A keresztény hit csinálhat az emberből lelki roncsot? De hogyan csinál lelki roncsot?
A kereszténység a korrupció melegágya. Vannak szabályok, amiket senki sem tud betartani. Ha be is tartod (no maszturbálás, no házasság előtti szex) akkor is a pokolra jutsz, ha nem hiszel. Te nem vagy méltó a mennyországra Ádám és az eredendő bűn miatt. Isten igazságos, így a bűnös embert a pokolra juttatja. Emellett jóságos is, így a saját szabályainak ellentmondva mégis megkegyelmez. A tékozló fiú esete is példázza ezt. Az apa jobban örül a megtért fiúnak, mint annak, aki mindvégig dolgozott mellette.
Mi ez, ha nem korrupció? Nincsenek szabályok, csak az Isten jóindulata. Jóban kell lenni a főnökkel, és akkor kisimítja a kisebb botlásokat.
Próbáld őszintén megbánni, hogy szexeltél a barátnőddel. A legszebb dolog, amit együtt csináltok bűnnel teli. Átkozd el a farkadat, hogy kívánja a szexet. Az önkielégítés talán nem akkora bűn, mint a házasság előtti szex. Inkább maszturbálj, így nincs akkora lelkiismeret-furdalásod. És a csajod előtt sem olyan ciki mindig bűnbánó képet vágni, még azt fogja hinni, hogy nem jó vele. Esetleg vedd feleségül most. Ha esetleg nem vagy benne biztos, majd Isten segíti az utatokat. Vagy a szex miatt akarsz házasságra lépni? Nem önző ez egy kicsit?
Nem leszel lelki roncs, csak mindent beszélj meg Istennel!
jan. 18. 19:12
"Igyekszem jó keresztényként élni. Segíteni a válaszaimmal azt, akinek erre szüksége van. Erre jön Tomi, aki mindenhol széttrolkodja a válaszaimat. Ilyenkor kiborulok."
Ha kiborulsz, akkor hívőként talán nem éppen gyalázkodni kellene, stb. hanem lehiggadni, Istenhez fordulni. A kiborulás jele éppen az, hogy nem vagy vele kiegyensúlyozott kapcsolatban, hiszen "ha Isten veled, akkor ki ellened"?! - Ez válasz arra is, hogy nem kell másokat akaratuk ellenére megváltoztatni, ítélkezni felettük, és korlátozni a szabad akaratukat.
Jézus azt mondja, hogy boldogok azok, akiket a hitük miatt gyaláznak... Nálad ez hogy is mutatkozik meg?! Te nem boldog vagy, hanem zabolátlanul dühös. Ellentmondás van ebben, felebarátom!
"A Keresztény hit képes lelkileg idegroncsot csinálni az emberből, ha azt folyamatosan támadják az ateisták."
Ennek fényében olvasd el ismét amit írtam az imént!
"sátánnak nembuli, hogy én Bibliát szeretnék olvasni."
Dehogynem! Sátánnak extranagy buli, hogy te Bibliát olvasol, félreértelmezed, és ostobán viselkedsz mert elvakít a gőgösség. Extranagy buli, mert a viselkedéseddel megbotránkoztatod a (hitben) kicsiket, akik esetleg közelednének Jézushoz, Istenhez.
"Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik." (Mt.18:6) - Ezt nem csak szó szerint gyerekre, hanem mint írtam, hitben kicsikre, hitet keresőkre is kell érteni.
Sátánnak nagyon is buli tehát, hogy ilyen megbotránkoztatásra hajlamosak
terjesztik isten igéjét, mert elrettentően hatnak, ha más is a szándékuk.
"de ez jó. mert ez azt jelenti,hogy jól csinálom."
Biztos? Én egy kis önvizsgálatot tartanék ezen a téren.
A Bibliát nem csak olvasni kell, hanem érteni és "érezni" is. Hol volt itt a szeretet, a legfőbb isteni parancsolat megtartása?! Jézus nem azt akarja, hogy mindenkit lehülyézz, aki nem ért veled egyet, hanem az, hogy szeress! Ha szeretet van benned, akkor az ateisták felé nem indulatot érzel, hanem szomorúságot, stb. mert ők nem jutnak be a menyországba, pedig te szereted őket is, és meggyőződésed szerinti jót akarsz nekik is.
A lehülyézéssel nem kerülnek közelebb hozzá, sőt.
