Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miből gondolják...

Keresztények miből gondolják hogy Jézus hozzájuk fog visszatérni?

Figyelt kérdés

Keresztények szerint Jézus Isten, aki majd vissza fog térni a Földre. Az iszlám vallásban is szerep Jézus, de mint próféta és egyes muszlim források szerint szintén visszatér.

Ha valóban visszatér Jézus, kihez megy majd? Keresztényekhez vagy muszlimokhoz?

Összegyűjtöttem néhány fontosabb szempontot ami alapján el tudjuk dönteni:

1,

Ha Jézus visszatér, az első hogy köszöntjük. Biblia szerint Jézus így köszönt: "Békesség néktek!"(János 20:26). Keresztények viszont nem így köszönnek, hanem: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.

Arámi nyelven ami Jézus anyanyelve a "békesség néktek" úgy hangzik hogy Shlama allawkhon. A muszlim köszönés: Salamu alaikum. Tehát egyértelmű hogy muszlimok úgy köszönnek ahogy Jézus, keresztények viszont nem. Ha Jézus meghallja a keresztény köszöntést, nem fogja érteni, de ha a muszlim köszöntést hallja, egyből tudni fogja hogy jó helyen jár mert ez az Isten által elvárt köszöntés.

2,

Kérdés hogy ki mivel kínálná Jézust? Tudjuk hogy Jézus csak kóser ételeket fogyasztotta. Nem evett sem disznót sem vért, de keresztények megeszik ezeket és nem érdekli őket a kóser törvény. Az iszlámban a kóser megfelelője a halal, így Jézus gond nélkül fogyaszthatná a muszlimok ételeit, de ha a keresztények disznóval kínálnák, biztosan visszautasítaná, nem értené keresztények miért eszik meg és lehet felfordulna a gyomra.

3,

Isten neve. Keresztények God-nak vagy egyszerűen Istennek szólítják a Teremtőt, de Jézus nem. Anyanyelvén Jézus Elah-nak szólította Istent muszlimok pedig Allah-nak. Tehát ha muszlimok azt mondják Jézusnak hogy Allahban hisznek, Jézus tudni fogja hogy ugyanabban hisznek mint ő. De ha keresztények mondják hogy Istenben hisznek, Jézus nem fogja ebből tudni kit is imádnak a keresztények.

4,

Jézus neve. Keresztények Jézusnak, vagy Jesusnak nevezik, de nem ez a valódi neve. Utánanéztem és arámi nyelven, ami Jézus anyanyelve, Eesho vagy Ísho. Az iszlám szerint pedig Jézus neve Ísa.

Tehát keresztények nem ismerik a valódi nevét. Ha Jézusnak szólítanák, lehet fel sem ismerné, de ha muszlimok szólítanák tudná hogy róla van szó.

5, Következő fontos kérdés hogy Jézus templomban vagy mecsetben imádkozna. Egy keresztény templom tele van szentnek nevezett emberek képeivel, szobraival akikhez keresztények imádkoznak, és mégtöbb esetben Jézus képeihez, szobraihoz imádkoznak. Ez a Biblia szerint is bálványimádás.

Egy mecsetben viszont nincsenek képek vagy szobrok. Muszlimok csakis Allah-hoz imádkoznak, tehát Jézus szívesen bemenne egy mecsetbe imádkozni, de keresztény templomba be nem tenné a lábát vagy ha igen, Jézus saját kezűleg dobálná ki a képeket, szobrokat és a többi bálványt.

Azt is tudjuk a Bibliából hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott (Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott), de keresztény nem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak így.

6,

Másik fontos kérdés a böjt. Muszlimoknak egy hónapos böjtöt kell tartaniuk ami alatt hajnalhasadástól naplementéig tartózkodniuk kell az evéstől és ivástól. Biblia szerint Jézus 40 napig böjtölt és keresztény források szerint eredetileg a keresztények is naplementéig nem ettek és nem ittak. Ma már viszont csak annyiból áll a keresztény böjt hogy egy két napig nem esznek húst.

