Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kereszténynek lenni tényleg...

Kereszténynek lenni tényleg égő lesz nemsokára, akárcsak kommunistának lenni?

Figyelt kérdés

Ebben a cikkben ezt állítják és számtalan híres ember mondásával támasztják alá:

[link]

2008. aug. 17. 09:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
Ja meg az egész félre van értelmezve ennyi olvassátok el a Bibliát normálisan hogy megértsétek.
2008. aug. 17. 19:47
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Jegyzetek a Bibliához olyanoktól, akik _tüzetesen_ végigolvasták az első betűtől az utolsóig, és csak annál több visszásságot találtak.

2008. aug. 17. 20:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Kedves vitapartnerem!

A zárójeles kérdésre: a helyzet az, hogy teljesen mindegy, mikor született Jézus. Nincs jelentősége a születése pontos időpontjának. De ha Neked ennyire fontos, akkor nézz utána, miért akkor ünnepeljük, amikor. (Én tudom, de több értelme van, ha Te nézel utána,mintha megmondanám.)

Azt hiszem, ez lesz az utoló válaszom, mert nem akarok vitatkozni, de még egy kérdést fel kell tennem a belinkelt filmmel kapcsolatban. Sok másik is van, de ez a két legszembetűnőbb (az előzővel együtt kettő): A Bibliában hol olvastad, hogy a "háromkirályok" (akik csak a szájhagyomány útján váltak királlyá is és hárommá is) hárman voltak?

Na, tényleg nincs kedvem vitázni, részemről ez volt az utolsó hozzászólásom. További sok jó valláskritizálást kívánok! (Jelzem: meggyőzni csak azokat fogod tudni, akik nem, vagy csak nagyon felületesen ismerik a saját hitüket.)

2008. aug. 17. 21:49
 14/19 anonim ***** válasza:
59%

Köszönöm, Első, de ez esetben én se sok értelmét látom a folytatásnak, itt le is zárhatjuk.

Úgyhogy csak röviden: utánanéztem (sokadszorra), és olvastam egyebek mellett arról is (sokadszorra), hogyan is alakult ki a karácsonyi hagyomány számos pogány hagyomány összegyúrásával és keresztényesítésével is, de a kérdésemre ezzel még áttételesen sem adtál választ.

Ami pedig a hármakat illeti:

Máté 2,11.: "És bemenvén a házba, ott találák a gyermeket anyjával, Máriával; és leborulván, tisztességet tőnek néki; és kincseiket kitárván, ajándékokat adának néki: aranyat, tömjént és mirhát."

És ha előzőleg nem lettem volna világos: _nem akarok meggyőzni_ az égvilágon senkit, _véleményekre_ és _gondolatokra_ vagyok kíváncsi.

De ha nem, hát nem.

2008. aug. 17. 23:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy híres egy ember még nem lesz nyomatékosabb a szava csak a médiában.
2008. aug. 17. 23:21
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, miért vitatkoztok azon, hogy olyan ünnepeik vannak a ma élő állítólagos keresztényeknek, melyek nagy részét a Biblia nem hogy nem támogatja, hanem egyenesen elítéli!

Ilyen a karácsony, a húsvét babonás formái, az állami, katonai ünnepek sokasága stb.-stb.

Ha ezen mítikus, babonás hagyományoktól megszabadítjuk az Írásokat, egész más kép alakul ki.

2008. aug. 18. 20:23
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Próbálok a feltett kérdésre válaszolni. Lehet, hogy égő lesz. És akkor mi van?

Akik divatból, vagy "mert így illik"-ből keresztények, azok abbahagyják, leszoknak róla, akik viszont komolyan gondolják, és igaznak, a valósággal megegyezőnek tartják a kereszténységet, továbbra is hinni fognak.

2008. aug. 20. 22:59
 18/19 anonim ***** válasza:

Égő kommunistának lenni? "Híres emberek mondásai"? Nanemá. Ennyire nem lehet valaki önállótlan, hogy "égő"-re meg "nagy emberekre" ad a XXI. században. A tekintélyelv a múlté, nem?

Szerintem mindenki nyugodtan legyen keresztény, de még inkább kommunista...

2009. jan. 9. 22:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Koszi de en ezeket a filmeket a mit ajanlotok mar reg ismerek , es tudom azt ,hogy az AEA egy korrupt kormany es majmok mert igertek ,hogy megmentenek stb es megis az oroszok kezebe jutottunk. Azert ami a szerencsetlen zsidokkal tortent auschwitz-ban meg dachau-ban meg barhol sajnos nem Hitler bune meg az ot kovetoke hanem a zsido bankaroke , akik penzt kovacsoltak a mas szerencsetlensegebol .....ez nem vadaskodas bocsi....... mert felek toletek ,hogy torvenyre adtok........ ez csak kutatas.......nezd most kik vezetik a vilagot??????????? mondj par ismert nevet legyszi ...es gondolkodj el... NA?????????!!!!!!Zsido zsidot ol most is azt tettek regen is , hadd tegyek de nekunk legyen eszunk. Ne utaljuk oket , de ne is szeressuk ,turjuk meg .... remelem ez nem bun ha ezt mondom ,...es kinyirjak egymast ... remelem, nem fogom elszalasztani a meccset!!!!!!!!!! hi hi sziasztok
2009. febr. 17. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!