Istenhívő vagy? (többi lent)
Nem hiszek istenben, többek közt azért mert a vallások miatt már több ezer ember halt meg.
Nem hiszek istenben azért mert amíg engem itt olt Jehova Tanuja addig Afrikában továbbra is éhezés, nyomor szenvedés van.
Nem hiszek istenben azért mert mindenre van célszerű magyarázat, ha nem is teljesen reális de könnyebben el lehet hinni mint azt, hogy egy természet feletti erő van a dologban.
Ha isten létezik miért hagyja az embereket szenvedni?
Ha isten létezik miért nem látta még senki?
"Istennek egyetlen mentsége van a világ gonoszságaira az, -hogy nem létezik!"
Üdv
Természet, Tudomány, Művészet
NEm hiszek istenben, mert semmit sem magyarázna meg, csak egy szintel arréb tolja a kérdéseket.
Csak egy példa: a vallásosok azt mondják, hogy kell egy isten, mert valaki megteremtette a világot, magától nem keletkezhetett.
Nekem ehhez az a kérdésem, hogy akkor istent ki teremtette? Az nem érv, hogy isten mindig volt, mert akkor ugyanezt el lehet a világról is mondani ugyanilyen logika alapján.
Hiszek Istenben.
Hiszek istenben, többek közt azért mert tudom, hogy miért van Afrikában éhezés, nyomor szenvedés.
Hiszek istenben azért mert mindenre van célszerű magyarázat.
Hiszek istenben azért mert tudom, hogy miért hagyja az embereket szenvedni.
Hiszek istenben azért mert tudom, hogy miért nem látta még senki.
Isten teremtett mindent. A gonoszságot, és a jóságot is. Mindig azt teremti, amit az ember akar.
Üdv
Természet, Tudomány, Művészet mind, mind Istenre mutat!
:)
Istenhívő vagyok, de nem vallásos. Bár járok templomba, olvasok Bibliát, imádkozom, nem szeretem magam vallásosnak nevezni.
Hogy miért hiszek? Ezt nehéz elmagyarázni. Azért, mert számomra hihető, hogy ez a világ nem csak úgy magától jött létre, hanem valaki vagy valami logikusan felépítette, megalkotta.
Vagy mondhatjuk úgy is, hogy hiszékeny, begyepesedett agyú fanatikus vagyok, aki beveszi ezt a sok vallásos maszlagot. Ha Istenben hinni ezt jelenti, akkor felvállalom, hogy én ilyen vagyok.
én hiszek, mert el sem tudom képzelni hogy lehet úgy élni hogy nem.
hit nélkül semmi értelme az életnek, annyira kiszolgáltatott és magányos lennék, senkihez sem tudnék fordulni ha nem hinnék.tényleg, aki nem hisz, az kitől vár segítséget? az kitől vár bármit is???? 16/L
Lehet, hogy úgy van a földi életen túli világban. De a földön tényleg úgy nyilvánul meg ahogy leírod.
Azért hiszek, mert az a csekély élettapsztalatom ezt igazolja, hogy mind igaz.
Azért hiszek, mert értelmes parancsokat diktál.
Azért hiszek, mert az egyház nélkül bizonyítottan lejjebb lennék lelkileg és értelmileg is. Mint pl. akik elhiszik hogy az univerzumleves magától főtt meg. Keverés, tűz és elkészítetlen alapanyag nélkül.(Lehet rajta gondolkodni!)
Azért hiszek, mert látom azt, hogy nem az egyház teszi a rosszat, hanem az emberi gyarlóság.
Nem fogom azért feladni a hitem, mert nem divat. Ha kell vizsga előtt elfogok menni imádkozni. Ha baj ér vagy akármi. Ha kell elviselem, hogy kinevetnek. De ettől nem leszek konzervatív. A mai kereszténységet csak az egyéniségek menthetik meg. Deszkáspap stb.(mekkora arc már xD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!