"Félreértés ne essék, nem tartok minden ateistátsátán bérencének, csupán azokat, akik akadályozni próbálnak a hitem bármi nemű használatában."
Ismét azt mondom, hogy ha Isten veled, ki ellened?! Elvakít a gőgösség téged. Nem véletlenül inti Jézus szerénységre és alázatra a követőit: "elsőkből lesznek az utolsók, utolsókból az elsők"!
Hogy a keresztény hit csinálhat-e roncsot... egy kérdés. A másik, hogy valamely keresztény VALLÁS, vagy felekezet... csinálhat-e roncsot, erre a válaszom igen. Lásd a pedofil papok eseteit, amit az egyház oly sokáig fedezett.
Lásd azokat az egyházakat, ahol gyűlöletet megvetést, félelmet csepegtetnek a szívekbe tanítás címén mások iránt, legyen az bármilyen ok. Ezek mind eltávolítanak Istentől, és te is ezen a pályán vagy, a tünetek meg láthatóak, hiszen nincs békesség benned, sokkal inkább üldözési mánia.
Nem tudom, hogy ki tanította ezeket így neked, de üzenem neki:
"Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt. Magatok nem mentek be, s akik be szeretnének jutni, azokat meg nem engeditek be" (Mt. 23:13)
Megkeresztelkedni nem elég: HINNI is kell. De aki fél, aki gyűlölködik, stb. annak nincs hite, és be se jut. Ezzel nem enged be a "tanítód" a mennyek országába, mégha meg is keresztelt.
"Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki pedig nem hisz, az elkárhozik"
A bárányőrbe bújt farkas az igazán veszélyes.
Szóval nyugi!
Csinálhat.
Nekem az egész csadádom hívő, és az unokatestvérem meleg lett. 16 évesen comingout-olt, de gyűlölte saját magát is mert meleg, a szülei is megvetették miatta, ő mindent megtett, hogy megváltozzon, de nem ment neki. Annyir mélyen belenevelték a homofóbiát és az öngyűlöletet, hogy 23 évesen felkötötte magát.
Nagyon sajnálom, épp emiatt kell jobban hangoztatnod ezt.
De tuti jön mindjárt valaki vagy az általános apologista vagy a "megváltó" aki megpróbál megnyugtatni.
Legyél erős.
Itt is vagyok!
Isten szeret téged. Még a melegeket is, hiszen ő teremtette meg őket.
Mindenkinek meg van a maga keresztje. Van aki meleg, van aki drogos, van aki prosti, van aki gyilkos, van akitolvaj, van aki politikus, van aki pedofil.
Jó, néhányan egész rossz irányt vettek úgy tűnhet, de ettől függetlenűl Isten szereti őket és csak arra vár, hogy ezek a számkivetettek megragadják a kezét és belé vessék a hitüket.
Jó, nyílván Isten sem díjazza, ha valaki kisgyerekekkel fajtalankodik, vagy csak úgy hobbibol embereket daraból fel. de ettől függetlenül ott van és készen áll arra, hogy lemetsze a vadhajtásokat.
Én speciel bírom a melegeket, pedig hetero vagyok. Nem kell velük is versenyezni, amikor nőt akarok meghódítani.
Igen, itt vagyok! Önjelölt messiásotok! és én azt mondom, hogy előbb vagy utóbb minden gaztett vissza száll az elkövetőre. Így az erőszakolókat is meg fogják erőszakolni, ahogy a pedofílokat is ki fogják szolgáltatni. A melegek pedig melegedni fognak. De mivel nem gaztett melegnek lenni és igazából hasznos is a heterokra nézve, nem is értem, hogy miért van benne a Bibliában, ogy nem okés. Ja de értem! Egy másiknönjelölt próféta miatt aki belepiszkált isten igéjébe.
Amugy hol mondja Jézus, hogy melegnek lenni bűn? Sehol.
És mivel Jézus óta új szövetségben élünk, ezért mátol a melegek nem jutnak pokolra.
A b*zik a pokolra jutnak, ott van világosan a Bibliában:
"Vagy nem tudjátok, hogy a gonoszok nem részesülnek Isten országában? Ne ámítsátok magatokat: (...) férfiakkal paráználkodó férfiak (...) nem részesülnek Isten országában.
"Mindenkinek meg van a maga keresztje."
Szerintem meg az igazság létezik és ha az istened igazságos, akkor nem mindenki másban hinne, hanem megmutatná az igazat.
