Az ateisták tudják, hogy mi Isten? Vagy "vaktába" nem hiszik a létét?
bocs, hogy kötekedem egy kicsit, de a hívők tudják, hogy mi Isten?
mert én erre még nem kaptam jó választ senkitől sem, csak a tulajdonságait sorolják, meg hogy miket csinált, azt nem tudni miért.
nameg a kedvencem: Atya, a Fiú és a Szentlélek ami mégis Egy Isten. A pap szerint ez az ember számára felfoghatatlan, nos .. akkor szerintem jogosan mondhatom azt, hogy a hívők legalább annyira nem értik mint az ateisták.
"Ellenben én sem tudom megmagyarázni, hogy ha a semmiből lettünk, akkor az hogyan történt. "
Ennek semmi köze az evolúcióhoz, valamint a tudomány nem azt hiszi vagy tanítja, hogy a semmiből lettünk, hanem feltételezi az energia állandóságát.
14:50.
Nem veszem én kötekedésnek...de nyugodtan ellenőrizheted a vallás "fakkot" is...a kérdés nekik is adott :P
várom további válaszokat.
Én az emberek valódi véleményére vagyok kíváncsi, mindkét körben...nem a sablonos leírásokra...:)
Ezért is így szól a kérdés, ahogy...mert ha a "mészárost" tekintik istennek az ateisták...akkor jogos a tagadása. :D
köszi előre is a válaszokat.
Megpróbálom pontosan megfogalmazni:
Nem hiszek semmilyen, az általunk megfigyelhető valóságon kívül eső intelligens lényben, amely képes az általunk érzékelhető világot megfigyelni, vagy arra bármilyen tudatos hatást gyakorolni.
Ezen felül nem hiszek semmilyen, az általunk ismert világban helyet foglaló lényben aki a természeti törvényeket képes megkerülni.
Tenném én vaktában is, de mivel 11 évig keresztény iskolába jártam, ezért ez elég vicces lenne.
A keresztény istenforma minden részletét kellően jól ismerem, ennek ellenére buddhista gyakorló lettem, és aki buddhista, ateista.
Nem, mivel tagadják a létezését,ezért nem kell definiálniuk,mert ami nincs,az nincs és a "nincs" szóra nem kérdés a "mi az".
Nem tudom mennyire érthető...de én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!