Erre a 2 dologra van értelmes magyarázat a keresztény hitrendszeren belül?
1.
Isten annyira szeret minket, hogy választási lehetőséget adott.
Ha viszontszereted őt, keresztényi életet élsz, vele lehetsz a mennyek országában örökre.
Ha "nem vele vagy akkor ellene" (nincs aranyközépút), a pokolban égsz az örökké valóságig és még tovább.
Szóval Isten annyira szeret minket hogy valasztási lehetőséget adott. Vagy imádjuk őt, vagy szenvedünk örökké.
2.
Azért van ennyi rossz dolog a világban, mert Isten szabad akaratot adott.
Nem értem. Ha van 2 gyerekem, elvileg egyformán szeretem mindkettőt (mint ahogy Isten is minket), mikor hagynám hogy egyik bántsa a másikat? Mikor hagynám hogy a kislányomat a bátyja megerőszakolja, megölje, mindezt darkweben százas nagyságrendű nézettség mellett élőben közvetítse? Isten is hagyja ezt, es tetlenül nézi...
Ezt pedig azzal magyarázzak a hívők, hogy azért, mert az embernek szeretetből szabad akaratot adott.
Arról, hogy milyen az ideális állam már Platón is gondolkodott, írt is róla egy könyvet, Az állam címmel (még nem olvastam).
Viszont ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha létezik egy szeretetteljes Isten, talán tehetne többet is az emberekért.
„Ami hatással van ránk az irányít”
Vegyünk egy példát, a tanár ad egy feladatot, egy definiált szóval: alkoss valamit az erdő címszó alatt.
Végtelen külömböző megoldás születhet a feladatra.
Irányított volt a feladat?
Igen, jobban befolyásolt mimt bármelyik reklám.
Elveszítette az emner az alkotói szabadságát?
Aligha, sőtt éehet a célirányosság mégsuabadabbá tette a művészetét.
21
Húzd meg a határt, hogy mi az amit megtehet, és mi az amit már nem, hogyne okozzon károkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!