Aki hívő, az mit gondol arról, hogy a világon minden társadalom mindig kitermelt magának istent vagy isteneket, és hogy mindegyik azt gondolta a magáéról, hogy az az egyetlen igazi?
„De, csak ettől még objektíve nem lesz igaz.”
Ha az emberekre univerzálisan igaz, akkor az nem objektív? Vagy akkor szerelem sem létezik objektív értelemben?
Szerintem az Istenhit lefordítása az, hogy az ember elismer egy hatalmat, erőt, ami a sajátján túlmutat.
Én hiszek Istenben. Bizonyítani létezèsét nem tudom ès nem is akarom. A ráépített vallàsokat pedig nem követem. Élem az életemet azzal, hogy van egy erő (Isten , Allah, görög Istenek... mindegy minek nevezzük) ami elindította ezt az egész folyamatot, hogy itt lehetünk.
Hiszek a tudományban, az evolúció elméletben... mert a kettő nem zárja ki egymást, csak a Biblia tanításai. Hiszem, hogy van nagyobb erő mint mi, de nem nyalom be hogy pl 2 ember benépesítette a Földet.
A Bibliából. Az első erre vonatkozó próféciát Isten a 1Mózes 3:15 versében mondta el. Ha ezt a próféciát megértjük, akkor eljutunk Krisztusig. Persze ehhez kitartó, rendszeres Biblia olvasásra van szükség...amit én évtizedek óta napi rendszerességgel és nagy nagy örömmel teszek meg. Ezt nem lehet megunni, mert állandóan találok benne kincseket, vagyis olyan információkat, amelyek bővítik, gazdagítják az Istenről szerzett ismeretemet.
Köszönöm a kérdésedet.
Na de ez körkörös érvelés. A Biblia igazáról a Bibliából meggyőződni.
Ugyanezen logika mentén a Gyűrűk ura is igaz történet meg a Harry Potter is.
25
Azért a Gyűrűk urát nem ildomos a Bibliával hasonlítani. Mivel a Biblia Istentől ihletett a másik pedig emberi fantázia. A Bibliát nem úgy kell olvasni mint egy regényt. Ha az ember meg szeretné érteni, ebben is követni kell Isten útmutatását (Példabeszédek 2:1-5) és akkor Ő a szent szellemével segít a megértésben. Az is bele van írva, aki másként teszi ezt, az az ember soha nem értheti meg, mert Isten nem támogatja ebben. Tehát már magánál a Biblia megértésében is fontos szerepet játszik az alázatosság, mert kell ez a tulajdonság ahhoz, hogy Istenre hallgasson, és nemagát tartsa okosabbnak Istennél(mint sajnos nagyon sok ember teszi ezt)
"Mivel a Biblia Istentől ihletett a másik pedig emberi fantázia"
Na de honnan tudod, hogy nem csak emberi fantázia a Biblia is?
"Mivel a Biblia Istentől ihletett a másik pedig emberi fantázia."
honnan tudod hogy a biblia nem emberi fantázia?
" Az is bele van írva,"
körkörös érvelés már megint
....véletlenül elment..
Krisztus ezt mondta a feljebb írottakkal kapcsolatban:"Jézus ezt mondta: „Mindenki előtt dicsérlek, Atyám, égnek és földnek ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és a műveltek elől, és a kisgyermekeknek(alázatosaknak) tártad fel őket. Igen, ó, Atyám, mert így láttad helyesnek. Mindent átadott nekem az Atyám, és senki sem ismeri jobban a Fiút, mint az Atya, és az Atyát sem ismeri jobban senki, mint a Fiú, és mint azok, akikkel a Fiú meg akarja ismertetni őt." - de kivel akarja Krisztus megismertetni Isten szent titkait? Azoknak, akik elfogadják a meghívását: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem*, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.” Máté 11:25-30
"Na de honnan tudod, hogy nem csak emberi fantázia a Biblia is?" - mert erről is meggyőződtem magából a Bibliából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!