Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tisztában...

Godaime kérdése:

A keresztények tisztában vannak vele, hogy a Biblia szerint Isten alkotta meg a gonoszt is?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor miért hiszik, hogy ez a lény teljesen jó? Ha meg nem, akkor miért tagadják?

2021. júl. 19. 19:40
 121/139 A kérdező kommentje:
Ha lehetséges kérlek olyan magyarázatot adj a dologra, ami tudományosan elfogadható. Kerüld a mágia használatát.
2021. júl. 22. 10:28
 122/139 anonim ***** válasza:
22%

"a válaszod úgyis az lesz, hogy isten varázslatos ereje miatt történt a dolog"

Tehát szerinted a kvantumfizika varázslat? Huh, egyre jobb vagy:)

"Ha lehetséges kérlek olyan magyarázatot adj a dologra, ami tudományosan elfogadható. Kerüld a mágia használatát."

Tehát a kvantumfizika nem tudomány. Köszönöm, ezzel igazoltad azt a feltevésem, miszerint a materialisták tudománytagadók. Kétszer is bizonyítottad. Nagyon köszi! Szuper vagy. Küldöm is ebbe a topikba az érdeklődőket, nagyon sokat segítettél!

2021. júl. 22. 10:31
 123/139 anonim ***** válasza:
45%
@ kérdező, a 122 es válaszom semmis, párhozamosan vagyok egy másik topokba, oda szántam! Mindjárt válszolok!
2021. júl. 22. 10:32
 124/139 anonim ***** válasza:
5%
Számodra az is tudományosan elfogadható, hogy a tudomány szerint lehetetlen eseményt tartasz tudományosan igazoltnak, újabb agyrém.
2021. júl. 22. 10:36
 125/139 A kérdező kommentje:
122/ Na de hol van a magyarázat? Ismét csak ugatsz jó keresztény módjára és kikerülöd a válaszadást?
2021. júl. 22. 10:40
 126/139 anonim ***** válasza:
15%

"Kérlek magyarázd el nekem miként volt lehetséges több millió állatfajt felrakni a biblia által leírt Noé bárkájára"

Hol írja a Biblia, hogy ennyi állat ment a bárkára? Sehol. A rendszertani családokból ment pár példány.

"Hogyan teleportáltak hozzá a világ minden tájáról"

Mivel az éghajlat homogén volt, így az állatvilág is. Ugye ezt nem kell bővebben kifejtenem...

"mivel etette őket és a húsevő állatok miért nem tépték szét egymást"

Az állatok csak az özönvíz után ettek húst.

(1,30 A föld minden [Zsolt. 104,14.] vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. )

"Továbbá azt is mondd meg nekem, hogy miként tárolta az édesvizi halak több ezer féle példányát illetve a több millió rovarfajt."

Bocsáss meg,d e a halak mióta számítanak szárazdöldi állatnak? És a rovarokról pontosan hol is ír a Biblia?

"6,17 Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész."

Az éga altt kifejezés a szárazfüldi állatokra utal. A Biblia szerint a rovaroknak nincs lelkük, mivel nincs az orrukban az élet lehelete. Amúgy is minek kellett volna rovarokat felvinni? A spórájuk ennél többet is kibír, ráadásul a legtöbbjük spórája vízben kel ki. Biológiából egyes!

"6,20 A madarak közűl az ő nemök szerint, a barmok közűl az ő nemök szerint és a földnek minden csúszó-mászó állatjai közűl az ő nemök szerint; mindenből kettő-kettő menjen be hozzád, hogy életben maradjanak."

Itt hol olvasol halakról és rovarokról, te szerencsétlen?

Sehol nem válaszoltam, hogy Isten ereje által.

Válaszoltam, most én kérdezek! Így tisztességes!

Ha az evolúció tudományos tény, akkor válaszolj a kérdésemre, mivel a tudományos tény egyik kritériuma a leírhatóság.

Csak egy példát mutass, ahol egy levezették egy emberi szerv kialakulásának teljes folyamatát, minden olyan szempont figyelembe vételével, amit a korszerű evolúcióelmélet maga is megkövetel, beleértve:

- a genotípus változásainak felsorolását;

- az újonnan keletkezett fehérjék felsorolását;

- annak leírását, hogy a sejtosztódás folyamatának melyik fázisában kezdenek termelődni az új fehérjék;

- mely biomolekuláris reakciók láncolatának hatására választódik ki az a fehérje, ami fenotipikus változásokat eredményez, a kezdeti lépéseket jelentve ezzel a kérdéses szerv kifejlődésében;

- hogyan terjedt el az adott jelleg a szaporodóképes populációban;

- hogyan növeli az adott jelleg az egyed rátermettségét;

- hogyan ismétlődik meg ez a folyamat annyiszor, ahányszor szükség van rá ahhoz, hogy végül eljussunk a mai szervhez.

Te megvádoltál, hogy azt fogom válaszolni, hogy "Isten varázslatos ereje". Most én jósolok: kitérő választ adsz, azt fogod írni, hogy ezt nem lehet megválaszolni, mert nincs időgépetek. Vagy más, kitérő választ fogsz adni.

Lássuk!

2021. júl. 22. 10:44
 127/139 anonim ***** válasza:
17%
Először a 126-osra válaszolj!
2021. júl. 22. 10:46
 128/139 anonim ***** válasza:
75%

"Hol írja a Biblia, hogy ennyi állat ment a bárkára? Sehol. A rendszertani családokból ment pár példány."

Mózes 1. könyve 7. fejezet pont erről szól. Rendszertani családokról sehol nem tesz említést a Biblia.

"Mivel az éghajlat homogén volt"

Ez már a Föld gömb alakja miatt is lehetetlen, hisz eleve más beesési szög a Napról más hőmérsékletet eredményez.

"így az állatvilág is"

A fosszíliákból tudjuk, hogy sem időben, sem térben nem létezett soha homogenitás az élővilágban.

"Bocsáss meg,d e a halak mióta számítanak szárazdöldi állatnak?"

Ha nem kerültek a bárkára, hogy élték túl a szűktűrésű halfajok?

"És a rovarokról pontosan hol is ír a Biblia?"

A rovarok talán nem állatok? Vagy szerinted nem élték túl az özönvizet?

2021. júl. 22. 10:54
 129/139 anonim ***** válasza:
34%

"minden olyan szempont figyelembe vételével, amit a korszerű evolúcióelmélet maga is megkövetel"

Vezesd le tudományosan, mi alapján és miért pont ezeket követlené meg az evolúcióelmélet, és miért csak ezeket, miért ne bizonyíthatná száz más dolog is az evolúciót!

2021. júl. 22. 10:55
 130/139 anonim ***** válasza:
11%
#129 Jha csak ugye ezt figyelmen kívűl hagyod, hogy az özönvíz előtti időkről van szó. Ott még nem biztos, hogy megvolt az a dőlés szög.
2021. júl. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!