A zsidók irigységből nem térítenek meg másokat, mint a keresztények, muszlimok...? Miért akarják a dolgaikat megtartani csak maguknak, amikor a vallás, hit gyakorlatilag ingyen is átadható, terjeszthető?
Ilyen mondvacsinalt kerdest mar reg lattam!
Nagyon gyenge troll, vilagos, hogy a kerdezo csak zsidozni akar.
Nem értem a kérdezőt.
Ha be akarsz térni bármely vallásba, akkor minden vallásban először tanulnod kell. A zsidó vallást épp úgy fel lehet venni, mint bármely más vallást.
A Biblia hírül adja, hogy erőteljes téritő munka volt abban az időben.
Aranyszájú szent János bővebben ír erről. Azóta szétvált a hitük. A nem hívő részük a kommunizmus, internacionalizmus híve lett, amit részben a holokauszt váltott ki, nem akarják, hogy ez megismétlődjön. Az ortodox oldal viszont viselkedés szabálygyűjteményt tart fenn, ennek egyik régi hagyománya az, hogy mindenki tisztátalan, aki nem zsidó. A tisztátalan és bálványimádo szinte ugyanaz a kategória, ami inkább pusztítani kell mint átnevelni a Biblia szerint. Régi hagyomány hogy a betegeket kirekesztették a város határain túlra. Mert úgy gondolták tiszrátalanságuk, bűnük miatt lettek betegek. A sajátos judaizmusban egy belső szeretet közösség él, és erőteljes határvonalat húznak az ő nacionalizmusukon kívűl állok közé.
Annyira szeretem, ahogy egyszerre savazzuk a neoprotestánsokat meg a jehovásokat, amiért térítenek ÉS a judaistákat meg a drúzokat (akikről most hallok először), mert nem térítenek.
Ezen a ponton élek a gyanúperrel, hogy nem a térítés vagy annak a hiánya szúrja a szemünket, hanem maga a vallásosság.
Mondom ezt úgy, hogy se neoprotestáns, se jehovás, se zsidó, se drúz nem vagyok.
Ugyan már, ez a muszlim kérdező folyton előáll valami
vagy zsidózós
vagy az USÁ-t a Közel Kelettel kapcsoló trollkodással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!