Az ír katolikus egyházról kimondható, hogy népírtást hajtottak végre a házasságon kívül született gyerekek árvaházakba törénő erőszakos elhurcolásával, majd elhanyagolás és éheztetés által történő eltüntetésével?
Szerintem és sok mások szerint is a katolikus püspökök többsége nem jár a helyes úton egy ideje már, mert nekik kellene fellépni ez ellen első sorban..
Sok országban pl. Írországban, Argentínában a püspökök többségét le kellene váltani, cserélni mert rég nem követik a tanítást és vagy a morális elveket sem igazán, hittől függetlenül.
Ettől függetlenül az Egyházat illetően nem fog változni a véleménye a legtöbb katolikusnak, akinek erős a hite.
Sok a baj és nagy krízis van jelenleg - ezzel a legtöbb hívő és pap is egyetért, de az Egyház attól még az marad ami, még ha a vezető tagjainak a többsége nem is a helyes úton jár. Ha nem változnak majd Isten megítéli őket azon a napon vagy hamarabb..
Én egy helyen sem írtam hogy nem ismerem el ezeket vagy hogy támogatom -teljes mértékben elítéltem ha rám utalsz-, és nem hoztam fel az abortuszt, de tény hogy az is bűn és gyilkosság szintúgy.:
Itt a vita és egymás erős megítélése helyett ahogy írtad jobb lezárni a témát.
A legjobbakat. Hallgass a lelkiismeretedre..
+És igen, felelősségre kellene
vonni őket, ezzel is egyetért mindenki, de ez az ott élőknek, ez esetben Ír állampolgárok és az ottani Egyháznak feladata első sorban.
Én nem írtam ilyet. Hol olvastad, hogy a témát szeretném lezárni, mert idejöttek páran abortuszozni?
Nekem teljes mértékben tiszta a lelkiismeretem, abból a szempontból legalább is, hogy nem én tépettem ki újszülötteket az anyjuk karjából a Garda bevonásával, és nem végeztettem rabszolgamunkát férjezetlen nőkkel azzal az ürüggyel, hogy jobb, ha nincsenek szem előtt, a kis zabigyerek meg majd úgyis meghal magától, ha az anyja nem tudja szoptatni a napi 14 óra kényszermunka mellett. Persze értem én, hogy a katolikus elvekből az következik, hogy tussolni, sőt, oda se szabad nézni, ahol az egyházat bántják, hiszen már az is gyónnivaló bűn, ha ilyesmit elolvastok. Hallgass te lelkiismeretedre, bár értem, hogy nagyon nehéz, ha azzal ijesztgetnek már kisgyerek korodtól kezdve, hogy ilyesmiért a pokolban fogsz sercegve égni az örökkévalóságon keresztül.
Aki hívő követni szokta az Egyházban történteket és olvassa is őket, én több hasonló ilyen történetet, hírt is feltudnék sorolni nem véletlenül írtam hogy krízis van, de az hogy te ennyire Egyház ellenesen írsz az a picit elfogult.
Egyáltalán nem bűn olvasni ezeket és nem is kell meggyónni. Ha nem vagy katolikus legalább kérünk hogy ne mondd meg helyettünk mi a bűn és mit kell meggyónni vagy sem. Semmilyen pap sem fogja azt mondani neked hogy ezeket bűn olvasni vagy eltusolni.
Nem véletlenül csatoltam ezt a cikket, keresztény hírportál hozta fel:
Javítás:
Semmilyen pap sem fogja azt mondani neked hogy ezeket bűn olvasni vagy hogy el kellene tussolni az igazságot és nem szabad építő kritikát megfogalmazni..
És hogy miért nem fogja elveszteni a hitét egy katolikus ha a püspökök és papok többsége nem is járna a helyes úton az ez, pl ezek a csodák:
Az Egyház mögött -katolikusként, katolikusoknak- Isten áll és soha sem fogja hagyni, hogy teljesen csődöt mondjon és semmivé váljon, még ha a tagjainak a többsége cserben is hagyja az igazságot és a hitet.
1527-ben kifosztották Romát a lakosság nagy részét, püspökökkel, papokkal és mindenki mással együtt aki nem tudott váltság díjat fizetni megölték, megerőszakolták, megkínozták. Lehetne azt is mondani, hogy akkor az egésznek leáldozott, vége van. Hiszen a vezetők többségét megölték a templomok navy részét kifosztották, istállónak stb.-nek használták.
És mégis van Egyház ma is, pedig emberi szemszögből akkor reálisan vége kellene legyen az Egyháznak.. Akkor 1527-ben..
Arra a kérdésre pedig hogy vannak-e olyan papok és püspökök akik ezeket eltusolják nem szeretnék hogy nyilvánosságra kerüljön pedig az a válasz hogy sajnos vannak.
Ahogy van korrupt rendőr, politikus úgy vannak olyanok is akiknek jobb lett volna sohasem papnak mennie..
De ez nem jelenti azt hogy akkor már 100% rossz mindegyikőjük.
A legjobbakat és áldott napot.
"Vagy ha nem népírtás, akkor mi lehet a megfelelő jogi kategória? Emberiségellenes bűncselekmény?"
Mindkettővel lehet jellemezni a Katólice egyházat.
