Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlim világ miért haragudo...

A muszlim világ miért haragudott meg Emmanuel Macron, francia elnökre?

Figyelt kérdés
Nemrég történt, hogy lefejeztek egy történelem tanárt, mert az óráján megmutatott egy Mohamed karikatúrát. Macron azt nyilatkozta erre, hogy ez a szólásszabadság része, illetve kilátásba helyezte, hogy kitiltja Franciaországból azokat a külföldieket, akik az iszlám szélsőséges vonalát terjesztik. De ilyet mondtak már más európai vezetők is, mégsem voltak ilyen tömegtüntetések a muszlim világban.(Azt értem, hogy a Mohamed-karikatúra sérti őket, de azt nem Macron mutatta be). Esetleg mondott olyat is, amit én nem hallottam? Mi bőszítette fel a muszlimokat ennyire? A legjobban annak örülnék, ha olyan is válaszolna, aki ismer muszlimokat, vagy maga is muszlim és első kézből ismeri a kultúrájukat, és tudja pontosan mi a felháborodásuk oka. (Kérlek jelezd, ha muszlim vagy, tehát érted az okot, nem csak találgatsz.)

2020. nov. 2. 21:56
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem egyáltalán nem vallásfüggő a dolog, szóval ne nézzük vallási szempontból. Bár lehet, hogy nincs igazam, és ilyen szempontból érdekes lenne megnézni, hogy azonos népcsoporthoz, de különböző valláshoz tartozók (mondjuk India egy adott tartományának muszlim és hindu lakossága) tekintetében hogyan alakulnak az erőszakos bűncselekmények mutatói. Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán ilyen kimutatás."

Nem hiszem hogy létezne olyan kutatás ami azt vizsgálná hogy azonos népcsoporthoz, de különböző valláshoz tartozók tekintetében hogyan alakul az erőszakos bűncselekmények mutatói. Mindenesetre az elég sokat elmond hogy az 50 legerőszakosabb ország szinte mind keresztény.

"Egyébként a gyilkosságok száma, bár elég fontos mutató, de azért messze nem tükrözi az általános vérmérséklet és kulturális attitűdök minden aspektusát."

Nem hiszem hogy változna a kép lényegesen. Ahol gyakori a gyilkosság ami a legerőszakosabb bűncselekmény, ott más bűncselekmények is gyakoriak lesznek.

Megnéztem mi a helyzet a nők elleni erőszak terén. Szintén megállapítható hogy keresztény országokban a legrosszabb a helyzet:

[link]

[link]

Ez csak megerősíti amit mondta. Keresztény többségű társadalmak a legerőszakosabbak.

2020. nov. 6. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!