Ezek alapján szerint egyértelmű hogy ha Jézus visszatér a Földre, muszlimokhoz menne és jól érezné magát. Keresztények között viszont kifejezetten rosszul érezné magát, így szerintem eszébe nem jutna hogy keresztényekhez menjen.

2020. nov. 24. 08:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/309 A kérdező kommentje:

"Annyira valaki nem lehet hülye, hogy komolyan írja ezt a sok ostobaságot. A Szentírásban olvasható, hogy az utolsó ítéletre mindenki feltámad, a föld és a tenger is visszaadja halottait. Bizonyára te is ismered ezt a részt a Jelenések könyvében, hiszen egy másik kérdés alatt azzal hencegtél, hogy a keresztényeknél, kimondottan tőlem is, mennyivel jobban ismered a Bibliát."

Tehát úgy képzeljük el hogy minden ember éli az életét aztán hirtelen feltámad az összes ember aki valaha élt a Földön, aztán jön csak el Jézus?

"Kérdem én, ha ismered a Szentírást, akkor miért fogalmazol meg folyamatosan azzal ellentétes dolgokat? Ez valami gyerekes dac nálad? Vagy ezzel akarod provokálni a keresztényeket?"

Az általam felvázolt 6 pontból melyik ellentétes a Bibliával? Ha nem írod le akkor ez részedről csak rágalmazás és egy 6 éves gyerek értelmi szintje.

2020. nov. 24. 23:22
 52/309 A kérdező kommentje:

"En nem ezt mondom. En azt mondom, hogy az a hulyeseg, amiket te irkalsz. Mint ahogy most is tetted, hulyeseget irtal."

De most ez a 6 pont a kérdés. Tehát szerinted ez a 6 pont hülyeség vagy nem?

"Na ez viszont mar hazugsag, hogy nem szoktal gunyolodni. Olvasd csak vissza a bejegyzeseidet, majd meglatod."

El akarod terelni a témát? Mert a kérdésre nem válaszolsz, csak rágalmazol.

"Nem, te a tealtalad velt igazsaggal probalod szembesiteni a keresztenyeket. Ami hulyeseg, mar irtam, ezert is nem fogadjak el a mondokadat."

Azért nem fogadják el a keresztények amit írok mert ezzel besimernék hogy tévedtek és amiben eddig hittek az nem igaz.

"Nem. Latod, mar megint hulyeseget beszelsz. Hol irtam hogy hazugsag? Azt irtam hulyeseg. Tudod mi a kulonbseg a hulyeseg es a hazugsag kozott?"

Tehát azt mondod ez a 6 pont hülyeség? Mert ez a 6 pont a Biblián alapul. Így ezzel azt is állítod hogy a Biblia hülyeség.

"Mert leirtad, amit te hiszel a Bibliaval kapcsolatban, a keresztenyek meg kijavitottak, hogy mit gondolsz rosszul. Erre te nem azt mondod, hogy "jol van, ha te ebben hiszel, akkor legyen igy", vagy valami hasonlot, hanem megprobalod a sajat ertelmezesedet rajuk eroszakolni, es kigunyolod azt, amiben ok hisznek."

Mind a 6 pont tényeken alapul. Te magad is utána járhatsz. Mondjuk sokat elmond rólad hogy eddig semmi konkrétum nem hangzott el tőled csak ilyenek hogy hazugság, hülyeség. Ennyire vagy képes?

"Irtam mar, az ember hite nem vita targya. En sem kezdem el ecsetelni, hogy miert tartom hulyesegnek az iszlam vallast, mert a hited nem vita targya. Abban hiszel amiben akarsz. Hidd el, a keresztenyek a legkevesbe arra kivancsiak, hogy egy nevtelen muszlim hogyan ertelmezi a Biblia sorait."

De ez a 6 pont nem értelmezés kérdése. Ezek tények. Az hogy mi Jézus valódi neve nem hit kérdése. Az hogy Jézus hogyan szólította Istent nem hit kérdése. Az hogy Jézus nem enne disznót nem hit kérdése. Én tények írtam le. Ha te ezeket tagadod akkor a Bibliát tagadod meg. Érhető?

