Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban szüksége van egy...

Valóban szüksége van egy kereszténynek az ezotériára, spiritizmusra?

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 17:15
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
nem spritUALizmusra értettem, hanem spiritizmusra. Az előző megtalálható valamilyen szinten a kereszténységben is! ( pl. Isteni kegyelem)
2010. aug. 19. 17:04
 22/27 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem artani nem art! En keresztenykent nevelkedtem es azt kell mondanom, hogy nekem szemely szerint segitett, mivel tortentek dolgok "csodak" az eletemben, amit En nem tudtam, hogy mi az, de megkerdezni sem tudtam Senkitol, pl. a nagypapam mindig a "dili" hazba akart vitetni, es pontosan a kerdeseim miatt.

Viszont amikor elmult a komm.es elokerultek ezek a konyvek, s erdekes modon mindig megtalaltam a Nekem megfelelo konyvet, ami aztan segitsegemre volt, es valaszt kaptam nagyon sok mindenre, ami tortent Velem elotte.

Viszont mindig imadkoztam, En Jezust a tanitomnak es mesteremnek neveztem es mar eleg koran, mindig azt kertem, hogy vezessen Engem, s ez a mai napig is igy van.

Most mar megertem a bibliat es tudatosan imadkozom, nagyon jo dolognak tartom az agykontrollt es a jogat, mivel segit az embernek, hogy tudatosan eljen, es abban is segit, hogy, hogyan tudunk elni, tiszta lelekkel es bekeben a vilaggal.

Van onbizalmam, bizom a teremtomben, de bizom Magamban is, es tudatosan elek, de tisztan, s nem erzem Magam bunosnek, hol ott a vallasban Engem ez mindig nagyon zavart pl. hogy bunben szulettunk, s valahogyan mindig bunos leleknek kellett, hogy erezzem Magam.

Egyebkent az egyhaz a jogat is ellenzi, holott nagyon jo hatasa van az emberi lelekre es a testre is, es a joga feltetele pontosan az, hogy csak testi-lelki tisztitas utan lehet vegezni, nem beszelve a gyogyito hatasrol!

2010. aug. 21. 00:06
 23/27 anonim ***** válasza:
Spiritizmust akartam írni. (aki spiritualizmust írt)
2010. aug. 21. 10:35
 24/27 anonim ***** válasza:
Utolsónak: nem igazán értem, hogy miért tartod vezetődnek Jézust, ha nem tartod meg a Biblia tanításait. Több helyen is tiltva vannak az okkult dolgok. Amikor az apostolok kiűzték a kis szolgálóleányból a jövendölés szellemét, akkor szó sem volt arról, hogy az nem mondott volna igazat, hiszen ezzel hozott hasznot a szolgáló gazdájának. Egyszerűen egy keresztény számára ezek a dolgok tiltottak és kész. Az Úrral való szövetségnek vannak előnyei és vannak feltételei, tiltott dolgai, nos ez az egyik tiltott.
2010. aug. 24. 09:24
 25/27 anonim ***** válasza:

Miert ne nevezhetnem a tanitomnak a mesteremnek?

Az eros hit, a szivbol jovo ima, az Istenre valo hagyatkozas, amikor kered, Jezust, hogy tisztisd meg lelkemet, testemet, vezess Engem, Ne engedd, hogy elkarhozzak stb.

Ilyenkor kihez fordulsz, kitol kersz?

A bibliat szoszerint nem lehet venni, mert az mar regen irodott es emberek irtak, viszont kerheted imadban, hogy: Vezess Uram az egyenes osvenyen, s ne hagyd hogy a satan kovetoje legyek!

En Istent a lelki Atyamnak tekintem, nem pedig egy "fenti bironak", s ugy erzem, hogy a lelkem annak a vilagossagnak a szikraja, s a feladatom, hogy azzal hogy eletet kaptam, az a feladatom, hogy a tudatomat bovitsem, tanuljak, es tapasztaljak, s ezzel haladok azon az uton,

hogy elerjem Isten orszagat, akkor amikor eljon az ideje.

Ne testileg legy kozel a teremtodhoz, hanem lelkileg, s amikor megvizsgalod a lelkiismeretedet, s az bunnelkuli, akkor mar jo uton haladsz.

2010. aug. 24. 12:04
 26/27 A kérdező kommentje:

Ne feledd. A sátántól Isten segítséget ad, de nem véd még; önmagadnak kell Jézus, és az Iratok segítségével megküzdeni. Ő visz az Úton téged, de ne hidd naivan, hogy nem kísért meg a sátán!

Az a 'lelkiség', amelyet az okkultizmus többsége kinyilvánít, olyan messze van Jézustól és Pál szeretethimnuszától, mint Makó Jeruzsálemtől.

2010. aug. 24. 13:28
 27/27 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Jézus azt mondta, hogy, aki szeret engem az megtartja az én parancsolataimat, ez az Atyára is vonatkozik. Azt is mondta, hogy a parancsolatok között legelső a szeretet. Tehát, ha nem szereted Jézust, mert nem tartod meg a parancsolatait, akkor hogyan mestered ? Az Igéről szólva pedig keresztényként állítom neked, hogy a Biblia igenis szó szerint értelmezendő Ige, akkor is, ha a mai kornak nem-megfelelőnek érzed. Az pedig, hogy inkább a Biblia szerint élsz és nem a mának, a világnak, az bizony egyszerűen szólva a "hit harca", ezt minden hívőnek meg kell harcolnia. Pál apostolt még ostorozták a hite miatt, nekünk szabad a vallásgyakorlás, de számtalan egyéb módon kell kiállni a hitünk mellett.
2010. aug. 25. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!