Miért nem látjátok, hogy istenkáromlók vagytok?
Olyanokhoz szól a kérdésem, akik vallásosnak gondolják magukat, de a vallásukat nem maguknak alakították ki.
Ti, akik azért vagytok "vallásosak", mert így ebben nőttél fel, nem egyértelmű, hogy istennek ez nem tetsző?
Isten és az összes spirituális entitás azt akarja, hogy önálló gondolatokkal rendelkezzünk, saját képességeinkből hozzunk létre egy belső elvrendszert. Informálódjunk és gondolkozzunk. Ennek ellentéte az, amikor az egyén sose gondolta át mit hisz. Ez olyan, mint a pszichológiában, amikor hat éves korig kialakulnak a minták, és azt felnőttként sem írja újra az egyén, így olyan szinten marad mint egy 3-6 éves gyerek.
Aki ilyen és például kereszténynek gondolja magát, nem gondolta át, hogy egy illúziót követ, amit sose alapozott meg, így a hite üres? Sose gondolta át alapjaiban.
Én is ilyen voltam. Gyerekként istenhitet tápláltak belém. Kamaszként eljitottam oda, hogy nem tudom van-e isten. Majd még több év kellett hozzá, mire rátaláltam isten tökéletes világára, rendszerére. Én gondolkodtam éveken át, én informálódtam minden témában, én fejtegettem a rendszereket, amiket ismerek( fizika, természet, zene, stb), hogy megláthassam a mindent magába foglaló egységes rendszert, isten királyságát, testvériségét.
Az ilyenek akármit is gondolnak, az nem a saját gondolatuk, sose lettek autonómok, sose írták felül a saját elméjüket, nem volt semmi reform, ami a gyerekkori félrecsúszásokat korigálja.
Ez spirituális öngyilkosság -> istennek nem tetsző.
Szóval?
"nem egyértelmű, hogy istennek ez nem tetsző?"
Nem. Mégis mitől lenne az?
"informálódtam minden témában"
Honnan informálódtál?
Ha így van, mi informál arról ha esetleg tévedsz? Hisz emberek vagyunk, és minden ember tévedhet. Honnan tudom meg, hogy az általam kialakított nézet helytelen?
És amúgy is, ha most hallgatnék rád, akkor megint másvalakit követnék a saját utam helyett, nem? Hisz abból indulnék ki, hogy te mit gondolsz, és akkor ez megintcsak illúzió ez alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!