Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert mindig azzal vedik az...

Miert mindig azzal vedik az emberek a Bibliaban leirtakat dolgokat hogy "ez nem jol van leforditva"?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem felhozni egy hivo ismerosomnek hogy a Biblaban leirt dolgok mennyire osszefuggestelenek vagy hogy en nem ertek azzal egyet hogy aki hazassagon kivul szuletik ne mehessen templomba stb. akkor azzal vedekezet hogy "nem jo a forditas"

Akkor kerdezem en: Honnan tudja hogy melyik forditas jo es melyik nem?

2021. jún. 9. 14:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:

Szertem az Ur kozsegebe a templom is beletartozik

Kozseg=telepules es az ahhoz tartozo intezmenyrendszer

2021. jún. 9. 19:08
 12/61 anonim ***** válasza:
30%

A zsidók Mózes idejében vándorló nép voltak. 5Mózes 23:12

Sem település sem intézményrendszer nem volt.

Egy vándorló nép nem fog templomot építeni ,ha aztán tovább áll.

2021. jún. 9. 22:45
 13/61 A kérdező kommentje:
Akkor mire utal a "kozseg" szo?
2021. jún. 9. 23:36
 14/61 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg "az Úrral közösség" "közelség" vallási kört, vallásgyakorlast jelenthet?
2021. jún. 9. 23:47
 15/61 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező!

Ha nem tudod értelmezni a régi fordítást akkor olvass el egy modern nyelvezetű fordítást és megfogod érteni!

A nyelv változik ahogyan az adott nyelv írott formája is.

Anyanyelvünk szépségei! Régi és modernebb változatok!

[link]

2021. jún. 10. 00:43
 16/61 anonim ***** válasza:
91%

Az Úr közössége, Úr gyülekezete Izraelt jelenti. Vagy szűkebb értelemben Izrael döntéshozó rétegét, vezetőket, bírákat.

Hogy ki mamzer=mondjuk fatyú, az kissé homályos. A Talmud úgy határozta meg, hogy lényegében olyan gyerek, aki házasságtörésből vagy vérfertőzésből született. Mámzer mámzerrel házasodhat, vagy betért idegennel. (Egyébként lehet akkor még csak a vérfertőzést értették alatta.)

Ezt a részt kétféleképpen lehet érteni, vagy hogy ezek ne házasodjanak be Izraelbe. (A Talmud magyarázói így értik.) Vagy hogy ne legyenek vezető szerepben. Ezt egyes szakértők így értik.

Az, hogy ne menjenek templomba elég értelmetlen, mivel akkor még nem is volt templom. Ráadásul a sátornál bárki bemutathatott áldozatot. A Salamon templomnál is, a későbbi Heródes féle templom külső udvara a pogányok udvara volt. A sátorba vagy későbbi templomba meg senki nme léphetett be, csak a papok. Én nem tartom valószínűnek, hogy a vallási életből való kizárást jelentené. Bárhogy is. Ézsaiás egyértelműen nem zárja ki őket. "Ne mondja ezt az idegen, aki az ÚRhoz csatlakozott: Bizonyára elkülönít engem népétől az ÚR. Ne mondja a herélt sem: Én már kiszáradt fa vagyok! Mert ezt mondja az ÚR: Ha a heréltek megtartják szombatjaimat, azt választják, ami nekem kedves, és ragaszkodnak szövetségemhez, akkor fenntartom nevük emlékét házamban és falaimon belül, különbül, mint a fiak és a leányok." Ézs 56:3-5

Bárhogy is, ez csak az az akkori zsidókra vonatkozott.

2021. jún. 10. 09:37
 17/61 A kérdező kommentje:

Es barhogy is nezzuk a Biblia a diszkriminaciot tamogatja.

Senki nem tehet arrol hogy milyen embernek szuletik es hogy kik a szulei

Persze Mozes konyveben lehet meg par kivetni valo dolgot talalni.

2021. jún. 10. 11:21
 18/61 anonim ***** válasza:
0%

"Miert mindig azzal vedik az emberek" vs. "Amikor elkezdtem felhozni egy hivo ismerosomnek"

Most akkor minden ember, vagy 1 db ismerősöd? Elég sunyi kérdés lett ez így. Én pl. nem hallom hívőktől, h a fordításra kentek volna dolgokat.

TEhát írd ki a kérdést helyesen:

""Miert mindig azzal vedi az ismerősöm a Bibliaban leirtakat dolgokat hogy "ez nem jol van leforditva"?""

Sok oka lehet. Lehet, h kezdő még, lehet, hogy takargat valamit. Bármi lehet

"Ezaltal minden ami az Oszovetsegben le van irva (igy Mozes iromanyai is) elfogadott az Ujszovetsegben is."

Ilyen marhaságokat honnan szedsz? Két külön szövetség, külön szabályokkal, más lényeggel. A "szövetség" szó nem tűnt fel neked?

Ráadásul ha az ószövetség érvényben lenne, akkor az újszövetség kicsit ellentmondásos és értelmetlen lenne

Ráadásul szerencsétlen Biblia elég világosan írja, hogy a Mózesi szövetség csak a zsidókkal köttetett.

2021. jún. 10. 12:10
 19/61 anonim ***** válasza:
7%

Ne bárhogy nézd ,hanem reálisan nézd!

Ószövetségi rész amiről szó van. Már nem érvényes. Tudod Újszövetség van ,már akinek ez fontos és foglalkozik a vallással!

De ha nem vagy vallásos minek pörögsz ilyeneken!

Amúgy meg a vallás hanyatlóban van. Templomokat zárnak be.

Szóval vicces hogy ezen pörögsz miközben templomokat zárnak be ,mert nem járnak az emberek templomba!

2021. jún. 10. 12:11
 20/61 A kérdező kommentje:

Hat igen az Ujszovetseg is szeret embereket diszkriminalni

Roma 1.26

Timoteushoz irt level masodik fejezet 2:12

Mate Evangeliuma 6:5-8 tehat meg a templomban sem lehet imatkozni ugy latszik

2021. jún. 10. 15:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!