"Van aki meleg, van aki drogos, van aki prosti, van aki gyilkos, van akitolvaj, van aki politikus, van aki pedofil."
A any*dat, hogy valakinek a szexualitását ilyen tettekhez hasonlítod.
Komolyan mondom, próbálod a szövetségest játszani, de nagyon nem megy.
"Jó, néhányan egész rossz irányt vettek"
Aham, mondjuk amilyen vagy alapból ahogy az istened teremtette az akkor nem jó irány?
"de ettől függetlenűl Isten szereti őket és csak arra vár, hogy ezek a számkivetettek megragadják a kezét és belé vessék a hitüket."
Tehát g*cizik direkt emberekkel.
Nem kell kimondanod, de most pont elismerted, hogy dirket teremt valakit "hibásnak" aztán elvárja a szeretetet az istened.
Roh*dt szánalmas.
"Jó, nyílván Isten sem díjazza, ha valaki kisgyerekekkel fajtalankodik,"
"agy csak úgy hobbibol embereket daraból fel."
ENNEK MI KÖZE A HOMOSZEXUALITÁSHOZ?
AZ "AMORÁLIS" SZÓ MIT JELENT?
"de ettől függetlenül ott van és készen áll arra, hogy lemetsze a vadhajtásokat."
Az istened egy szörnyeteg és egy gyilkos.
"Én speciel bírom a melegeket"
Én speciel nem írnák ilyet, ha tényleg ki szeretném ezt fejezni.
"Nem kell velük is versenyezni, amikor nőt akarok meghódítani."
Ez hogy jön ide?
Szóval egy melegben annyi a jó, hogy nem látsz vetélytársat vagy mi, te gusztustalan szr.
"Igen, itt vagyok! Önjelölt messiásotok!"
igen ennyire kiszámíthatóak vagytok.
"minden gaztett vissza száll az elkövetőre"
Kétlem, te csak ezt hiszed.
"Így az erőszakolókat is meg fogják erőszakolni, ahogy a pedofílokat is ki fogják szolgáltatni."
Kétlem, te csak ezt hiszed.
"A melegek pedig melegedni fognak."
Szerintem jobb, ha többet nem mész emberek közé ilyen dumák után.
Ilyen gondolkodásúakat kellene melegíteni a sparhetba.
"De mivel nem gaztett melegnek lenni"
De istened ezt mondta és azt is hogy kövezd meg.
Mit hazudsz itt?
"hasznos is a heterokra nézve, nem is értem, hogy miért van benne a Bibliában, ogy nem okés"
Tehát még is benne van, de te inkább ignorálod.
Gratulálok, neked vagy a több milliomodik verziód a kereszténységnek.
"Egy másiknönjelölt próféta miatt aki belepiszkált isten igéjébe."
Fekete fehéren oda van írva mit mondott / parancsolt istened.
Te problémád ha nem tudsz benne hinni, de akkor ne mond hogy keresztény vagy.
"Amugy hol mondja Jézus, hogy melegnek lenni bűn? Sehol."
Az általánost törvényeket felülírják a specifikus szabályok.
"És mivel Jézus óta új szövetségben élünk, ezért mátol a melegek nem jutnak pokolra."
Isten sehol nem mondta, hogy a specifikus szabályai nincsenek életben.
Szóval bizonyos része jó, bizonyos nem és majd te kiválogatod mit gondol isten.
Aham, ha húzz innen és ezt gondold át.
Ugyan már 37-es!
Ám az evangéliumban ilyenről szó sincsen.
Márpedig Pál személyesen nem sok szót váltott Krisztussal.
Ha ez annyira fontos lett volna, akkor Jézus megemlíthette volna a hegyibeszéd közben is.
Az általad idézett szösszenet után pedig közvetlenűl ez van:
,,Néhányan bizony ilyenek voltatok, de az Úr Jézus Krisztus nevében és Istenünk Lelke által megtisztultatok, szentek lettetek és megigazultatok."
Ergó mehetnek a b*zik is. Csak megigazulásra van szükségük. Az pedig ha jól tudom éltünk legutolsó percében is bekövetkezhet.
Nem így van? De így van.
"Márpedig Pál személyesen nem sok szót váltott Krisztussal."
Nem sokat? Egyet sem.
"Ha ez annyira fontos lett volna, akkor Jézus megemlíthette volna a hegyibeszéd közben is."
Bizony, Jézusodnak oké, ha másokat a szexualitása miatt ölnek meg, meg a rabszolgatartás is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!