Biosz tanárom téves dolgokat tanít, most kinek higyjek?
Biosz órán tanultunk az evolúcióról és az emberi egyedfejlődésről. Kicsit összezavarodtam mert hittan órán mást tanultunk..
Így a hittan tanárt megkérdeztem erről és csak annyit mondott, hogy te biztos a majomtól származol, de engem Isten teremtett és utána jól kinevetett....
Sem Jézus nem mondja és a Biblia sem írja sehol, hogy kötelező lenne az egyik elméletben a másikban hinni. A Biblia szerint Istenben kell hinni, hogy Rajta kívül miben hiszel, az már a te dolgod. Amelyik tanár meg így kinevet, az nem hisz igazán Istenben.
Egyébként szerintem is provokáció a kérdés. Mondjuk higgyétek el vannak ilyen tanárok, nagyon sok.
Hú, nekem a tesi tanárom mondta szó szerint ugyanazt, mint a te hittan tanárod, csak a tesi tanárom nem röhögött, hanem teljesen komoly volt. Az ő másik szakja is a hittan.
Elmondhatod neki, hogy mi a véleményed, de nem fogod tudni meggyőzni. Ő ebben hisz.
Azt meg hogy te melyikben hiszel neked kell eldöntened. Abban higgy, amelyik számodra logikusabb, hihetőbb. Én azt mondom, hogy a fajok az egyedfejlődéssel alakultak ki, aztán más meg azt mondja amit akar.
Kedves Kérdező!
Kinek hiszel, annak aki azt állítja, hogy a villámokat Zeusz hajigálja rosszkedvében, vagy annak aki a statikus elektromossággal magyarázza a keletkezésüket???
Lehet, hogy az első magyarázat kissé idejétmúlt??
Kicsit nézz körül a világban és rá fogsz jönni kinek is kell hinned!
Azt ugye tudod, hogy aki ebben hisz aszerint a majmot is Isten teremtette?
Kérdezd meg a hittan tanárod, hogy a majom honnan származik.
Főleg, hogy nem is a majmokból fejlődtünk ki, hanem közös ősünk volt.
Pont ez a furcsa, hogy akik tagadják az evolúciót, azok úgy néz ki, sértésnek veszik, hogy a majmokkal vagyunk rokonságban.
De miért is? Ha mindent Isten teremtett, akkor a majmokat is ő teremtette. Akkor mi ez a pökhendiség?
A másik meg az, tényleg nem a majmoktól származunk, hanem azokkal közös őseink vannak.
Ebben a kérdésben az iskola igazgatójától kérj tanácsot.
Sokért nem adnám, ha ott lehetnék, hallanám a válaszát, és látnám az arckifejezését!
(Egyébként ha a dolog igaz - amiben nem vagyok biztos -, miért minket kérdezel? Miért nem a szüleidtől tudakozódsz?)
"Biosz tanárom téves dolgokat tanít, most kinek higyjek?"
Az evolúció egy ordas nagy marhaság, de magadnak kell utánajárnod az igazságnak.
Itt a másik oldal: teremtestudomany.hu
Amúgy tudtad, hogy sok természettudós, akik nem az evolúcióból élnek, elutasítják az evolúciót. Egyre többen ID-sek és kreacionisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!