valóságra. A Keresztény hit képes lelkileg idegroncsot csinálni az emberből, ha azt folyamatosan támadják az ateisták.
De a tanítások szerint, minél jobban igyekszik az ember elmélyíteni a kapcsolatát Istennel, a sátán annál jobban támadásba veszi. Sátánnak ugyanis nem buli, hogy bárki is hinni akar Jézusban. Nem. sátánnak nembuli, hogy én Bibliát szeretnék olvasni. nem,ő minden lehetséges módon igyekszik megakadályozni, hogy én Istenre és Jézusra szegezzem a tekintetem. de ez jó. mert ez azt jelenti,hogy jól csinálom. Félreértés ne essék, nem tartok minden ateistátsátán bérencének, csupán azokat, akik akadályozni próbálnak a hitem bármi nemű használatában. Úgyhogy amiket írtam, az mind jó.
Így kiderül és írásban le is vezettem, hogy NEM.
Öncáfolás? NEM
Mert a keresztény hit NEM csinálhat idegroncsot az emberből, csak a sátánhoz hű ateisták képesek erre.
Tehát a válasz: NEM
11-es egy önkielégítős embert is elítél a kereszténység, de ettől nem leszek depressziós. Vicc az egész.
1-es a hívő éppen nem akar megfelelni a környezetének, hanem egyedül Jézusnak és Isten parancsolatainak él. Akit a világ és emberek szeretik, nem biztos Istennek tetszik. ISten az eldugodt kis embereket kedveli, pl. a vak koldus, akibe mindenki csak belerugott.
Egy szülőnél olvastam egyszer egy posztot, hogy az elsős gyereke egyszer úgy ment haza hittan óráról, hogy: Anya! Miért kell leélnünk az életünket a földön, ha egyszer a mennyország sokkal jobb?
Az volt az utolsó hittan órája.
17-es én szeretem ezt a troll embert. Én keresztényként elkezdek vele mindig trollkodni és belezavarom a hülyeségeibe és már köpni-nyelni sem szokott tudni.
Én úgy hívom, aham-ember. Nem nagyon lehet rajta segíteni, sajnos, de trollkodni vele keresztényként jó.
Amúgy te nagyon jókat írtál a 13-as válaszban. Úgy írsz mint egy pap vagy valamilyen művelt ember. Én nem láttam benne semmi kivetni valót és ahogy olvasom a Bibliát nagyon találó minden része amit írtál. Gratulálok és örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!