"Muszlimként figyelmen kívül hagyod a keresztények Korán magyarázatait?"
Nem volt még, csak hasonló, ha erre gondolsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
De valóban ez ami inspirálta a kérdésemet.
A Koránnak több köze van a kereszténységhez, mint a kereszténynek a Koránhoz.
A keresztények elvetik a Korán tanításait, tehát nincs mit magyarázni.
.
"Keresztények" nagy általánosságban nem is ismerik a Koránt, csupán nevét, tehát a legtöbb keresztény magyarázat a Koránról csak találgatás, szócséplés.
.
Izraelitának az Ószövetség, kereszténynek a Biblia, muszlimnak a Korán a Szentírás.
Akiknek az illető hit nem szent, azok magyarázata csak szócséplés.
Figyelmen kívül hagyom, mivel az esetek szinte 100% ban eddig azt tapasztaltam, hogy egyszerűen fogalmazva nem értik a mondanivalót.
Nehéz erről így àltalànossàgban beszélni, de nagyon elfogultak, a kereszténység tekintetében. Illetve rengeteg negatív sztereotípia is él bennük az Iszlàmmal kapcsolatban.
Feltűnő hogy többnyire van 4-5 témàjuk amit felhoznak újra és újra. Nem sorolnàm fel ezeket, de valószínűleg ezen kérdés kapcsán is felhozzàk majd őket :D
Az a baj, hogy amíg màr szàzadjàra ràgódunk ezeken, màs fontosabb témàk sohasem kerülnek szóba.
Tényleg például a Ramadanról miért nem kérdeztek sohasem ?
Abdullah
"a Ramadanról miért nem kérdeztek sohasem ?"
Mi az értelme?
#5:
Még tagadod önmagadat Allah tetszését keresve. A böjt Allahé.
Közelebb kerülünk Istenhez, megtapasztaljuk a fizikai valónkat :) Bizony nem könnyű egész nap étel és víz nélkül lenni
Hàlàsabbak leszünk Allahnak, a sok jóért amit adott nekünk. Igyekszünk a böjt alatt jóravalóak lenni, és megtartani méltósàgunkat.
Böjt alatt megtisztulunk.
És hamarabb eszünkbe fognak jutni szegény embertàrsaink, aki nem a böjt miatt nem esznek, hanem nélkülözniük kell :(
Erről rengeteget lehetne beszélni, röviden én így làtom.
Abdullah
Ez jól hangzik, de erről van valami a Koránban?
Vagy csak te látod így?
#4 Köszönöm a válaszod.
Én is pontosan ugyanezt tapasztaltam itt az oldalon, hogy azok a muszlimok, akik a kereszténységgel kapcsolatban fogalmaznak meg kritikát, azok egyszerűen fogalmazva nem értik a mondanivalóját.
És igen, ugyanezt tapasztaltam, hogy az itteni muszlim válaszolók eléggé elfogultak, és rengeteg szterotípia él bennük a kereszténységgel kapcsolatban.
Valóban, a muszlim válaszolóknál is főként ugyanaz a néhány téma merül fel mindig, vagy a viták többségében ugyanannál a néhány témánál lyukad ki mindig a beszélgetés.
A Ramadanról is lehetne beszélgetni (nincs ellenemre a téma), ha gondolod, írj ki róla kérdést, és meglátjuk, hová lyukad ki az a beszélgetés. De ez a kérdés most nem a Ramadant hivatott boncolgatni.
#7:
Persze van erről szó a Korànban. De az Iszlám nem egyenlő a Korànnal. Jóval tàgabb halmazt jelent annàl.
A Koràn nagyon sok dolog tekintetében szűkszavú.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!