Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban szüksége van egy...

Valóban szüksége van egy kereszténynek az ezotériára, spiritizmusra?

Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 17:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
a keresztényeknek minden sátáni,okkult,veszélyes,ami a spiritizmus témakörbe tartozik.szóval nem is igazán tudják,miről beszélnek,csak rémüldöznek mindentől mert a vezetőik beparáztatták őket.innen nézve a kérdésnek sincs túl sok értelme.
2010. aug. 14. 15:56
 12/27 anonim ***** válasza:
46%

"Elég bemenni bármelyik könyvesboltba, egész polcokat szentelnek a szellemidézős-reinkarnációs-csodadoktoros-ufós-tibetes könyveknek."

Tegnap 05.34-kor írónak:

Voltál már Tibetben? Sikerült bejutnod oda (vagy legalább a határáig)? A válaszod alapján nem. Akkor ne ítélj ismeretlenül. Ha viszont sikerült eljutnod oda, és tanulmányozni tanokat (pl. a reainkarnáció tanát), akkor érdekelne, hogy mi az, amit elítélsz benne?

Ha meg nem jártál, akkor kicsit fogalmazd át az írásodat, hogy tulajdonképpen neked nem is a reainkarnáció tanával, vagy tibeti (indiai?) tanításokkal van bajod, hanem csak a nyugatiak által felhígított maszlagról, és ezt a maszlagot ítéled el, nem az igazi tanokat.

:)

2010. aug. 15. 01:16
 13/27 anonim ***** válasza:

01:16

"Voltál már Tibetben? Sikerült bejutnod oda (vagy legalább a határáig)?"

Nem, nem is érdekel. Viszont nem Tibetről írtam, hanem a könyvesboltokról (abban már voltam). Fejleszd a szövegértésedet.

2010. aug. 15. 10:30
 14/27 anonim ***** válasza:
36%

Pedig 01:16-nak igaza volt, az embert mindig érdekelték azok a dolgok, amiket nem lehet konkrétan bebizonyítani, manapság pedig szabad is ezekről beszélni, még szép, hogy mindenki kihasználja a a lehetőséget.

És a hozzászóló arra akart utalni, hogy úgy teszel, mintha ezek a dolgok mind ugyanabba az eltemetnivaló csoportba tartoznának, márpedig ha nem érdekelnek a tibeti tano, gondolom nem mélyedtél el bennük annyira, hogy véleményt formálhass.

Akkor mi alapján ítéled vacaknak?

2010. aug. 15. 10:37
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

10.37-nél a pont.

Ő jó szövegértésből, és szerintem én is.

Ugyanis a könyvespolcokon lévő tibetes könyvek csak a felhígított maszlaga az igazinak. Azokat magam sem szeretem, miután volt már lehetőségem minőségi/hiteles könyveket olvasnom a témában.

Tehát neked (aki először említetted a tibetes könyveket) nem is igazából a tibeti tanokkal van problémád, hanem a maszlaggal. A kettő köszönő viszonyban sincs egymással.

Azért írtam azt, amit írtam. NEM támadásnak szántam a válaszomat, hanem érdeklődtem, hogy akkor te most melyiket utasítod el valójában, és mire alapozva.

Bocsánat, ha félreérthető voltam, vagy a stílusommal volt probléma.

:)

2010. aug. 15. 14:52
 16/27 anonim ***** válasza:
Utolsónak: nekem is a maszlagokkal van bajom és ezért kerülöm a természetgyógyászatot is. Alapból úgy gondolom, hogy ezeket Isten adta lehetőségekként, tehát nem ellenezném a használatukat, csak az riaszt, ahogy egyesek leöntik okkult maszlaggal.
2010. aug. 16. 11:33
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy kereszténynek nincs rá szüksége, mert neki ott a hit. Azonban vannak olyanok, akiknek olyan vallásuk van, aminek része a spiritizmus, és nem kéne őket lenézni, vagy idiótának tartani, mert nagyon rosszul tud esni.
2010. aug. 18. 21:34
 18/27 anonim ***** válasza:
A Szent Templomos Rend is foglalkozott ilyesmikkel, Ők tudták az igazságot. A sátáni egyház el is árulta őket. Mert az egyház minden, csak nem krisztusi keresztény. Azok a Templomosok voltak. Bemocskolják emléküket minden váddal, hogy Baphometet imádták, meg homokosok voltak, meg népirtók... Ismerős nem? A XX. században is megtalálhatjuk a párhuzamot!
2010. aug. 18. 21:41
 19/27 anonim ***** válasza:

Minden vallásos embernek ott a hit, nem csak a keresztényeknek.

a spiritualizmus nem hitfüggő... :)

2010. aug. 19. 13:36
 20/27 anonim ***** válasza:
Akkor úgy írom, Hit. Mert a keresztények nem szeretik, ha a spiritualizmust egyenrangúnak mondjuk az ő vallásukkal. Pedig mi elfogadjuk őket, csak ők nem minket.
2010. aug. 19. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!