"Pont ugyanugy nem erdekli oket, ahogy teged sem erdekel, hogy egy kereszteny hogyan ertelmezi a Korant."

Amig nem hazudozik, engem nem zavar. Ha valamit ír a Korán és az illető azt mondja ő ezt nem fogadja el, ő dolga. De ha elkezd hazudozni, az már zavar. Márpedig keresztények előszerzettel hazudoznak az iszlámról.

2020. nov. 24. 23:35
 53/309 anonim ***** válasza:
100%

"De most ez a 6 pont a kérdés. Tehát szerinted ez a 6 pont hülyeség vagy nem?"

Az a hulyeseg, ahogyan te ertelmezed a Bibliat meg ezt a 6 kiragadott pontot.

"Mind a 6 pont tényeken alapul. Te magad is utána járhatsz. Mondjuk sokat elmond rólad hogy eddig semmi konkrétum nem hangzott el tőled csak ilyenek hogy hazugság, hülyeség. Ennyire vagy képes?"

Hat mivel hogy te csak arra vagy kepes, hogy hulyesegeket irkalj itt ossze...

"De ez a 6 pont nem értelmezés kérdése. Ezek tények. Az hogy mi Jézus valódi neve nem hit kérdése. Az hogy Jézus hogyan szólította Istent nem hit kérdése. Az hogy Jézus nem enne disznót nem hit kérdése. Én tények írtam le. Ha te ezeket tagadod akkor a Bibliát tagadod meg. Érhető?"

Nem, nem ertheto. Te igy ertelmezed a Bibliat, a keresztenyek meg maskepp ertelmezik. Ennek ellenere te akarod megmondani muszlim letedre a keresztenyeknek, hogy mi a helyes bibliaertelmezes. Nem erzed a dolog fonakjat?

Te hogyan reagalnal, ha egy kereszteny meg akarna mondani neked, hogy hogyan ertelmezd a Koran sorait? Kirohogned, nem? Akkor meg miert varod el, hogy ok maskepp reagaljanak?

"Amig nem hazudozik, engem nem zavar. Ha valamit ír a Korán és az illető azt mondja ő ezt nem fogadja el, ő dolga. De ha elkezd hazudozni, az már zavar. Márpedig keresztények előszerzettel hazudoznak az iszlámról."

No hat akkor nem is kulonbozol toluk olyan nagyon sokban :D

2020. nov. 24. 23:53
 54/309 anonim ***** válasza:
100%
# 50 Mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül?" Jézus ezzel tisztának nyilvánított minden ételt (Márk 7:19).
2020. nov. 24. 23:57
 55/309 anonim ***** válasza:
100%

Hopp, ez kimaradt:

"Azért nem fogadják el a keresztények amit írok mert ezzel besimernék hogy tévedtek és amiben eddig hittek az nem igaz."

Nem, hanem azert nem fogadjak el, mert hulyesegeket irkalsz. Mert fogalmad sincs a kereszteny bibliaertelmezesrol, es valami sajatos, egyeni ertelmezest akarsz mindenaron letolni a torkukon. Pont ez a kerdesem, hogy mire jo ez neked? Miert akarod mindenaron a keresztenyekre eroszakolni az egyeni, kereszteny gondolatvilagtol tavol allo bibliaertelmezesedet?

2020. nov. 24. 23:58
 56/309 A kérdező kommentje:

"z a hulyeseg, ahogyan te ertelmezed a Bibliat meg ezt a 6 kiragadott pontot."

Tehát szerinted a Biblia hülyeség. Ahogy érzed. Keresztényektől már megszoktam hogy ha érdekül úgy kívánja letagadják a Bibliát is. Ezek szerint ha érdeketek úgy kívánja már hülyeség a Biblia.

"Hat mivel hogy te csak arra vagy kepes, hogy hulyesegeket irkalj itt ossze..."

Tehát továbbra sincs semmi konkrétum részedről. Mondjuk nem csodálom mert ezek tények, amiket nem lehet megcáfolni. Így marad a sértegetés mert másra nem is vagy képes.

