Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ír katolikus egyházról...

Az ír katolikus egyházról kimondható, hogy népírtást hajtottak végre a házasságon kívül született gyerekek árvaházakba törénő erőszakos elhurcolásával, majd elhanyagolás és éheztetés által történő eltüntetésével?

Figyelt kérdés
Vagy ha nem népírtás, akkor mi lehet a megfelelő jogi kategória? Emberiségellenes bűncselekmény?

#Írország #árvaházak #Emberiségellenes bűncselekmény
2021. jan. 15. 20:33
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
73%
Vicces volt olvasni ezt a sok hülyeséget, érdekes átköltése, kiszínezése a történelemnek :D
2021. jan. 16. 16:16
 32/60 anonim ***** válasza:
63%

"A kereszténység egy érdekes vallás." - tehát nem vagy keresztény, de azért a sátánban/gonoszban hiszel remélem valamelyest, és-vagy Istenben és a teremtésben.

Ezt is biztos a gonosz művelte akkor - vagy már nem méltó a Nobel díjra a sebész orvos és a többi orvos is a bigott kereszténység áldozata lett, a világon élő több milliárd kereszténnyel együtt (felekezetekkel), avagy bizonyára lefizették őket is, vagy tévedés történt es szisztematikusan az emberiség nagy része nem tudja mi az igazság:

[link]

[link]

"A magabiztosság egyszerű dolog, arra bárki képes. A szerénység ezzel ellentétben viszont nehéz, mégis sokkal inkább kompatibilisebb a valósággal."

"A másik embert mindig tisztábban látjuk, mint magunkat. Ezért csalódunk oly gyakran másokban, magunkban viszont ritkán."

"Fontosabb az, hogy tudjuk, hogy hová megyünk, minthogy csak gyorsan megérkezzünk valahová."

- Rolf Dobelli, üzletember, könyvíró

2021. jan. 16. 16:22
 33/60 anonim ***** válasza:
83%
32-es vagyok, 29,30-nak íródott.
2021. jan. 16. 16:25
 34/60 A kérdező kommentje:
Dehát mi ez a naivság, hogy "ki tudja", ma is megtörténhetnek, mikor megtörtént, nemrég, egészen a közelmúltban? KISBABA tömegsírok. Nyugati, felvilágosult kultúránkban, egy civilizált országban. Egészen pici, pár hónapos kisbabák és pár éves KISGYEREKEK szervezett, haláltábor-szerű tömeggyilkossága. És pontosan lehet látni, hogy következett mindez egy vallásnak nevezett, de voltaképpen brutális ideológiából, és hogy csűrik-csavarják a hívek továbbra is a dolgot, hogy hát igen, vannak rossz emberek, papok, püspökök, de maga az egyház az ártatlan. Meg "abortusz, nyenyenye..." MIVAN?? Most képzeljük el ugyanezt a dumát a nácizmusra vagy kommunizmusra. Ugye ott is akad pár pszicho, aki a mai napig élteti a náci pártot, az SS-t, vagy a kommunizmust és Sztálint, de azért mégiscsak jobban el vannak szigetelve a társadalomtól, mint ezek. Én gyakorlatilag semmi különbséget nem látok a fasiszta, kommunista ideológia és a katolicizmus között. Semmit. Sőt, ilyen szintű embergyalázás, mint ami ezekkel a gyerekekkel és a szüleikkel, testvéreikkel, féltestvéreikkel történt, az teljesen példátlan. Erre nem is fognak tudni mit reagálni, amit el tudok innentől kezdve a hívekről képzelni, az a történtek teljes tagadása lesz majd, ahogy azt a legtöbb népírtásnál látni lehet, mint pszichológiai jelenséget, illetve az egyház szokásos, üldözöttnek történő beállítása. Ja, meg persze "bezzeg az abortusz" dumák.
2021. jan. 16. 17:27
 35/60 anonim ***** válasza:
63%

"tehát nem vagy keresztény, de azért a sátánban/gonoszban hiszel remélem valamelyest, és-vagy Istenben és a teremtésben."

