Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki a keresztény hitére...

Godaime kérdése:

Aki a keresztény hitére hivatkozva ítéli el a melegeket, az tökéletes keresztény életet él?

Figyelt kérdés
Nem iszik, dohányzik, káromkodik, nem szexelt még házasság előtt, nem maszturbál, nem hazudik, nem ítélkezik, stb?

2021. dec. 20. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
69%

29: ez elfogadható lenne, ha nem a mesekönyvre hivatkozva hoznának olyan intézkedéseket, amik olyanokat is érintenek, akik nem hisznek a mesekönyvben

Amíg ez a helyzet, addig teljes joggal lehet kritizálni, hogy a mesekönyvhívők a saját mesekönyvük parancsolatait sem tartják be.

2021. dec. 21. 06:48
 32/74 anonim ***** válasza:
32%
Pontosan mit értesz a "melegek elítélése" alatt?
2021. dec. 21. 08:21
 33/74 anonim ***** válasza:
8%

Szívesen reagálnék, de ha kitörlik a válaszaimat akkor nem sok értelme van.

Mellesleg ugyanez elmondható a szivárványlobbira is. Aki nem hisz a 130+ genderben, a muzulmánok korlátlan befogadásában vagy a gyerekek átoperálásában akkor arra se kéne őt is érintő szivárványlobbista rendeleteket hozni (most nyilván nem Magyarországról beszélek).

Mindegyik ideológiának megvannak az idiótái és erőszakos hívei. A liberalizmusnak éppúgy mint a kereszténységnek.

2021. dec. 21. 09:39
 34/74 anonim ***** válasza:
25%

Nem, nem élek tökéletes keresztény életet, de arra törekszem. Nézetem szerint egy ember nem lehet tökéletes (csak Isten tökéletes), és ugye tudjuk, hogy minden ember alapvetően bűnös valamiben. Bűntelen ember nem él a földön.

A különbség a bűnbánatra és a bűn felismerésére való képesség: A hívő keresztény beismeri saját bűnösségét, és bűnbánatot gyakorol. A homoszexualitás pedig bűn, így az, aki azt normálisnak tartja és nem kezeli úgy, mint bűnt, azt Isten elítéli, hiszen nem gyakorol bűnbánatot.

Hangsúlyozom, Isten ítéli el, és nem én. Nekem nem posztom az ítélkezés...

2021. dec. 21. 09:47
 35/74 anonim ***** válasza:
73%

"akkor arra se kéne őt is érintő szivárványlobbista rendeleteket hozni" Mégis miben érint ez téged? Semmiben. Te házasodsz azonos neművel? Ha nem, akkor mégis mi közöd hozzá más mit csinál?

A másik okosság: "Hangsúlyozom, Isten ítéli el, és nem én." Jelzem előre, hogy tisztába vagyok az összes humbuk beszéddel, mivel születésem óta belekényszerítettek akaratom ellenére egy olyan hitrendszerbe, most hagyjuk azt, hogy semmi valóságalapja nincs, amit nem én választottam. Érdekes módon azt senki nem tudja értelmesen megmagyarázni, hogy az úgynevezett jó és szerető Istenetek mégis miért öl ártatlan kisgyerekeket, benne van a bibliába. A lényeg az tehát, hogy itt nem számít, hogy valójában ki mennyire jó ember, ha elballagok a paphoz egy évbe kétszer és elmondom, hogy jaajj megbántam szentté vagyok válva rögtön. A kettő közötti időben meg terrorizálom a körülöttem lévőnek, úgyis meg lesz bocsátva. Tele van logikával az egész.

2021. dec. 21. 10:15
 36/74 A kérdező kommentje:

"Hangsúlyozom, Isten ítéli el, és nem én. "

Szerinted nincs jobb dolga a mindeható istenednek, mint azon aggódni, hogy ki hová dugja a nemiszervét itt a Földön?

2021. dec. 21. 10:21
 37/74 anonim ***** válasza:
23%

36!

Hiába próbálkozol. Isten mindenről is tud, bárki bármit is csinál, tudni fog róla.

2021. dec. 21. 10:53
 38/74 A kérdező kommentje:

37/

Nem ez volt a kérdés.

Kérlek mondd meg nekem, hogy egy lény aki képes világokat teremteni és elpusztítani miért sértődne be a homoszexualitástól, holott az nem árt senkinek.

Szerinted egy isten foglalkozna ilyen kis pitiáner dolgokkal?

2021. dec. 21. 12:00
 39/74 anonim ***** válasza:
5%

"Mégis miben érint ez téged?"

Például abban, hogyha békés menekült dzsihadistákat akarnak betelepíteni a szomszédomba. Úgy mint Orbán meg a Szivárványosok.

Vagy ha kirúgnak csak azért mert nem megyek el a Pride-ra.

A másik része, noha nem nekem jött de ettől függetlenül válaszolok.

Azért gyilkol Yahve, a zsidók istene állandóan a bibliában, mert az áldozatok pusztán gójok, így ahogyan a Talmud is írja megölésük egyet jelent egy vadállat megölésével. Kb így állnak hozzánk is a zsidók. És aki keresztény az önként szolgálja a zsidók istenét.

Ettől függetlenül világosan benne áll a Bibliában, hogy bűn.

Tehát vagy elismered, hogy bűn amennyiben keresztény vagy.

Vagy elhagyod a kereszténységet és akkor támogatod a melegeket.

De a kettő nem jár együtt, mert homoszexualitást támogató keresztényként nem vagy valíd.

2021. dec. 21. 12:52
 40/74 anonim ***** válasza:
93%

"miért sértődne be a homoszexualitástól"

Ő teremtette olyannak azokat az embereket, ezért is kérdéses a dolog.

2021. dec. 21. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!