Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert mindig azzal vedik az...

Miert mindig azzal vedik az emberek a Bibliaban leirtakat dolgokat hogy "ez nem jol van leforditva"?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem felhozni egy hivo ismerosomnek hogy a Biblaban leirt dolgok mennyire osszefuggestelenek vagy hogy en nem ertek azzal egyet hogy aki hazassagon kivul szuletik ne mehessen templomba stb. akkor azzal vedekezet hogy "nem jo a forditas"

Akkor kerdezem en: Honnan tudja hogy melyik forditas jo es melyik nem?

2021. jún. 9. 14:37
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
A vicces az hogy többször is kaptál választ. De nem érted a magyart. Keress egy angol nyelvű oldalt azt talán majd megérted.
2021. jún. 12. 12:56
 42/61 anonim ***** válasza:

"Tegyuk fel hogy rosszul ertelmezen

Akkor kerlek forditsd le nekem ezeket."

Mit fordítsak le? Már adtam választ, amit lepontoztál nullára.

Ennél jobban hogy fejtsem ki neked, hogy nem a templomba járást tiltja Jézus? Végső próbálkozásom hogy, akkor értelmezzük a szöveget együtt! Kezdjük azzal hogy mi a téma? Milyen gondolatmenetbe csatlakozik ez az egész rész bele? Nézzük!

"Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól." Mát 6:1 Ezzel kezdődik! Ez a téma, ez a figyelmeztetés, ezt fejti ki. Ezzel kapcsolatosan beszél az adakozásról és az imádkozásról. Megpróbálom kiemelni a hangsúlyos részt. (És mindenek előtt, itt még jegyezzük meg, hogy mit ír? "csak azért, hogy lássák az azt" Vagyis nem azt mondja, hogy az emberek előtt nem lehet csinálni semmit. Az utcán ne adj a koldusnak egy garast sem, mert pl. három ember áll melletted és látja azt valaki. Vagy ne is adományozz, mert a végén még valaki megtudja. Hanem ne azért tedd a dolgokat, hogy lássák! "Csak azért, hogy lássák"!)

"AMIKOR TEHÁT (vagyis az előző gondolatot fejtegeti tovább) ADOMÁNYT ADSZ, NE KÜRTÖLTESS MAGAD ELŐTT, AHOGYAN A KÉPMUTATÓK TESZIK a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged."

Ezt is értelmezzük szó szerint? A bal kezünk ne tudja mit tesz a jobb? Hasonló képet és ellentétpárt használ a következő részben, hogy kifejezze azt amit a 6:1-ben mond.

"AMIKOR IMÁDKOZTOK, NE LEGYETEK OLYANOK, MINT A KÉPMUTATÓK, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, HOGY LÁSSÁK ŐKET AZ EMBEREK. Bizony mondom nektek: megkapják jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged."

Ha észrevetted, ugyan azt a példát hozza mind a két esetben, szinte szóról szóra. Egyszer vannak a képmutatók, akik a zsinagógákban és az utcákon kürtöltetve, vagyis jó feltűnően adakoznak, hogy lássák őket az emberek. A következő gondolatban ugyanez van alkalmazva az imádkozásra. A képmutatók, akik a zsinagógákban és az utcákon jó látványos helyen megállva imádkoznak, hogy lássák őket az emberek. Vagyis a zsinagóga és utca csak egy példa helyszín mind a két esetben. Ahogy a ne tudja a jobb és bal kéz, zárt szoba is csak egy kép arra, hogy titokba csináld a dolgokat, ne az embereknek akarj feltűnősködni, ne az emberek jutalmát és elismerését várd, hanem Istenét. Ez van oda írva. A feltűnő és titok, egy ellentétpár.

Ha így sem érted miről van szó, akkor nem segíthetek. Egyszerűen rossz a szövegértésed.

2021. jún. 12. 14:02
 43/61 A kérdező kommentje:
Nem en pontoztam le
2021. jún. 12. 14:07
 44/61 anonim ***** válasza:

Rendben, nem te voltál. Elnézést. Mindegy. Valakiknek nem tetszett.

Talán mert azt írtam a Biblia bonyolult vagy jobban utána kéne nézni a témának vagy résznek. Az ilyen válaszok nem szoktak tetszeni.

2021. jún. 12. 14:15
 45/61 A kérdező kommentje:

Egyebkent tudsz angolul?

En olyan videokbol informalodtam, ahol volt keresztenyek beszelnek arrol hogy hogyan hagytak ott a vallasukat.

Az o elmenyeiket is erdemes meghallgatni.

2021. jún. 12. 14:18
 46/61 anonim ***** válasza:
Tudok.
2021. jún. 12. 14:25
 47/61 anonim ***** válasza:

Nagy meglepetésekre nem számítok a videókban. A legtöbbször volt valami személyes negatív tapasztalata. pl. Keresztény családban nőtt fel, ahol rákényszerítették a vallást és látta, hogy a szülei képmutatók. Vagy elégedetlen volt az a gyülekezettel, ahol volt. Ezen kívül, egyszerűen nem értett meg valamit vagy félreértett valamit, úgyhogy kiábrándult. Ilyenek szoktak lenni.

Egyébként elsőnek nem ilyenekből kéne tudakozódni szerintem. Hanem megérteni a vallást, azután lehet keresni a kritikákra a választ, amik vagy jogosak vagy nem. De kéne egy alap tudás, amihez egyáltalán lehet viszonyítani, különben nem tudod, mi az ami egyáltalán valós probléma és mi az ami nem. pl. Ez a Máté 6 egy mondvacsinált dolog. Egy kiragadott részlet teljes félremagyarázása.

2021. jún. 12. 14:46
 48/61 A kérdező kommentje:

Ezert kuldok part.

De egyebkent ha megkerdezunk valamit hogy miert vallasos ugyanezeket lehet felhozni amit leirtak csak ellenkezo peldakkal

Pl. Kereszteny csaladba nott fel es a szulei mindenben tamogadtak es megengedtek neki hogy o valassza meg a sajat vallasat vagy a gyulekezetben jol erezte magat, mert vegre volt hova tartozzon, esetleg soha nem kerdojelezte meg mi all a Bibliaban.

Latod az ellenkezojet is ugyanugy el lehet hinni

Na de azert kuldok aztan nyugodtan megcafolhatod az o mondani valojukat

Kivancsi vagyok.

[link]

[link]

[link]

2021. jún. 12. 15:35
 49/61 A kérdező kommentje:
Azert kuldok egy parat azt szerettem volna irni
2021. jún. 12. 15:36
 50/61 anonim ***** válasza:
Megnyitottam az első videót és ez már jól kezdődik. Elment az egyetemre és rájött, hogy a világ nem 6000 éves... Igen, ezt kihagytam. A nagy felismerét, hogy létezik történelem, meg fizika, meg evolúciós elmélet stb. Komolyan mondom, szerintem ez kultúrsokk az egyetemeken, mind a káros nevelés következménye. Én már 10 évesen tudtam, hogy mi az evolúció, meg ősrobbanás stb. Nem hagyták őket ismeretterjesztő műsorokat nézni vagy mi? Gyerekként nem látta még a Jurassic Parkot sem? Na mindegy, nézegetem tovább. Majd írok róla valamit, ha végig néztem őket.
2021. jún. 12. 15:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!