Miért jó az, ha valaki zugolódás nélkül, alázattal vállalja, ha mások elhanyagolják, vagy nevetségessé teszik?
engem a környezetem rendszeresen levegőnek néz,nem érdekli őket a véleményem és mindig viccet csinálnak belőlem.
holott én társasàgi ember vagyok,imàdok beszélgetni,segítőkész vagyok,de ők nem akarnak meg ismerni.
az evangélium szerint az a helyes,ha ezt az ember elviseli,de nem értem,hogy ennek mi értelme? :/ csak szenvedek... mi lesz ettől jobb? hogy lesz ettől nekem jobb?
Nem biztos,hogy jó...
De meglehet,hogy az egész szituációnak te vagy a megteremtője.Pl.túl sokat beszélsz,de másokra nem figyelsz eléggé,gyakran közbevágsz,ilyesmi.És csak te látod úgy,hogy jó társasági ember vagy,mert igazából csak untatod a környezeted.Nézz magadba,mert ha tényleg sosem vesznek komolyan,akkor nagy eséllyel benned van a hiba.
Hogy érted, hogy nem akarnak megismerni téged?
Milyen ha valaki meg akar ismerni?
Hogy csinálnak belőled viccet és mit reagálsz rá? Ők?
Ha nem viseled el a tettüket, akkor mi mást tehetnél?
Nem fogsz szenvedni?
Miért nem lépsz ki a környezetedből?
Bár nem sokat értek az evangéliumhoz, de nem hiszem ,hogy szó szerint úgy kell értelmezni, hogy ezt el kel viselni. Gondolj bele: Ha valaki alul van, akkor neki alul is kell maradni? Akkor hogy lépjen előre az ember? Hogy érjen el bármit is az életben? Nem hiszem, hogy Isten ezt várná az embertől.
Egy időben én is azt vettem észre, hogy egyesek nem vesznek komolyan. Nagyon sokára jöttem rá, hogy ez azért van, mert nagyon pozitív ember vagyok és sokszor viccelek el dolgokat. Sokszor őszinte is vagyok és sokszor elviccelem, elismerem a tévedéseimet. De rájöttem, ez így nem jó, mert tényleg nem vesznek komolyan, félre értenek. Rájöttem, hogy magamon kell kicsit változtatnom. No nem úgy, hogy feladjam az optimista és mások felé őszinte gondolkodásmódomat, csak egyszerűen úgy érzem, ebből kicsit vissza kell vennem. Legalább is azok előtt, akikkel úgy érzem nem lehet megcsinálni, és nem minden szituban.
Kedves kérdezö
Talán egy kicsit jó volna emelni az önbizalmadat.
Ha van valakid, akivel jó kapcsolatod van, bizalmas barátod, rokonod, kérd meg hogy mondjanak neked öszinte kritikát, /és a világért sem fogol megsértödeni, ez nagyon fontos/ hogy ök hogy látnak Téged.
Talán sokat beszélsz? Tudod ez lehet fárasztó. Talán könnyen megsértödöl? Dolgozz rajta. Nem akar mindenki bántani, hidd el.
Az is fontos, kit mi érdekel. Valakit a pletyka, valaki dicsekszik, valaki okoskodik, valaki....:)
Hidd el nagyon fontos, látják-e rajtad az emberek hogy kiegyensúlyozott vagy-e? Egy kereszténynek szabad csinosnak, szépen öltözöttnek lenni, ez is sokat tesz, hogy néznek ránk az emberek... és válassz olyan barátokat, akik megérdemlik a barátságot veled.
Tudod a segítséget is nem biztos, hogy mindenki óhajtja. Egyszer csúnyán pórul jártam. A lépcsön lefelé akartam segíteni egy vak embernek.... no de úgy lehordott...azóta megkérdezem, hogy segíthetek-e?
Katy
" ezért választanám a bele nyugvàst"
Akkor rajta, nyugodj bele!
Azért jó, mert ha zúgolódnál csak bunkónak gondolnának. Ha viccet csinálnak belőled akkor pedig nevess magadon ha tényleg vicces... ha nem vicces és bántónak gondolod akkor mondd el nekik.
Egyébként meg a kérdésedre egy kérdéssel válaszolnék:
Miért jó az ha olyan emberek környezetében vagy, akik levegőnek néznek, kinevetnek ... stb. ? Miért jó?
Senki sem kötelez arra, hogy ne keress másik társaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!