Kereszténynek lenni tényleg égő lesz nemsokára, akárcsak kommunistának lenni?
Ebben a cikkben ezt állítják és számtalan híres ember mondásával támasztják alá:
A valláskritika.virtus-on mindent tudományos forrással és nagy emberek mondásaival támasztanak alá. És erősen vallásos jelleggel, már szinte fanatikusan támadnak minden hitet, leginkább a kereszténységet. Annyira, hogy már a vallások támadása a hitük. Ez is egyfajta vallás :)
Én jókat szoktam derülni rajtuk.
És ha most jönnek lepontozni, azon is jókat fogok derülni :)
Első válaszoló: nézd meg ezt a linket, amit mindjárt bevágok ide, és légyszíves mondd meg nekem, hogy konkrétan mit találsz benne helytelennek vagy pontatlannak?
Előre is köszönöm - és mellesleg, nem pontoztalak le. :)
Első vagyok :)
Megnéztem. Ismertem már, köszönöm.
Erről ugyanaz a véleményem, amit fentebb írtam.
Arról meg, hogy idehoztad ezt a linket, megint az jutott eszembe, milyen érdekes vallás a valláskritika :) Már térít is :)))
A mosoly marad, sőt szélesedik :D
Megint első.
Bocs, most jut eszembe, azt kérted, hogy cáfoljam, amit látok az említett linken. Nem látom értelmét a következők miatt:
1. Ahhoz, hogy pontról pontra megmagyarázzam az álláspontomat, ahhoz legalábbis egy ugyanilyen hosszúságú filmet kellene készítenem, esetleg könyvet írnom. Ide????
2. A lényeg az, hogy Te nem akarsz hinni. Akkor minek erőlködjek, úgysem fogod elhinni egyik állításomat sem, mert nem találod elég tudományosnak a forrását (ahogy én sem a tiédet, de ez egy-egy, egyik sem bizonyítóbb erejű a másiknál).
3. Én nem akarlak megtéríteni.
((((Sok zárójelben csak egyet kérdezek, csak hogy valamit mégis mondjak: Állította valaha valaki, hogy Jézus december 25-én született?))))
És megint első: nem én pontoztalak le. De van egy kis probléma: nem ide tartozik a vitánk.
Válaszolok a kérdésre is:
Szerintem nem ciki kereszténynek lenni. Ráadásul én úgy érzem, elég nagy probléma, hogy a mai világban lassan semmi nincs, ami valamilyen értékrendet adna. Nem feltétlenül kell ennek a kereszténységnek lenni, de sajnos más sincs. Ez az egyik oka, amiért szerintem nem ciki kereszténynek lenni, de nem ciki az sem, ha valaki bármi másban hisz.
Első: második vagyok - és nem térítek, hanem véleményt kértem, amit meg is adtál, és ezt köszönöm.
Válaszom: 1. nem kell az egészet egyben cáfolni (nyilván nem is ezt kértem), elég csak egyetlen pontját is.
2. itt nem a hit a kérdés, hanem a vizsgálható tények; így tehát ha tényeket tudsz hozni, azzal senki (én sem) nem szállhat vitába.
3. lásd feljebb, én se téged. :)
((((Sok zárójelben válaszolom: sajnos (hangsúlyozom, sajnos) teljesen mindegy, hogy valójában mikor született, ha mi 25.-én ünnepeljük a születését. Ami pedig csak azért sajnos, mert ha a születési időpont tényleg fontos lenne, akkor akkor ünnepelnénk, amikor ténylegesen megtörtént a dolog, és nem ebben a bizonyos asztológiai jelentőségű időpontban, amiről ugye a legtöbb másik kultúrkör is megemlékezik a maga mítikus alakjaival. Vagy ha pedig ez az asztrológiai jelenség nekünk is fontos, és ezt is ünnepelni akarjuk, akkor miért nem nevezzük nevén, és különítjük el Jézus személyétől?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!