Az ateisták tudják, hogy mi Isten? Vagy "vaktába" nem hiszik a létét?
Ha a keresztény világkép Istenére gondolsz, igen, "vaktában" nem hiszik a létét. Amúgy az ateista szó Isten-tagadót jelent, és ez nem azt jelenti, hogy egy ateista nem hisz.
Minden ember hisz valamiben, mert az életet nem lehet hit nélkül élni. Hihetnek szerelemben, könyvben, barátban, családban, emlékekben, reményekben, álmokban, önmagukban... Az egy dolog, hogy valaki abban nem hisz, hogy valami felső erő irányítja, és mozgatja a Földet.
12:16.
Egy órában egy kérdés, de türelem. :)
Kedves Kérdező!
Akkor lehetne egy kérdésem? Magyarázd már el, hogy mi az az isten!
Én sem hiszek benne, de csak azért nem, mert otthon engem így neveltek.
Engem is el kezdett foglalkoztatni ez a kérdés, de végülis arra jutottam, hogy az istenekkel a megmagyarázhatatlant próbálják megmagyarázni.
A kérdező egy szóval sem mondta, hogy hívő lenne, ti meg rögtön lehurrogjátok. Ne legyetek korlátoltak! Egyetlen kérdés alapján ne ítéljétek el.
Egyébként én az evolúció híve vagyok, biológus szakon tanulok, egyértelműen elutasítom azt, hogy egy felsőbbrendű lény teremtette az élőlényeket a mai formájukban. Ellenben én sem tudom megmagyarázni, hogy ha a semmiből lettünk, akkor az hogyan történt.
22L
Erre két válaszom van:
1. Annyira biztosan ismerik Istent, mint a hívők az összes többi istent, akiben NEM hisznek.
Vallás és isten(ek) sokféle van, egy ateista ezek közül csupán eggyel hisz kevesebben, mint bármelyik keresztény.
2. Aki magát kifejezetten ateisták vallja (nem agnosztikusnak, vagy nem vallásosnak, hanem ateistának) az nyílván érdeklődik legalább annyira, ha nem jobban a témakör iránt, mint egy átlagos istenhívő, különben nem kifejezetten tagadná Isten létét, hanem csak simán nem hinne benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!