Mi a véleményetek erről? Kulturáltan légyszi! A Mária kultusz után kutakodtam. Sok millió keresztény imádkozik hozzá a közbenjárásért. Ünnepek szólnak róla, búcsúk vannak, jelenések...stb. De az ige másként ír erről. A többi lent, mert nem fért ki.
Figyelt kérdés
2021. nov. 11. 09:19
11/44 anonim válasza:
Szépen látszik itt is, hogy minden felekezet a maga teológiája szerint fordítja a Bibliát.
12/44 anonim válasza:
Szerintetek Mária tudta magáról hogy büntelen? Vagy az volt neki a természetes? És mikor mondta neki Gabriel angyal hogy malassztal teljes az Úr van teveled akkor jött rá? Ti gondolkoztak már ezen? Vagy az anyja, Anna tudta? Én annyit tudok hogy az apja meg az anyja öregek voltak és gyermektelenek. Az apja ment áldozatot bemutatni a templomba és a főpap azt mondta hogy nem fogadja el Isten az áldozatát mert magtalan. Akkor sírva kiment a pusztában imádkozni, Anna is kiment. Valamikor Gabriel megmondta nekik az örömhírt de külön külön. Mikor Mária megszületett vagyis miután akkor 3 évesen a templomba adták nevelni
13/44 anonim válasza:
Amikor olvastam az ortodox oldalon hogy Ioachimnak.nem fogadta el.az áldozatát a főpap akkor elsírtam magam.
14/44 anonim válasza:
Ha te azt írod ez "egy hamis tan" akkor a te meggyőződesedre akarsz igazolását kapni, azaz nem igazi a kérdésed.
15/44 anonim válasza:
A "testvér" szó rokont is jelent, de a reformátusok görcsösen csak testvérnek tanítják.
16/44 anonim válasza:
De akkor miért mondják az ortodoxok hogy Jakab Jézus testvére? Én úgy képzelem el hogy József ozvegyember volt egy csomó kisgyerekkel akiket Mária nevelt fel és azok voltak Jézus ,,testvérei,,. Mert mikor Jézus a kánaáni mennyegzőn volt akkor csak Mária volt ott és ha élt volna József akkor veje lett volna. És mivel József idősebb gyerekei voltak nem hitték Jézust üdvözítőnek és Jézus azért Habosra bírta az anyját mert tudta hogy jól bánna vele.
17/44 anonim válasza:
Jánosra bízta. József gyerekei lehetek 10 évvel is idegennek Jézusnal. Vagy 5 évvel. Ha József Szűz Mariával egyidős lett volna akkor a kánaáni mennyegző idején is élt volna.
19/44 A kérdező kommentje:
14-es. Én nem írtam sehol ilyet. Kutakodásaim során találtam ezeket a bejegyzéseket.
2021. nov. 11. 12:32
20/44 anonim válasza:
Nem olvastam végig.
A katolikus vallás önmagát építette fel, zsinatokkal erősítették meg zsinatokat, maguk döntötték el mi igaz mi nem stb. Az egyik pápa kitalált valamit, akkor gyorsan összeültek, hogy tévedhetetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!