Az ateisták tudják, hogy mi Isten? Vagy "vaktába" nem hiszik a létét?
utolsó. :)
Akkor tulajdonképpen a fényt magát tartod Istennek? :)
köszönöm a többi választ, de azért abban csak hisznek az ateisták, hogy léteznek? :)
engem , mint nem hivőt , sértenek ezek a bugyuta kérdések.
a kérdező valószinüleg hittanórai feladatát készitteti el itt a fórumon. mi elvagyunk az egyházak életviteli tanácsai nélkül. (végül is ez az istenhit )ezeket amúgy a hivőnek nevezettek 99% sem tartja be, annak ellenére, hogy néha belátogat egy közösségi házba(templom) mert a szomszédok is igy csinalnak, mert ez szép tradició.minket persze meg lehet gyözni, például nem szeretjük az extrem meleget (máglya),
vagy ha kiirtanak minket( inkák), normlális körülmények között elvagyunk, hadd irtsák a hivők egymást, ha már nem birják érvekkel.
Igazából ezek George Carlin gondolatai voltak, de teljesen egyet értek vele. Én nem hiszek istenben úgy mint ahogy beállították nekünk gyermek korunkban, tehát nem hiszem hogy figyelne minket bárki is odafent. Megmagyarázhatatlan dolgoknál én inkább az esélyeken csodálkozok, pl meggyógyul valaki egy ritka betegségből azt nem isteni csodának állítom be hanem hatalmas szerencsének.
Nézd meg George Carlin videóját, elgondolkodtató :
http://www.youtube.com/watch?v=mMKCn4MsPhA&feature=player_em..
Szerintem a kérdező rátapintott egy fontos dologra.
Abból lehet következtetni arra hogy Isten kitalált, hogy mindenki máshogy írja le, sokszor egymásnak ellentmondó módon.
Ausztráliát sem láttam, mégis hiszek a létezésében ugyanis mindenki ugyanúgy írja le.
Pl. egy színvaknak be lehet bizonyítani, hogy léteznek színek, annak ellenére, hogy ő nem látja őket, mivel a legtöbb ember meg tud különböztetni számára azonosan kinéző tárgyakat.
Jogos a felvetésed, még ha a "házi feladatodat" készíted is.
Nem sablonos (Bibliai idézetekkel tüzdelve) választ vársz, úgy gondolom az enyém "kilóg a sorból":
1. Teremtőben hiszek, ami nálam nem azonos az Istennel, azaz a mindenhatóval. Azért mert, ha a vallás szerinti Isten létezne akkor egy kegyetlen, az embert nem szerető lénynek kell lennie. Hiszen mindent tud, előre lát és mégsem szerető atyaként gondoskodik fiairól. A hívők azzal magyarázzák, hogy adott szabad akaratot és az ember a jót is és a rosszat is magától cselekszi, akkor miért tartozik elszámolással az Istennek?
2. Az Istent nem sokan látták. De akik látták, beszéltek vele mégsem "mesélték el", írták le, hogy hogyan néz ki. Mózes a Sinai hegyen találkozott vele és amikor visszatért hívei közé az arca sugárzott, vajon miért. Hirosima, Csernobil környékén volt hasonló a helyzet, valószínű, hogy hasadó anyag volt Isten közelében, hiszen mindíg fehér "öltözetben" jelenítik meg. Olvasd el az Ó-testamentumban, amikor Isten látogatást tesz Ábrahámnál. Ott három Emberről beszélnek, fehér ruhában és a középső előtt borul le - valószínű ő az "Isten". A következtetésem létezhetett egy ember, akit a tudása miatt istennek hittek. (A Mózesi-táblákat Isten az ujjával írta, sugár segítségével, tehát lehetett lézer is!)
3. A Földünk lehet teremtett bolygó, mert: 4,5 milliárd éve nem hült ki, valószínű, hogy belsejében hőtermelő bomló anyagok vannak, megspékelve mágneses tulajdonságokkal és a felépülése réteges. Ha megnézem a naprendszerünk többi bolygóját és a Naptól való távolságukat, akkor a Merkur távolság mindíg kétszereződik (a kisbolygók esetében is), viszont Földünk ebből a sorozatból "kiesik". Ehhez "mérnöki munka" kellett és Istent felfoghatjuk alkotóként is.
4. És végül az ember: minden nép mítoszában (Könyvek Könyve, Védák Könyve)megjelenik, mégpedig teremtés útján. Azt még nem tudom, hogy a teremtőnek mi volt a célja az ember létrehozásával, de töröm a fejem.
(Csak megjegyzem, hogy a Darwini elméletet úgy tudom elfogadni, ha az "ismételhető"! Ugyanis a technika fejlődésével az átalakulási körülmények létrehozhatók és akkor megismétlődhet az emberi fejlődés - esetleg gyorsítva.)
Ha házi feladat és érdekesnek tartod válaszomat, akkor ellenőrízd le és "emeld be".
Az ateizmusról pedig egy link:
A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-18 08:24
Akkor valószínűleg azok a vallásosok sem tudják, hogy mi Isten igazából, nem? :)
A kérdéshez visszatérve.
Arra nem gondoltak még az ateisták, mert most róluk szól a kérdés, hogy Isten nem egy elkülönült valami az emberektől/világtól, aki jókat röhög a benne élőkön? Hogy Isten valójában mindegyikünk igazi, teljes és tökéletes állapota? Hogy Isten a létezés maga komplettül? Ha ez így van ugye, akkor tulajdonképpen saját magukat tagadják meg, és korlátot raknak igazi hatalmukra.
köszi a válaszokat egyébként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!