Miert mindig azzal vedik az emberek a Bibliaban leirtakat dolgokat hogy "ez nem jol van leforditva"?
Amikor elkezdtem felhozni egy hivo ismerosomnek hogy a Biblaban leirt dolgok mennyire osszefuggestelenek vagy hogy en nem ertek azzal egyet hogy aki hazassagon kivul szuletik ne mehessen templomba stb. akkor azzal vedekezet hogy "nem jo a forditas"
Akkor kerdezem en: Honnan tudja hogy melyik forditas jo es melyik nem?
És miért nem imádkozol templomban? A Biblia nem tiltja. A magyar nyelvet meg ha nem tudod rendesen értelmezni akkor tanuljad még.
Rabszolgaság meg mindig is volt és most is van ,mindenütt.
Megnéztem azt az igét, amiben állítólag szerinte az van, hogy házasságon kívüli gyerek nem léphet be a templomba és ez áll a Bibliában:
Nem tartozhat az Úr gyülekezetéhez a zúzott heréjű vagy a kasztrált.
5Mózes 23:2 RÚF
Én itt nem látok ilyet.
"Te pedig mikor imatkozol menj be a belso szobadba es ajtodat bezarva imatkozzal Atyadhoz titokban"
Nem tudom hogy lehet egy templomban titokban imatkozni...
Kérdező! Ha nem tanultad meg az óvodában akkor veled van a baj.
Ès tényleg tanulnod kellene a magyart. Ugyan is a szoba nem egyenlő a templommal. A Biblia nem tiltja hogy imádkozz a templomba.
Egyáltalán ki jár még rendszeresen templomba? Főleg hogy bezárják őket. Vicces hogy ezen pörögsz.
Amúgy te melyik földrészről jöttél mióta tanulod a nyelvet?
"Es barhogy is nezzuk a Biblia a diszkriminaciot tamogatja."
Mert nem érted a lényeget. Ezeknek a törvényeknek az volt a célja, hogy Izraelt tisztán tartsa és alapvetően elkülönüljenek a többi nemzettől. Izraelnek a papok nemzetének kellett lennie a többi nemzet között. Rájuk szigorúbb szabályok vonatkoztak. De, ha belegondolsz gyakorlati célja is van. pl. A vérfertőzésből született gyerekek nagyobb eséllyel örökítenek át örökletes betegségeket. Egy nemzésképtelen férfinak nem fognak gyerekei születni, aminek a következtében megszakad a vérvonal.
Róma 1:26 A homoszexualitás a bűnök közé van sorolva. A kiélése lényegében lefedi a paráznaságot. Egyébként egyértelműen, hiszen férfi és női házasságot ismer el a Biblia. Ha valaki megcsalja a férjét, az is paráznaság, mégha heteroszexuális is a kapcsolat, ugyan úgy bűnnek számít. Egyesek liberálisabbak ebben a kérdésben, én személy szerint nem.
Azt mondod, hogy kizár bizonyos embereket, pedig nem. Embereket nem zár ki. Bűnöket ítél el.
Timoteus 2:12 itt nem világi tanításról van szó. Ez a rész abból a szempontból érdekes, hogy lehet-e egy nő lelkész. Egyébként szerintem igen, de ezt nem fejtem ki. Bárhogyan is, ez a rész nem tiltja a nők és gyerekek tanítását. Valamint arról sincs szó, hogy egy nő ne prédikálhatna. Ugyanis máshol egyértelműen látunk nőket prófétálni, mind az Ó- mind az Új szövetségben is. pl. Az Ószövetségben Debóra prófétanő és a bírák egyike volt. Az Újszövetségben Fülöp lányai prófétáltak. (ApCsel 21,9)
Máté 6:5-8: Ennek semmi köze a templomhoz. A képmutatásról van szó. Más példázatban Jézus pl. templomban imádkozó embereket említ. A vámszedő és a farizeus példázata. (Luk 18:9-14)
1Péter 2:18 Kiragadsz részeket. A rabszolgatartás kérdése bonyolult. Alapvetően nem támogatja, de nem is szólal fel közvetlenül ellene, mivel a társadalom szerves részét képezte akkoriban. De ez nem jelenti azt, hogy egyetért vele és közvetlenül támogatja. Alapvetően az elv ez: "Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban." Galata 3:28
Hogy a szolga engedelmeskedjen urának, az magából a keresztény felfogásból fakad. A rosszra ne rosszal válaszolj, próbálj a békességre és igazságosságra törekedni és szeresd a másikat. Ebből következik, hogy az urak ne sanyargassák szolgáikat, a szolgák meg engedelmeskedjenek uraiknak. De már abban az időben is sok rabszolgát felszabadítottak, hiszen tulajdonképpen a szolga is ember, vannak jogai, Krisztus szabadságra, nem pedig szolgaságra hívott el minket stb. Maga a felszabadítás, kiszabadítás képe átjárja a Bibliát. Így egészében a rabszolgaság eltörlése felé mutat. Nem véletlenül jutott több keresztény is arra, hogy a rabszolgaságnak véget kell vetni.
Varjunk 26 lehet te nem erted a magyart.
Nalam a "Menj be a szobadba es ott imadkozz titokban" felszolitas meg minding az jelenti hogy nem mehetsz olyan helyre ahol tobben vagytok.
De ennek van meg egy resze ami meg jobban a kozos ima ellen szol
"Amikor imadkoztok ne legyetek olyanok mint a kepmutatok, akik szeretnek a zsinagogakba es az ucasarkokon megallva imadkozni..."
Zsinagoga: Az az epulet amit a zsidok imatkozasra hasznalnak
Raadasul annak hogy mostanra egyre kevesebb templom van nem is tartozik IDE hiszen az Ujszovetseg mar reg meg van irva
"Nalam a "Menj be a szobadba es ott imadkozz titokban" felszolitas meg minding az jelenti hogy nem mehetsz olyan helyre ahol tobben vagytok."
Igen értelek! Te az a fajta ember vagy aki már az oviban is megbukott játékból.
"Raadasul annak hogy mostanra egyre kevesebb templom van nem is tartozik IDE hiszen az Ujszovetseg mar reg meg van irva"
Tényleg nem tartozik ide?
Szerintem menj ki a friss levegőre és lélegezz mélyeket!
"en nem ertek azzal egyet hogy aki hazassagon kivul szuletik ne mehessen templomba"
Kiírsz egy kérdést ami alatt szerepel a templom és nincs köze a dolgokhoz!
A Biblia nem tiltja hogy templomban imádkozz! Fura is lenne mert akik járnak templomba azok ott imádkoznak!
Nyugodtan menj a templomba és imádkozz ott. Senki nem fog rád szólni ha csendesen imádkozol egy templomban. És ha zavar hogy többen vagytok akkor húzódj a legtávolabbi helyre a templomban és ott imádkozz. Nem lesz nehéz ,mert nem járnak túl sokan templomban. Javaslom hétköznap menj!
Ha meg ennyire félsz a vírustól oltasd be magad és kész! Védve leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!