"Nem, nem ertheto. Te igy ertelmezed a Bibliat, a keresztenyek meg maskepp ertelmezik. Ennek ellenere te akarod megmondani muszlim letedre a keresztenyeknek, hogy mi a helyes bibliaertelmezes. Nem erzed a dolog fonakjat?"

Látom nem vagy képes felfogni hogy ezek tények. Ez nem értelmezés kérdése. Ennyire hülye nem lehet valaki így szerintem inkább csak játszod a hülyét.

"Te hogyan reagalnal, ha egy kereszteny meg akarna mondani neked, hogy hogyan ertelmezd a Koran sorait? Kirohogned, nem? Akkor meg miert varod el, hogy ok maskepp reagaljanak?"

Nem, miért röhögném ki? Már ha értelmesen felvázolja és felállítja hozzá a logikát. A Korán mindenkire vonatkozik. Legalább így beleolvas.

"No hat akkor nem is kulonbozol toluk olyan nagyon sokban :D"

Arra várok hogy mutasd be mi a hazugság az írásomban.

2020. nov. 25. 00:33
 57/309 A kérdező kommentje:

"# 50 Mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül?" Jézus ezzel tisztának nyilvánított minden ételt (Márk 7:19)."

Na haladunk. Csak 54 hozzászólás kellet ahhoz hogy valaki megpróbálja Bibliai versel megcáfolni az állításomat :) Persze ez nem cáfolja meg. Egyrészt logikailag is megbukik mert hirtelen nem lesz tiszta az mit Isten tisztátalannak nyilvánított. A disznó Jézus előtt is Jézus után is mocskos állat volt így fogyasztásra alkalmatlan. Másrészt Jézus azt mondta nem megváltoztatni jött a törvényt ez viszont változtatás lenne, így másképp kell értelmezni. Például úgy hogy Jézus a lélek tisztátalanságára gondolt. Nem az étel teszi romlottá a lelket. Szerintem ezt akarta mondani Jézus, tehát ettől még továbbra is él a kóser törvény.

2020. nov. 25. 00:44
 58/309 A kérdező kommentje:

"Nem, hanem azert nem fogadjak el, mert hulyesegeket irkalsz. Mert fogalmad sincs a kereszteny bibliaertelmezesrol, es valami sajatos, egyeni ertelmezest akarsz mindenaron letolni a torkukon. Pont ez a kerdesem, hogy mire jo ez neked? Miert akarod mindenaron a keresztenyekre eroszakolni az egyeni, kereszteny gondolatvilagtol tavol allo bibliaertelmezesedet?"

Csak ezt tudod ismételgetni? Mert ha igen, akkor kérlek ne írj többet. Én tényeket írtam le 6 pontban ami nem értelmezés kérdése. Akkor inkább mond azt hogy te nem a Bibliát követed hanem az egyházat. Ez még mindig értelmesebb válasz lenne.

2020. nov. 25. 00:46
 59/309 anonim ***** válasza:
100%

“...másképp kell értelmezni. Például úgy hogy Jézus a lélek tisztátalanságára gondolt. Nem az étel teszi romlottá a lelket. Szerintem ezt akarta mondani Jézus...”

Elvéted a lényeget. Jézus arra gondolt, hogy nem teszi romlottá a lelket az étel, vagyis pl. ha disznó húst is eszel, nem lesz romlott a lelked, vagyis nem bűn, mert amitől romlott lesz a lelked az bűn, mert a bűntől eltávolodsz Istentől.

2020. nov. 25. 00:58
 60/309 anonim ***** válasza:
100%

“Jézus azt mondta nem megváltoztatni jött a törvényt...”

A Mózesi törvény a zsidókra vonatkozik, nem a gójokra. Talán Jézus tényleg nem akarta megváltoztatni, de a zsidók szerint is csak rájuk vonatkozik a Mózesi törvény, a gójokra Noé 7 törvénye vonatkozik.

2020. nov. 25. 01:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!