Elképzelhető az, hogy a Biblia és a kereszténység téved egyes kérdésekben?
Ne haragudj: ezt már sokszor leírtuk, utoljára ma.
Nézd vissza.
Mindegy, úgyse követed az itteni kérdéseket, és fél órát se nézel vissza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Rendben. Ezzel csak annyi a gond, hogy a kereszténység, mint más vallások is, nem csak e világ dimenziójában szemlélik a dolgokat, hanem elsősorban egy transzcendens perspektívába helyezik az embert, és azon keresztül értelmezik az e világi létet is.
De mindegy, én sem tartom valószínűnek, hogy Isten, ha létezik, a Bibliában leírt Istennel azonos lenne. Viszont nem mondanám azt, hogy nem létezHET.
Szerintem ezek a szempontok olyanok, hogy egy másik dimenzióban SEM létezhet.
Az persze lehetséges, hogy van ott valami, vagy valaki, akiről mi azt hisszük, hogy a keresztények istene... de akkor NEM olyan, ahogy leírják!
Akkor pedig baj van! Legalábbis ezzel a vallással.
"Akkor pedig baj van! Legalábbis ezzel a vallással."
Hát baj van az egész világgal, nem csak ezzel a vallással. Ha nem lenne, akkor boldogan, paradicsomi állapotokban élnénk. :)
A vallások valahogy értelmezni próbálják a világot, és annak bajaira megoldást próbálnak keresni/nyújtani. Egyik sem tökéletes, mert ha az lenne, már kinőtt volna belőle egy olyan társadalmi rend, ami minden problémára megoldást tud nyújtani. De ettől még tartalmazhatnak igazságokat az ember e világi létére vonatkozóan is, illetve az esetleges túlvilágra vonatkozóan is, bár ezt innen megítélni nem tudjuk.
De, azért valamennyire tudjuk.
Igazság helyett én inkább azt mondanám, hogy a vallások mindig is csináltak hasznos dolgokat IS.
Mármint az ateizmushoz képest.
Ezért maradtak fenn és terjedtek el.
De ez a múltban volt így - fejlett országokban már semmi olyan hasznosat sem csinálnak, amit más ne csinálna meg, viszont a káros hatásaik azok sajnos maradtak.
Úgyhogy ott már leginkább hátrahúzó erők.
Nézd meg itt pl. a #25 valóságtagadását.
Nem hiszem, hogy ő nagyon szélsőséges lenne.
#25!
Írnál még egy pár szót erről?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!