Az öngyilkosság miért bűn a kereszténység, meg a Biblia szerint ? Most ha valakinek minden szempontból sz@r élete van, szenvedés neki az élet, nincs pénze, súlyos beteg, nincsenek rokonai, hozzátartozói, barátai, akinek hiányozna,akkor minek az élet?
"Ez olyan, ha romlott ételt adnak nekem a Menzán, akkor kidobom a pic..ba a szemetes kukába, vagy a menzás néni fejére borítom."
Szerintem ne öld meg magad, mert ezt olvasva van még mit fejlődnöd a krisztusi szeretetben. És akkor eszedbe sem jutna megölni magad.
Szia
"De senkinek sem árt vele, ha mondjuk nincs senki szerette rokona stb.." -
Tulajdonképpen igazolni akarod a gondolkodásodat, vagy tényleg érdekel a válasz Isten szemszögéből? Nos ha igen, akkor azért nem lehet azt "elvenni", mert az élet szent. a Tiéd is, az enyém is. Egyiket sincsen joga az embernek "elvenni" - az élet szentsége miatt. Ezt jelenti a "Ne ölj!"
KZitus: Én nem úgy látom, hogy az élet egyformán szent lenne. Legalábbis egyeseknek szabad megölni másokat. Sőt, a biblia nevű mesekönyv szerint isten maga használja fel eszközül az egyik embert, hogy elvegye a másik életét. Ott van, amikor Ábrahámot felszólítja, hogy ölje meg a saját fiát. És Ábrahám megtette volna, ha az isten nem szakítja félbe.
Aztán ott volt Shekkem herceg, aki megerőszakolta a négyéves Leát (annyira szerelmes volt bele), majd a tízéves bátyjai fortéllyal lemészárolták az egész falut bosszúból. Kollektív büntetést kapott az egész lakosság, csak mert a herceg perverz volt. Aztán ott van Szodoma meg Gomorra, amely lakosságát a "jó" isten saját kezűleg pusztította el kénköves esővel.
Meg ott a Noé-sztori, amikor isten konkrétan kiirtotta az egész élővilágot, kivéve Noé családját. Akkor most hogy is van ez a "szentség"?
És akkor nem szent az élet, amikor 16 másodpercenként meghal egy 5 éven alatti gyerek az éhínség közepette? Azok az életek nem szentek. És amikor a hóhér az emberi törvények szerint elveszi a bűnös életét, annak az élete nem szent. Nem azt mondja az úr: "enyém a bosszú"? És a "szent" inkvizíció, akik máglyára küldtek random embereket, akik nem csicskultak be nekik?
És mi a helyzet egy másik nép ugyanolyan megbecsült istenével, mondjuk Allahhal, aki nevében ártatlanok ezreit mészárolják le brutális kegyetlenséggel a hívek? Akik e "nemes" cselekedetért jutalmul 77 szüzet kapnak a mennyországban? Mégis melyik isten az igazi? Allah, vagy Jehova? Vagy a többi négyezer találomra?
#27: A csodás gyógyulás ritka, pont ezért csoda.
vagy csak azt gondolja, hogy nem képes meggyógyítani őt Isten
Vagy pedig nem hiszi, hogy Isten meg akarja őt gyógyítani.
"De az én életem abszolút nem számít"
Hogy te mekkorát tévedsz!!
Lehetetlen, hogy nem okoznál fájdalmat sok embernek a környezetedben. legfeljebb annyira lehangolt vagy, hogy ezt jelenleg nem is gondolod - egyrészt.
Másrészt nézd, hogyan tekint rád a Teremtőd:
"„Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem.” Ézsaiás 49:15
„fejetek hajszálai is mind meg vannak számlálva” Máté 10:30.
"De te látod a bajt és a nyomorúságot. Figyelsz, és kezedbe veszed az ügyeket.
Hozzád fordul a szerencsétlen áldozat, te segítesz az árvának." Zsoltárok 10:14
"Fordítsd felém arcodat, és légy kegyes hozzám, mert magányos vagyok, és elhagyatott. Szívem gyötrelmei megsokasodtak; szabadíts meg aggodalmaimtól!"Zsoltár 25:16,17
"Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked. Erősen foglak igazságos jobb kezemmel.«...Mert én, Jehova, a te Istened, megragadom jobb kezedet, én, aki ezt mondom neked: »Ne félj! Segítek neked.« Ézsaiás 41:10,13
Nem vagy egyedül...csak keresd akire támaszkodhatsz.
Ha van kezed, lábad, szemed, füled, beszédképességed, és ezek mind működnek, akkor olyan gazdagsággal rendelkezel, amelyre milliók vágynak. Értékeld kérlek azt, amid van. Akkor vagy hálás ember, ha felméred MA mi mindennel rendelkezel, és mi mindent kaptál ma Istentől
Az összes többi amit hiányolsz az élettől, az a fejedben dől el (ésszerű határokon belül), mikor szerzed meg magadnak. De ehhez föl kell állnod, kérned kell Isten támogatását, ésszerű célokat kitűzni, és tenni azért, hogy azok meg is valósuljanak.
Ez egy "képlet", amit akár szem előtt tartva fölállsz, és véghezviszed. De a padlón ülve csak csúszkálni lehet.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!