Miért hiszik az egyesek, hogy az ateizmus vallás?

"Egy Isten nélküli,alulról építkező,az anyag önszervező képességében való hit általi Univerzumban hisznek."
Egész pontosan az intelligencia nélküli entrópia csökkenésben hisznek, ami ugyebár logikai és természettudományos lehetetlenség.
Mér eleve az, hogy "önszervező anyag" nevetséges. Szervezi magát az anyag? Kicsoda akkor az anyag, és milyen információk alapján szervezi magát?
Hallunk még a "természet erejéről, intelligenciájáról". Maguk sem ismerik fel, hogy a természetet ruházzák fel isteni tulajdonságokkal, csak természetnek nevezik. Tehát valahogy, valamilyen gyenge pillanatukban a materialisták is elismerik, hogy intelligencia nélkül nincs semmi, csak képtelenek belátni, hogy ez Isten, és nem a természet, a multiuniverzum, az anyag, stb.

Nézzük csak!
1,
"Ez már nem előítélet, kisfiam, ez már tudás"
Nem vagyok a kisfiad!
2, Ordas nagy hazug vagy!
16-os hozzászólásodban KONKRÉTAN tőlem idézel(13-as hozzászólásomból szó szerint),
majd a így folytatod: " Te a karriered érdekében akár tisztességtelen eszközökhöz folyamodsz..."
Ezek után 29-ban azt írod:
"Amúgy sem személyesen rád írtam. Ha magadra vetted, akkor ez szintén engem igazol."
Hát a sánta kutya simán lekörözne téged!!!
3, Az evolúcióval kapcsolatos tévképzeted orvosi eset, szakemberhez kellene vele fordulnod.
Számtalanszor konkrét példák sokasága lett felsorolva, melyek igazolják.
A hiba az ön készülékében van: vakhit.
4,
Megalománia, önértékelési zavar:
"ez már nem előítélet, kisfiam, ez már tudás"
"könnyedén cáfolom a materialista marhaságokat ..."
5,
üldözési mánia:
"érezhetően az ellenséged vagyok, üldözöl már évek óta."
(Én csupán az ostobaságokat üldözöm, amiket terjesztesz.
"Ha magadra vetted, akkor ez szintén engem igazol." )
Kérj segítséget!

Bocsánat Kedves Kérdező!
Visszatérve a kérdésedre: remélem a válaszok alapján egyértelműen kiderült, az ateizmus nem vallás.

Azért gondolják ezt, mert a bibliai idézetek keresgetése közben nem jut idejük arra, hogy rákeressenek a NET-en, mit jelent az ateizmus...:) Akkor idézem ide: "Az ateizmus az Isten, vagy istenek létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzat."
Nem vallás, és még azt sem zárja ki, hogy az ateista hihet valamely istenben... Simán hihet akár a Wasambi törzs krokodilistenében is, de nem fogadja el az egyes egyházak, szekták tanításait, dogmáit.
Azért, mert ezeket ugyanolyan EMBEREK találták ki, mint ő maga. Hiába írják, hogy kőtáblában jött a mennyből, vagy lepedőbe csavarták a prófétát, és varázsszemüveggel látta...és hasonlóak.

"Azért, mert ezeket ugyanolyan EMBEREK találták ki, mint ő maga. Hiába írják, hogy kőtáblában jött a mennyből, vagy lepedőbe csavarták a prófétát, és varázsszemüveggel látta...és hasonlóak."
Ez tévedés. A témában való tájékozatlanságra utal.

Kedves "ma 16:45"!
Akkor tájékoztass, légy szíves, hogy ki, vagy mi alakítja a mai napig is az egyházi törvényeket! Ezután megnézheted, hogy az elmúlt 20 évben mit változtattak mondjuk a kánonjogban... Ki az isten hozza ezeket a változtatásokat?

Azt hiszem több ok is közrejátszhat:
1, Valójában nem tudja az illető, mi is a vallás definíciója, így azt gondolja, hogy az ateizmus is megfelel a vallás kritériumainak.
2, Érzelmi alapon szeretné azt, hogy az ateizmus is csak egy HIT legyen (racionális alapot nélküli világnézet), és nem veszi figyelembe a szembeötlő különbségeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!