Az "istenkáromlás" miért olyan nagy dolog vallásos emberkék körében?
"a keresztények nem annyira vérszomjasak"
Azért ez inkább csak mostanában lett így, és inkább nyugaton.
Pár 100 éve még elég rosszul jártál volna ezzel is.
A különbség az, hogy rendes bíróság elé kerültél volna, és korrekt ítélet születik.
Bár ezt az araboknál is eljátszhatod mostanában, csak akkor oda kell menni hozzájuk.
10/
Az, hogy ki mitől bántódik meg emberfüggő. Senkinek nincs a homlokára írva tűréshatára. Lehet te attól nem bántódsz meg ha valaki viccet csinál az amúgy is nevetséges vallásodból, de pl. Mariska néni a szomszédban igen.
Pl. ez most bántó volt, de felfogom az egyszerű ember egyszerű örömének :) Na, ez is bántó volt, de gondolom azért fogalmaztál tahó mód, mert szereted ha veled is így beszélnek. (álnaív mode on)
Egyébként miért fáj ennyire az, ha NEM rugunk bele más hitébe és érzékenységébe? Ha nem tudod belőni, mást mennyire bántasz egy visszafogott kritikával... ne mondj visszafogott kritikát se. Nem olyan nagy kaland ez.
Azért ez nem a legjobb módszer, kérdező.
Értem a koncepciódat - csakhogy a másik embert ettől még nem szabad megbántani.
Tehát a kettő (a normális tájékoztatás és a kímélet) között kellene valahogy megtalálnod az összhangot.
Amúgy az sem 100%, hogy neked van igazad.
Így igaz.
Ettől még bizonyos istenek létezhetnek.
A többit pedig az általános emberi együttélés szabályai szerint kell tiszteletben tartanod.
Tehát, ha például kritizálsz, akkor ezt úgy kell tenned, hogy ne legyen sértő.
Azért ezt elég jól lehet tudni, hogy mikor lesz az.
Én annyit kérek, hogy bizonyítsd be hogy a keresztény Isten nem létezik. De ne érzelmi érvekkel és ne "kizárt hogy ilyesmi létezzen" érvekkel. Tiszta, cáfolhatatlan, akár tudományos érvekkel. Ha ez sikerül, elhagyom a bizonyítottan hamis hitem. Ha nem, akkor viszont bajos lesz nevetségessé tenni.
Kérlek pontokba szedve írd, arra könnyebb reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!