Amikor pénzért adják ficujkán a bűnbocsánytot, amikor önkényesen kiforgatják az Isten beszédét, amikor családapákat, kisgyerekes anyákat küldenek a mágjára a vasszűzbe a kínzópadra stb.. az inkvizició alatt mert hűek maradtak Isten beszédéhez és nem fogadták be a megmérgezett maszlagot amit a fényűző papok kitaláltak, akkor nem csak népirtás meg emberiség ellen elkövetett bűncselekmény, hanem az egyház által vélt Isten fölé helyezett hatalom istenkáromlás és az emberiség kifosztása megtévesztése és kínzása jelző illik rá.
A tettei a fenevad jelleme.
A megnyilvánulása a fenevad képe.
A tanai a fenevad beszéde.
A vezetője Isten földi helytartója ( Biblia szerint a Szentlélek) VICARIVS FILII DEI 666
29 vagyok. Kérdezőnek. Kicsit bővebben.
A kereszténység egy érdekes vallás. Míg az egymás, és felebarátaink irántit feltétlen szeretetet hirdetik, ebben a szeretet nevében legalább 800 millió embert gyilkoltak le Isten nevében.
Az egyház és így a Vatikán sötét múltja nagyon régre nyúlik vissza, és megdöbbentően borzalmas bűnöket tartogat.
Ezek után pedig az ember elgondolkodik azon, hogy miben is higgyen valójában...
Számtalan komoly bűne van az egyháznak, amit ma nem szívesen emlegetnek fel. Például 315-ben, amikor a kereszténység törvényessé vált, rengeteg "pogány" templom lett az indulatok martaléka. Ezeket ugyanis felgyújtották, lerombolták, a pogány papokat pedig nemes egyszerűséggel megölték.
Még megdöbbentőbb, hogy a keresztény császár, Teodóziusz még gyermekeket százait is kivégeztette Isten nevében, mart azokat azon kapta rajta, hogy pogány mitológiákból származó szobrok maradványaival játszottak.
A hatodik századra az egyház és a kereszténység szerepe odáig nőtt, hogy beavatkozhattak a törvénykezésbe is, és embereket végeztettek ki a "megrendelésükre" Így történhetett az, hogy a pogányokat minden joguktól megfosztották,
És ez még nem minden. a Hab a tortán Károly császár tette volt, aki mélyen keresztény volt. 782-ben egyszerűen lefejeztetett 4500 szász embert gyerekeket és nőket is mert azok nem akarták felvenni a kereszténységet. Elgondolkodtató, hogy annak idején erőszakkal terjedt el a kereszténység a világban, kard által.
Történt egy falubeli mészárlás is, szintén egyházi megrendelésre, melyet mind a mai napig sokan emlegetnek a történészek közül: Steding parasztjai megtagadták a fojtogató egyházi adók fizetését: kb. 5000-11000 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le közülük 1234. május 27-én a németországi Altenesch közelében.
Az egyház és a Vatikán talán legnagyobb történelmi bűne azonban egyértelműen az 1095-től 1291-is tartó keresztes háborúk voltak. Ezek hihetetlen mennyiségű ember halálát okozták, akik mind azért haltak meg, mert Isten nevében az egyház ellenük cselekedett. 1099. június 15-én elfoglalták Jeruzsálemet, több mint 60.000 embert öltek meg - zsidókat, muszlimokat, férfiakat, nőket, gyermekeket. Egy szemtanú szavai szerint: “Salamon temploma előtt akkora mészárlás volt, hogy az embereink bokáig gázoltak az ellenségeink vérében”, aztán pedig “boldogan és örömtől könnyezve meneteltek embereink a Megváltónk sírjához, hogy dicsérjék és leróják tiszteletüket.”
Hogy mennyi áldozat volt végül? Csak az első keresztes háborúnak legalább 1 millió, a későbbieknek még több. összesen 800 millió ember lelke száradhat a kereszténységen.
A hírhedt boszorkányperek is az egyház által lettek kezdeményezve, és sok ártatlan nőt végeztek ki brutális módszerekkel, mivel a kereszténység ideológiája szerint ők földöntúli, sötét erőt birtokoltak. Sokszor ketrecekbe tették őket, majd egyszerűen vízbe dobták azzal együtt, de olyan is volt, hogy máglyán égették el őket.
A 17. században pedig egy hihetetlenül borzalmas dolog történt. A katolikusok kirabolták a németországi Magdeburg városát: 30.000 protestánst öltek meg. “Csak egyetlen templomban ötven nőt találtak lefejezve” – Friedrich Schiller, költő szerint, “és a gyermekek még szopták élettelen anyjuk emlőit.”
Annak idején Hispaniolán, ahol Kolumbusz szerint a bennszülött arawak népesség inkább ártalmatlan boldog emberekből állt, akik harmóniában éltek a természettel, egy valódi paradicsomban. 50.000-et mészároltak le közülük. A túlélők áldozatául estek a spanyol hódítók nemi erőszakának, rabszolgásításának és gyilkosságainak.
Különös, hogy kevesen tudnak róla, hogy nem csak a náci megsemmisítő táborok voltak az egyedüliek Európában a második világháború idején. 1942-1943-ban Horvátországban is számos haláltábor működött, amelyet a katolikus Usztasa működtetett. A katolikus egyház bűnlajstroma tehát igen hosszú, és még bőven lehetne sorolni.
Nem szívesen beszélnek róla, és nagyon elgondolkodtató, hogy annak idején ilyen dolgok is megeshettek a világban. Ki tudja, talán még napjainkban is megtörténhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!