A vallásosság mindenkinek jól áll?
Szerintem nagyon sokan csak képmutatásból, a társadalom szemében bizonyos előnyök reményében mutatják magukat annak, mint régen a párttagok. Igazán mélyen hívő ember a keresztény közösségeken belül sem túl gyakori, legalábbis én ifikben így tapasztalom. Lehet úgy tűnik bárki megy a templomba, mindenkit pozitív szemben tüntet ez majd fel.
Jézus is igazából a farizeusokat szidta legtöbbet, mert hiába ismerték a törvényt és hirdették a népnek, ők maguk nem úgy éltek.
Nemcsak a vallásosság terén van képmutatás, hanem az élet más területein is. Elég csak ide feljönni az oldalra, mindenki emberbarát, mindenki szeret mindenkit, aztán kimész az utcára és a valóság teljesen mást mutat.
A vallásos emberek is csak emberek, semmivel nem jobbak, mint az átlag.
Én pl nem vagyok vallásos, mégis igyekszem úgy élni, hogy közben ne ártsak másoknak. A normális viselkedés nem vallás kérdése.
Nyilván vannak teljesen agymosott fanatikusok is, akik szektákba járnak és vallásosak, de nem róluk szólt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!