Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elméleti kérdés, minek legyek...

Elméleti kérdés, minek legyek továbbra is hívő ha a Biblia hazugság, és Jézus nem létezik mert lopták az életét? Mivel tudnátok még jobban meggyőzni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 26. 20:54
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
36%

Jó, akkor mondom, hogy mi nem jó most:

- NEM tudományos írások. A #23-ban amit írtál, az összes.

- NEM tudósok által írt cikkek.

- NEM tudományos lapban megjelent cikkek. Idáig még egyetlen tudományos lapból nem idéztél egy sort sem. Vajon miért?

2021. jún. 27. 14:46
 32/57 A kérdező kommentje:
Magyarul minden, ami Jézus létezését bizonyítja, az hamisítvány, nem hiteles, de ha ugyanezek a szerzők más uralkodó életét írják le, az tény. Értem. Szerintem Leonardo Da Vinci sem létezett. Hiszen nem láttam, és mindenki hazudik egymásnak így már senki sem fogja megtudni, hogy ki beszél igazat. Neked is kell hit. Pl. arra, hogy én milyen nemű vagyok, vagy hogy ember vagyok vagy robot...
2021. jún. 27. 14:50
 33/57 anonim ***** válasza:
46%

Na, megint jön a ködösítés. Fölösleges hülyének tettetni magad, nem jön be.

Maradjunk abban, hogy NEM HITELES.

Ha ugyanez a szerző más életét írja le, önmagától AZ SEM lesz hiteles.

DE!

Ha egy tudós összeszedi erről a bizonyítékokat, és megjeleníti egy tudományos lapban - AZ MÁR hiteles.

Tehát várom a TUDÓS írását egy TUDOMÁNYOS lapban!

2021. jún. 27. 14:54
 34/57 A kérdező kommentje:
ez nem hülyéskedés, hanem tény! tény, hogy semmilyen ténynek fogsz hinni. Sőt, mi a darwinért keressek Gugliban miközben te is tudsz? :D szerintem az sem hiteles amit írtál, mert egy valódi tudós is tud hazudni.
2021. jún. 27. 14:56
 35/57 anonim ***** válasza:
57%

"semmilyen ténynek fogsz hinni"

ENNEK a ténynek fogok hinni.

Hiába próbálod csűrni, meg csavarni: EZ a BIZTOS tény.

"egy valódi tudós is tud hazudni"

Na, EZÉRT kell az IS, hogy tudományos lapban írjon.

Ugyanis ott pár napon belül kiderül, ha hazudott.

Máshol meg nem biztos, hogy kiderül. Ezért akarsz te ezzel csűrni, meg csavarni... de nem fog bejönni.

2021. jún. 27. 15:08
 36/57 anonim ***** válasza:

35.

[link]

Minden referenciát megtalálsz.

2021. jún. 27. 17:01
 37/57 anonim ***** válasza:
6%

Idézném a #26-ost:

A wiki sajnos ebben az esetben nem tudományos forrás, hanem ún. "szent tehén".

Mindenki tudja, hogy nincs alapja ezeknek az írásoknak, de nem lehet hozzányúlni.

2021. jún. 27. 18:07
 38/57 anonim ***** válasza:
Igen tudjuk, minden és mindenki aki és ami nem téged igazol az hiteltelen. Tipikus magyar mentalitás.
2021. jún. 27. 19:21
 39/57 anonim ***** válasza:
59%

37. De van alapjuk. A wiki népszerűbb oldalai szerkesztettek, nem publikusan változtathatóak, legfeljebb javasolhatsz változtatást, ha van bizonyítékod is. Ott van kékkel megjelölve az összes forrás, ahol elérheted a másodlagos forrásokat. Mindent vissza tudsz követni arra, ami nem wiki, szerzők, művek, tanulmányok. A wiki nem forrás, hanem útmutató a forrásokhoz, tehát harmadlagos forrás.

Ez a wikifóbia szakállas kifogás és manapság már semmi alapja nincs.

Korabeli római feljegyzések beszélnek Jézusról. Ezek nem keresztény szövegek. A keresztényeket benne negatívan említik, de egy közös van bennük, mindegyikük valós személyként kezeli Jézust.

2021. jún. 27. 19:21
 40/57 anonim ***** válasza:
6%

"Korabeli római feljegyzések beszélnek Jézusról. Ezek nem keresztény szövegek."

Légy szíves, idézz ezekről TUDOMÁNYOS lapokról cikket.

Ne a wikit, nem fogok 40-et átnézni, hogy megtaláljam.

2021. jún. 27. 19:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!