Amikor 1 vagy 2 szóban akad el az olvasó az a felszinességröl tesz bizonyságot. 32 nek.

2021. jan. 16. 17:30
 36/60 anonim ***** válasza:
50%

kérdező #16 Egészen felháborító egyébként, ahogy ezekkel az emberekkel akarod elfedni ezt az emberiségellenes borzalmat, ami ott történt."

Nem akarok semmit elfedni kérdező - csak megjegyeztem kilóg a szőrös lelked lólába, azért foglalkozol azzal, ami nem a te dolgod, meg nem a miénk. Szeretnéd aláásni a katolicizmust. Sokaknak ez a fizetett feladata, tudjuk. Ám ez a te lelkiismereted dolga, nem a miénk.

A magzattal történő visszaéléseket nem én hoztam fel - mert hiszen itt a gyakorin azok puszta sejtcsomók = vagyis rákos daganatok, de nagyon is ide tartozik, mert ugyan ki védené meg az ő érdekeiket - miszerint élni akarnak - ha nem mi? és azért tartozik IDE, mert itt és most történik, nem távol és rég. De hagyjuk, a gyakorin ez nem megy.

Érvelésed is tipikus Vendée érvelés - setét és gonosz, vallásellenes.

Jut eszembe tudod-e vajon, hogy elődeid ott lemészárolták és tömegsírba dobták a katolikusokat - nőket, gyerekeket, csecsemőket is?

Régen volt az is, csak mint számodra -aki olyan sötéten írsz az imáról, mint a 5,8-ban- , fogadd el az "örömhírt", na az népírás volt.

Van akinek ez az "örömhír" nem az újszövetségi ευαγγέλιον

[link]

Francois Joseph Westermann tábornok a következőt írta a Konventnek: "Vendée nincs többé... A kapott parancsok alapján lovakkal tapostattam agyon a gyerekeket, lemészároltattam a nőket, akik így nem szülnek több brigantit. Nincs egyetlen fogoly, aki ezt felemlegetné: kivégzettem mindet.” A történészek szerint a hadsereg 160-200 ezer embert ölt meg.

További jó munkát, kérdező!

2021. jan. 16. 17:35
 37/60 anonim ***** válasza:
21%

"Ja, meg persze "bezzeg az abortusz" dumák."

Ezzel szoktak viszavágni, de ez olyan mikor a farkas báránybörbe öltözik.

10 negativ dologra hoznak egy pozitivat. Forditva kellene ha igaz lenne az egyház jelleme 1 negativra kellene hozzanak 10 pozitivat. Be kellene lássák a hivek hogy mennyire meg vannak vezetve.

2021. jan. 16. 17:36
 38/60 A kérdező kommentje:
a 36. teljesen gátlástalan válaszadónak szántam a szégyellje magát bejegyzést
2021. jan. 16. 17:38
 39/60 A kérdező kommentje:
"Be kellene lássák a hivek hogy mennyire meg vannak vezetve." amíg ilyen alattomos, alpári szövegeket kapnak midnenhonnan, ahonnan a csövön kifér, hogy csak fizetett vallásüldözőknek van bajuk a szervezetükkel, addig a többség nem fog belátni semmit. Sajnos sok az ilyen gátlástalan ember a köreikben, akik a legszégyenletesebb módokon reagálnak ilyenkor. Kisbabák holttestének pöcegödrökbe dobálása őt nem háborítja fel. Ebből számára logikusan következik, hogy mást is csak azért, mert fizetett provokátor. komolyan, a pofám leszakadna, ha ilyen ember lennék, mint ez a legutóbbi.
2021. jan. 16. 17:43
 40/60 anonim ***** válasza:
82%

nem tudom, kinek van szégyellni valója? lehet, hogy annak, aki ilyet leír? :

" Én gyakorlatilag semmi különbséget nem látok a fasiszta, kommunista ideológia és a katolicizmus között"

Gátlástalan te vagy!"Nem látsz különbséget"... hát igen szégyelljük magunkat, hogy te is embernek hiszed magad.

2021. jan. 16. 17:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!