Miért hiszik az egyesek, hogy az ateizmus vallás?
Mit tekintünk "vallás" definíciójának?
Ezt kéne tisztázni és akkor meg is van a válasz. :))
Valószínűleg azért, mert az istenhittel együtt szokott felmerülni, annak valamiféle ellentéteként. Emiatt sokan a sátánizmussal, vagy valami hasonló pogány vallásal azonosítják.
Természetesen nem vallás, nem is próbál az lenni.
Nézőpont kérdése bizonyos értelem ben az. Az antropológusok szerint tudtommal az.
Az ateista úgymond a tudományban hisz.
#5 voltam
bocsi a hibákért kicsit siettem és nem olvastam át
"Az ateista úgymond a tudományban hisz."
Egyáltalán nem biztos. Hihet a vénuszi magyarokban, gyíkemberekben, asztrológiában, lapos Földben, stb., akár teljesen szembe is mehet a tudománnyal.
Mert a vallásosoknak kell az ellenségkép amitöl külömbnek hihetik magukat,ezért kitalálnak ilyen gyüjtőneveket mint pl. "Harcos ateista"
Az ateizmus nem több mint viccelődés és gúny a vallások elmebaján,nem komoly dolog vagy hitrendszer.
Az ateistákat nem !érdekli!,hogy isten mint amúgy egy bizonyíthatlan valami létezik-e,az életre ,sorsra ,végzetre tuti nincs ráhatása vagy köze-ezt gondolják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!