Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Kulturáltan légyszi! A Mária kultusz után kutakodtam. Sok millió keresztény imádkozik hozzá a közbenjárásért. Ünnepek szólnak róla, búcsúk vannak, jelenések...stb. De az ige másként ír erről. A többi lent, mert nem fért ki.

Figyelt kérdés

2021. nov. 11. 09:19
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
4%
Ani azt illeti véleményem szerint 2 rossz közül az ortodox jobb a római katolikusoknál. Az ortodoxok jobban megtartják a bibliai hagyományokat. Nem hiába váltak szét 1054- ben. A katolikusok el vannak ferdűlve. Ha megnézem egy Liturgiára meg egy Szentmisét szemmel látható egy keresztény református számára is hogy a Liturgia közelebb áll Krisztus tanításaihoz. Vegyük az átváltoztatást. Ortodoxoknál Jézus szavai után háromszor fekemelik a kezüket a papok utána meghajolnak és keresztet vetnek, ez az epiklézis. Magyarul a Szentlélek segítséget hívják. Mert nem a szavak által változtatunk hanem Isten Szentlelke által.
2021. nov. 11. 15:05
 22/44 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Anjutca!

Ha lettek volna idősebb testvérei Jézusnak, akkor nem kellett volna rábíznia anyját Jánosra, hiszen nem az ő feladata lett volna eltartania az anyját, hanem az idősebb testvéreknek.

Egy másik kérdés: Hol voltak ezek az idősebb testvérek a népszámláláskor? Vagy amikor el kellett menekülniük, akkor miért nem említik őket?

2021. nov. 11. 18:32
 23/44 anonim ***** válasza:
4%
De a Biblia említi hogy édesanyád és testvérei várnak rád és Jézus kérdi ki az ő anyja. Másik helyen az van hogy nem ő az ács fia és Jakab, meg stb testvére. Mivel Mária nem szült több gyereket ezért Józsefnek kellett legyenek gyerekei a néhai feleségétől. Mária nem szült több gyereket. József jóval idősebb volt Mariának, és a gyerekei 10 évvel is oregebbwk lehettek Jézusnak mikor Mariával osszekerult. Gondolkozz azok már,József nem élt a kánaáni lakodalom idején se, Mária volt ott. Ha József egyidős Mariával akkor a Biblia meg írt volna róla hogy ott van, mondjuk a mennyegzőn meg Jézus feltámadása kor.
2021. nov. 11. 23:26
 24/44 anonim ***** válasza:
0%
József előző feleségétől való gyerekei nem hittek Jézusnak mint üdvözítőnek.
2021. nov. 11. 23:27
 25/44 anonim ***** válasza:
94%

"József előző feleségétől való gyerekei"

Hol írja a Biblia, hogy Józsefnek volt másik felesége is?

2021. nov. 12. 13:58
 26/44 anonim ***** válasza:
17%

A Mária kultusz egy sátántól eredő hamis tanítás. Az ég királynője egy hamis titulus. Egy a közbenjáró Isten és emberek között a Krisztus Jézus, a Biblia alapján.

Az antikrisztus szelleme/lelke munkálkodik a Mária kultusz mögött, el akarja homályosítani Krisztus egyedülálló és megismételhetetlen tettét, mellé emelve az anyját.

2021. nov. 13. 20:35
 27/44 anonim ***** válasza:
17%
A pápák ezt az antikrisztusi szellemet szolgálják, amikor újabb hazug dogmával hízlalják a Mariológia hazugságözönét.
2021. nov. 13. 20:41
 28/44 anonim ***** válasza:
17%

Megint kitalálták valami ex chatedra dolgot? Mi a legújabb?

Én reformatusként nem látom az antikrisztus dolgot Mária tiszteletben. Lehet azért mert szeretem.a román népet és ők ortodoxok akik tisztelik Máriát és...meggyónom....engem inkább a románok iránti szeretet vezérel abban hogy ,, Máriát tiszteljem....bocsássa meg az Isten nekem. Ha a románok Kálvinisták lennének akkor azokat védeném meg jobban.

A Jelentések könyvében tekyleg van egy királynő akinek 12 csillag van a koronája és a katolikusok azt mondják hogy Mária. És én elhiszem mert ki lenne a Jelentések könyvében másaposzol w2v királynő és a 12 csillag Izrael 12 törzset jelöli. Vagy a 12 apostolt. Az is lehet hogy a 12 helyen alapított gyülekezetet és azokat vagy azok utodaitm.

2021. nov. 13. 21:03
 29/44 anonim ***** válasza:
0%
Pedig én eléggé elítélem a római katolikusokat....de a kérdező megmondta hogy kulturáltan érveljünk és....Szóval Isten bocsáss meg nekem.devazt hiszem inkább a román nép iránti szeretet van bennem mint a Mária tisztelet és mivel ők tisztelik Máriát én megvédem.akit tisztelnek. Mert én örökbefogadott vagyok másfél.eves korom óta magyar református családban de a genjeim romanok. Ahogy idősebb leszek egyre inkább a románokat szeretem annak ellenére hogy ellopták erdelyt és általuk az ortodox vallást. Ha a románok Kálvinisták lennének akkor azt szeretném.
2021. nov. 13. 21:06
 30/44 anonim ***** válasza:

26-os kitüntette-e Isten Krisztust avval hogy ő itélkezzen az utolsó Ítélet napján? Jelenések könyvében vitathatatlanul ráismerünk Szűz Máriára és Jézusra az Ég királynője megnevezés alatt. Ebből következik, hogy Isten Szűz Máriát is kitüntette, aminek alapja a földi életének törvénytisztelő és Isten igéjére beleegyező élete. Ő az élő emberek és Krisztus között közvetít, míg Krisztus Isten kozott.

Ez nem hazugság, hanem bibliai alapokon álló következtetés.

A Jákob lajtorjának képében, ahol a lépcsőkön angyalok járnak az ég és föld között, meg lett jósolva, hogy van vagy lesz közvetítés a földön elő emberek és "odafent" között.

2021. nov. 14. 00:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.