Miert mindig azzal vedik az emberek a Bibliaban leirtakat dolgokat hogy "ez nem jol van leforditva"?
Amikor elkezdtem felhozni egy hivo ismerosomnek hogy a Biblaban leirt dolgok mennyire osszefuggestelenek vagy hogy en nem ertek azzal egyet hogy aki hazassagon kivul szuletik ne mehessen templomba stb. akkor azzal vedekezet hogy "nem jo a forditas"
Akkor kerdezem en: Honnan tudja hogy melyik forditas jo es melyik nem?
Kovesd a logikamat:
Van egy vallasod es ehhez a vallashoz tartozik egy konyv, minden ami le van irva a konyvbe egy utasitas amit kovetned kell.
Tobb utasitas kozott az is ott van hogy ha nem egyedul imadkozol akkor kepmutato vagy es az is le van irva hogy csak titokban imadkozhatsz. Ha elmesz egy templomba imadkozni mar is megszegtel egy utasitast a konyvbol.
Meg egyszer mondom az hogy mara mar egyre kevesebb templom van nem tartozik ide hiszen a konyv nem ebben a korban irodott, akkor meg nem tudtak hogy ez lesz.
Mar kuldtem linket de elkuldom megint
Nem tudom mire utalnak az "Isten kozsege" alatt mert a masik valaszolok irtak hogy ekkor meg a zsidok nem nagyon epitettek templomot de varom a valaszt...
"Tobb utasitas kozott az is ott van hogy ha nem egyedul imadkozol akkor kepmutato vagy es az is le van irva hogy csak titokban imadkozhatsz. Ha elmesz egy templomba imadkozni mar is megszegtel egy utasitast a konyvbol."
Az a baj, hogy nem értelemezed a szöveget és nem összefüggéseiben olvasod, nem a mondanivalóra figyelsz, hanem kiragadsz részeket és próbálsz belemagyarázni olyasmit, ami nincs benne. Kezdjük ott, hogy Jézus nem mindent értett szó szerint. pl. Azt sem, hogy vágd le a kezed és vájd ki a szemed, ha ránézel egy nőre. Sokszor beszélt példázatokban, képekben, ellentét párokban, hogy megvilágítson valamit stb. Az idézett résznek nem az a lényege, hogy csak a szobában imádkozhatsz. Nem ezen van a hangsúly, hanem, hogy ne azért imádkozz, hogy másoknak tetszelegj és lássák, ahogy imádkozol. Szó szerint az mondja, hogy ne legyetek olyanok, mint akik szeretnek feltűnően imádkozni. Itt egy ellentét párt hoz. A feltűnő, emberek figyelmét kereső imádkozási módot állítja szembe, a rejtett, Isten figyelmét és elismerését kereső imádkozással szemben. De ő maga sem imádkozott csukott szobákban. Olvasd el pl. Máté evangéliumát, amiből az idézet származik. Ha jól emlékszem nincs is ilyen eset említve egyik evangéliumban sem. Viszont számtalanszor le van írva, hogy elvonult egy hegyre vagy fa alá vagy kertbe imádkozni, sőt volt, hogy nyilvánosan mindenki előtt mondott fohászt vagy imát. De az együtt imádkozás sem tiltott dolog, hiszen pl. a tanítványainak az elfogatása előtt azt mondta a Gecsemáné kertben, hogy virraszanak és imádkozzanak. Mindezekből elég erősen lehet következtetni arra, hogy nem szó szerint értette, hogy csukott szobákban kell imádkozni. Nem azt akarta kifejezni, amit te írsz.
A másik probléma, hogy nem ismered jól a Bibliát. A Biblia értelmezésénél nagyon oda kell figyelni, mivel nem egy egyszerű könyv. Igazából elég bonyolult. Tulajdonképpen nem is egy könyv, hanem könyvek, amik más-más műfajban és stílusban íródtak és pl. sokszor egymásra kereszt hivatkoznak. A könyvön belül is nagyon figyelni kell, meg a többi könyvhöz képest is figyelni kell, hogy összességében mit jelent valami, hogyan adja ki a teljes képet. A Biblia meglehetősen összetett mű, nem egy habkönnyű olvasmány, amit elolvasol kikapcsolódás gyanánt. Van hogy egyes dolgok csak többszöri olvasásra vagy évek múlva esnek le. És van amit magadtól nem fogsz megérteni vagy félre fogsz érteni, ha nem nézel utána.
Tegyuk fel hogy rosszul ertelmezen
Akkor kerlek forditsd le nekem ezeket.
A masik hogy nem is megyek bele teoriakba, de kerlek magyarazd el hogyan irodott.
Ugy hallottam hogy tobb ember irta, arrol hallottam pl. hogy isten papoknak almaban kuldott jelet. Ez igaz?
"Kovesd a logikamat"
Mivel nincs logikád ,nincs is mit követni.
"Van egy vallasod es ehhez a vallashoz tartozik egy konyv, minden ami le van irva a konyvbe egy utasitas amit kovetned kell."
Köszönöm a felvilágosítást!
"Tobb utasitas kozott az is ott van hogy ha nem egyedul imadkozol akkor kepmutato vagy es az is le van irva hogy csak titokban imadkozhatsz. Ha elmesz egy templomba imadkozni mar is megszegtel egy utasitast a konyvbol."
Az már tisztán látszik ,hogy a magyar nyelv szövegértése ,neked nem megy!
Viszont elmondom neked hogy nem imádkoztam sem utcasarkon sem zsinagógában.
Tehát amit folyamatosan írok neked hogy a Biblia nem tiltja a templomban való imádkozást az teljesen fedi a valóságot.
Jézus amikor megkeresztelkedett a szabad ég alatt keresztelkedett meg és utána imádkozott. És imádkozás közben leszállt rá a Szentlélek galamb formájában.
"Nem tudom mire utalnak az "Isten kozsege" alatt mert a masik valaszolok irtak hogy ekkor meg a zsidok nem nagyon epitettek templomot de varom a valaszt..."
Vicces vagy! A zsidók abban az időben egyáltalán nem építettek templomot. Mivel vándorló életet éltek ,egyik helyről mentek a másikra.
Utolsokam.
Latom Thomas Edison meg nem talalta fel a villanykortet a kis fejecskedben ezert van odabenn ilyen sotet.
Olyan veled vitatkozni mintha egy lapos Fold hivovel vitatkoznek.
Ez az idezet rad emlekeztet
“It's hard to win an argument with a smart person, but it's damn near impossible to win an argument with a stupid person.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!